Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Паски » Ніжна сметанкова паска
 

Ніжна сметанкова паска

21 квітня, 2015  |  Коментів (2)  |  Рубрика: Випічка » Паски
 

Ніжна сметанкова паска

200 г маргарину (рослинно-вершкова суміш "Тульчинка")
50 г олії
олія
50 г свіжих дріжджів
250 г молока
250 г сметани
1 яйце ціле
7 жовтків
40 г цукру ванільного
40 г
4 ст. л. апельсинової цедри
100 світлих родзинок
0,5 кг цукру
1 ч.л. солі
1,3 кг пшеничного борошна

Приготувати опару: розтерти свіжі дріжджі з половиною склянки цукру. Влити склянку теплого (250 г) молока і додати одне ціле яйце, перемішати. Додати 2 склянки борошна, гарно перемішати. Тісто повинно бути, як на оладки. Залишити в теплому місці на 1,5 години.
Відділити білки від жовтків. Жовтки розтерти з цукром і додати в опару. Сметану кімнатної температури теж додати в опару. Також додати ванільний цукор, апельсинову цедру і сіль. Маргарин («Тульчинку») розтопити і охолоджений додати в тісто. Перебрані, промиті, обсушені і обваляні в борошні родзинки теж додати в тісто. Просіяне борошно додавати частинами. Постійно змащуючи руки олією, замісити тісто. Місити приблизно 25-30 хвилин.
Накрити рушником і поставити в тепле місце на 1 годину.
Тісто накладати в форми на 1/3 висоти форми. Знову поставити в тепле місце на 30 хвилин.
Змастити жовтком і випікати 45-50 хвилин при 180.


P.s. Пекла цю паску на Провідну неділю. Паска дуже смачна, ароматна, "пухнаста" і жовтенька (на жаль моє фото не передає цього надзвичайно гарного кольору пасочки). Крім того, я до тіста ще додавала 2 ст. л. коньяку, чого в оригінальному рецепті не було. Я скористалася цим з рецепту іншої паски, але тієї ж господині. На мій смак, коньяк тут не був зайвим, він ще більше підкреслив промат пасочки.

Джерело: За рецепт щиро вдячна автору: Medunya (Леся) з: http://cookorama.net/uk/blog/domashnij-hlib-svoyimy-rukamy/nejmovirno-nizhna-smetankova-paska.html [b][/b]

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 



#1 написав: Darka (21 квітня 2015 20:27)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 702
Пасочки гарні.......................і смачні love Я цього року тоже пекла на сметані, рецепт давній ще з дому но майже одинаковий, на маслі.Коньяк або ром дійсно не лишні,завжди добавляю в тісто.


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#2 написав: Тереза (25 квітня 2015 21:45)


Група: Кондитер
Коментарів: 641
Чудова пасочка!!! belay
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Дитячі хвороби і лікування
  Пише ОЛЕСЯ (Сьогодні, 02:03)
Миколайчики (свято наближається)
  Пише Натонька ()
В гостях у Оксани - 3
  Пише oksana d ()
Таргани, мурашки, комарі - комашки шкідники
  Пише Тереза ()
Що в нас нині на столі - 7
  Пише ОЛЕСЯ ()
Тулумби
  Пише Chernousalyona ()
Дитячі тортики -6
  Пише Лилия ()
Сало "Ніжне"
  Пише Kisame01 ()
Олaдки під шоколaдом
  Пише Yana Van ()
Наші рожеві мрії...
  Пише наталія3105 ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 25
Гостей: 13
Користувачі: ОЛЕСЯ
 
 
  © 2009-2016 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100