1-2 кг телячої грудинки
1 ст. л. вершкового масла
зубок часнику
сіль
Начинка:
3-4 ст. л. сухарів
3-4 яйця
1 ст. л. вершкового масла
цибулина
зелень петрушки і кропу
мелений перець, сіль
Телячу грудинку добре помийте, гострим ножем підріжте на ребрах плівку разом з м'ясом так, щоб утворилася "кишеня", посоліть. Частково зашийте "кишеню" білою ниткою.
Жовтки, масло, натерту на дрібній тертці цибулю, нарізану зелень петрушки і кропу, сіль, перець розітріть.
Добавте збиті білки, сухарі і вимішайте. До начинки можна додати дрібно посічену сиру печінку.
Приготованою начинкою нафаршируйте м'ясо, зашийте отвір, покладіть ребрами на лист, змастіть маслом і печіть у гарячій духовці 1-1,5 години не перевертаючи. М'ясо часто поливайте водою, натріть часником.
Із спеченої грудинки витягніть нитки, наріжте вздовж ребер, виберіть кістки й виложіть порції посередині блюда.
Книга Дарії Цвек "До святкового столу"