Рецепти
 
FaceBook | VK | G+ | TW | PIN | RSS  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Хліб » Гречаний багет
 

Гречаний багет

19 лютого, 2016  |  Коментів (13)  |  Рубрика: Випічка » Хліб
 

Гречаний багет

1 скл гречаного борошна
1,5 - 2 скл пшеничного борошна
1 ч, л сухих дріжджів
1 дес л цукру
200 мл води
сіль

Захотілось мені гречаного хлібчика (такий в нашому Сільпо продають) а йти було ліньки. От і вирішила спекти такиий, але гречаного борошна теж не було. Якось у пошуках рецепту прочитала що можна гречку змолоти, правда вийде борошно грубого помолу.

Отже до гречаного борошна додаємо 1склянку пшеничного борошна та дріжджі, а також цукор та сіль. Виливаємо воду розмішуємо та залишаємо на ніч при кімнатній температурі. Вранці додаємо решту борошна та залишаємо в теплому місці на 40 хвилин. Далі замішуємо тісто та формуєм багети (2 менші або 1 великий).
Деко посипати борошном. Сформувати багети та трішки їх прокрутити. Зробити надрізи гострим ножем. Ще почекати хвилин 15 аби вони трішки підросли.
Духовку розігріти до 210 градусів і випікати багети 20 хвилин. Потім зменшити температуру і пекти ще 10 хвилин. Випечений хліб накрити чистим рушником на кілька хвилин.


Гречаний багет


Випечений багет дуже смакує з домашнім маслом та свіжозвареною кавою!!!
Джерело: рецепт збірний з нету

Джерело: рецепт збірний з нету

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: KASYA (21 лютого 2016 19:31)


Група: Кондитер
Коментарів: 361
Без сумніву - дуже смачно! winked Спечу теж такий. Я печу хліб на заквасці з додаванням гречаної муки, але купованої. З муки грубого помолу, зі змеленої крупи, буде ще смачніше, впевнена і корисніше. Тож наступного разу також буду молоти гречку.


--------------------
Інколи серце бачить те, що не видно очам
 



#2 написав: Krasotinka (21 лютого 2016 19:44)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 110
Цікавий хлібчик,треба спробувати спекти!
 



#3 написав: ОЛЕСЯ (21 лютого 2016 23:02)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 396
Цікавий рецепт. неодмінно приготую.
А гречану муку я молола на кавомолці або на млинку


--------------------
 



#4 написав: Канарейка (22 лютого 2016 13:01)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 143
KASYA,
на заквасціще не пробувала тре ї собі переходити бо бачу що тепер всі на ній печуть

Krasotinka,
пробуйте!

ОЛЕСЯ,
так на кавомолці буде непогано просто в мене її нема :(
 



#5 написав: ОЛЕСЯ (22 лютого 2016 13:40)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 396
Канарейка, підкажи будь ласка яка у тебе склянка 200 мл чи 250 мл. А зе

Дякую з цікавий рецепт.



--------------------
 



#6 написав: kykysja41145 (22 лютого 2016 15:42)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 31
Я дуже люблю гречаний і кукурудзяний хлібчик. Ні разу ще сама такого не пекла, бо незнаю як змолоти гречку, кавомолки нема, відломався зубчик на кришці. Чи можна у комбайні?
 



#7 написав: Канарейка (22 лютого 2016 18:32)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 143
Цитата: ОЛЕСЯ
Канарейка, підкажи будь ласка яка у тебе склянка 200 мл чи 250 мл. А зе

така звичайна зараз поміряю

Цитата: kykysja41145
Чи можна у комбайні?

якраз і на ній і мелю
 



#8 написав: Darka (23 лютого 2016 00:36)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 677
love Треба і собі гречки намолоти і такого батона спечи.Дякую за рецепт e16


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#9 написав: Тереза (24 лютого 2016 18:54)


Група: Кондитер
Коментарів: 626
Багет бомба,смачно та корисно!!!
 



#10 написав: ro_sa (24 лютого 2016 23:11)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 45
Я не зовсім зрозуміла, на ніч залишаємо опару? Тоді скільки до неї давати борошна і якого? І чи обов'язково залишати на цілу ніч, може вистачить кілька годин?
 



#11 написав: Канарейка (25 лютого 2016 12:55)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 143
ro_sa,
вже уточнила в рецепті гречане борошно змішуємо з скл пшеничного, залишаємо на ніч, а потім домішуємо решту пшеничного борошна Завжди робила на ніч, може й кілька годин вистачить - не пробувала

Цитата: ОЛЕСЯ
Канарейка, підкажи будь ласка яка у тебе склянка 200 мл чи 250 мл.

поміряла вмою склянку поміщається 150г борошна пшеничного
 



#12 написав: ОЛЕСЯ (26 лютого 2016 08:51)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 396
Цитата: Канарейка
поміряла вмою склянку поміщається 150г борошна пшеничного


Спасибі


--------------------
 



#13 написав: kykysja41145 (25 вересня 2016 20:15)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 31
Спекла і я такого хлібчика. Зробила багатоколірним: в одну додала кукурудзяну муку, другу - перемелену гречку, третю - вівсяну і четверту - звичайну, пшеничну. Із тіста зробила джгутики і переплела іх. Із переплетених джгутиків спекла прямокутну паляницю. Було смачно і кольорово. Дітям дуже сподобалось
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Подорож потягом
  Пише ОЛЕСЯ ()
Пиріг з вишнями
  Пише Irinka ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 37
Гостей: 15
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2018 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler\'s Top100