Захотілось мені гречаного хлібчика (такий в нашому Сільпо продають) а йти було ліньки. От і вирішила спекти такиий, але гречаного борошна теж не було. Якось у пошуках рецепту прочитала що можна гречку змолоти, правда вийде борошно грубого помолу.
Отже до гречаного борошна додаємо 1склянку пшеничного борошна та дріжджі, а також цукор та сіль. Виливаємо воду розмішуємо та залишаємо на ніч при кімнатній температурі. Вранці додаємо решту борошна та залишаємо в теплому місці на 40 хвилин. Далі замішуємо тісто та формуєм багети (2 менші або 1 великий).
Деко посипати борошном. Сформувати багети та трішки їх прокрутити. Зробити надрізи гострим ножем. Ще почекати хвилин 15 аби вони трішки підросли.
Духовку розігріти до 210 градусів і випікати багети 20 хвилин. Потім зменшити температуру і пекти ще 10 хвилин. Випечений хліб накрити чистим рушником на кілька хвилин.
Випечений багет дуже смакує з домашнім маслом та свіжозвареною кавою!!!
Джерело: рецепт збірний з нету