Рецепти
 
FaceBook | VK | G+ | TW | PIN | RSS  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Хліб » Гречаний багет
 

Гречаний багет

19 лютого, 2016  |  Коментів (13)  |  Рубрика: Випічка » Хліб
 

Гречаний багет

1 скл гречаного борошна
1,5 - 2 скл пшеничного борошна
1 ч, л сухих дріжджів
1 дес л цукру
200 мл води
сіль

Захотілось мені гречаного хлібчика (такий в нашому Сільпо продають) а йти було ліньки. От і вирішила спекти такиий, але гречаного борошна теж не було. Якось у пошуках рецепту прочитала що можна гречку змолоти, правда вийде борошно грубого помолу.

Отже до гречаного борошна додаємо 1склянку пшеничного борошна та дріжджі, а також цукор та сіль. Виливаємо воду розмішуємо та залишаємо на ніч при кімнатній температурі. Вранці додаємо решту борошна та залишаємо в теплому місці на 40 хвилин. Далі замішуємо тісто та формуєм багети (2 менші або 1 великий).
Деко посипати борошном. Сформувати багети та трішки їх прокрутити. Зробити надрізи гострим ножем. Ще почекати хвилин 15 аби вони трішки підросли.
Духовку розігріти до 210 градусів і випікати багети 20 хвилин. Потім зменшити температуру і пекти ще 10 хвилин. Випечений хліб накрити чистим рушником на кілька хвилин.


Гречаний багет


Випечений багет дуже смакує з домашнім маслом та свіжозвареною кавою!!!
Джерело: рецепт збірний з нету

Джерело: рецепт збірний з нету

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: KASYA (21 лютого 2016 19:31)


Група: Кондитер
Коментарів: 361
Без сумніву - дуже смачно! winked Спечу теж такий. Я печу хліб на заквасці з додаванням гречаної муки, але купованої. З муки грубого помолу, зі змеленої крупи, буде ще смачніше, впевнена і корисніше. Тож наступного разу також буду молоти гречку.


--------------------
Інколи серце бачить те, що не видно очам
 



#2 написав: Krasotinka (21 лютого 2016 19:44)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 112
Цікавий хлібчик,треба спробувати спекти!
 



#3 написав: ОЛЕСЯ (21 лютого 2016 23:02)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 465
Цікавий рецепт. неодмінно приготую.
А гречану муку я молола на кавомолці або на млинку


--------------------
 



#4 написав: Канарейка (22 лютого 2016 13:01)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 144
KASYA,
на заквасціще не пробувала тре ї собі переходити бо бачу що тепер всі на ній печуть

Krasotinka,
пробуйте!

ОЛЕСЯ,
так на кавомолці буде непогано просто в мене її нема :(
 



#5 написав: ОЛЕСЯ (22 лютого 2016 13:40)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 465
Канарейка, підкажи будь ласка яка у тебе склянка 200 мл чи 250 мл. А зе

Дякую з цікавий рецепт.



--------------------
 



#6 написав: kykysja41145 (22 лютого 2016 15:42)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 35
Я дуже люблю гречаний і кукурудзяний хлібчик. Ні разу ще сама такого не пекла, бо незнаю як змолоти гречку, кавомолки нема, відломався зубчик на кришці. Чи можна у комбайні?
 



#7 написав: Канарейка (22 лютого 2016 18:32)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 144
Цитата: ОЛЕСЯ
Канарейка, підкажи будь ласка яка у тебе склянка 200 мл чи 250 мл. А зе

така звичайна зараз поміряю

Цитата: kykysja41145
Чи можна у комбайні?

якраз і на ній і мелю
 



#8 написав: Darka (23 лютого 2016 00:36)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 731
love Треба і собі гречки намолоти і такого батона спечи.Дякую за рецепт e16


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#9 написав: Тереза (24 лютого 2016 18:54)


Група: Кондитер
Коментарів: 651
Багет бомба,смачно та корисно!!!
 



#10 написав: ro_sa (24 лютого 2016 23:11)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 45
Я не зовсім зрозуміла, на ніч залишаємо опару? Тоді скільки до неї давати борошна і якого? І чи обов'язково залишати на цілу ніч, може вистачить кілька годин?
 



#11 написав: Канарейка (25 лютого 2016 12:55)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 144
ro_sa,
вже уточнила в рецепті гречане борошно змішуємо з скл пшеничного, залишаємо на ніч, а потім домішуємо решту пшеничного борошна Завжди робила на ніч, може й кілька годин вистачить - не пробувала

Цитата: ОЛЕСЯ
Канарейка, підкажи будь ласка яка у тебе склянка 200 мл чи 250 мл.

поміряла вмою склянку поміщається 150г борошна пшеничного
 



#12 написав: ОЛЕСЯ (26 лютого 2016 08:51)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 465
Цитата: Канарейка
поміряла вмою склянку поміщається 150г борошна пшеничного


Спасибі


--------------------
 



#13 написав: kykysja41145 (25 вересня 2016 20:15)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 35
Спекла і я такого хлібчика. Зробила багатоколірним: в одну додала кукурудзяну муку, другу - перемелену гречку, третю - вівсяну і четверту - звичайну, пшеничну. Із тіста зробила джгутики і переплела іх. Із переплетених джгутиків спекла прямокутну паляницю. Було смачно і кольорово. Дітям дуже сподобалось
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Жіноча мода
  Пише Натонька (Сьогодні, 09:17)
Таблиця множення
  Пише ОЛЕСЯ (Учора, 23:49)
Сирник "Асорті"
  Пише Оксанка_Б ()
Універсальний подарунок
  Пише Натонька ()
Паштет з сала і м"яса (від Ірця)
  Пише Darka ()
А ваші чоловіки роблять вам сюрпризи?
  Пише Балакуня ()
Полімерна глина
  Пише ОЛЕСЯ ()
Капкейки
  Пише Umari ()
Трошки мистецтва
  Пише Umari ()
Форми для пасок та ягнят
  Пише Umari ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 109
Гостей: 73
Користувачі: vezxahvubc, Наталя :), dwvxygpvnpl, Ionirlslish, markiza, hyhywhjxmcz, Anriksaculp, kulyanOrdek, ezdzwbslkzt, кинза
 
 
  © 2009-2017 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100