|
200 г маргарину (рослинно-вершкова суміш "Тульчинка") 50 г олії олія 50 г свіжих дріжджів 250 г молока 250 г сметани 1 яйце ціле 7 жовтків 40 г цукру ванільного 40 г 4 ст. л. апельсинової цедри 100 світлих родзинок 0,5 кг цукру 1 ч.л. солі 1,3 кг пшеничного борошна
Приготувати опару: розтерти свіжі дріжджі з половиною склянки цукру. Влити склянку теплого (250 г) молока і додати одне ціле яйце, перемішати. Додати 2 склянки борошна, гарно перемішати. Тісто повинно бути, як на оладки. Залишити в теплому місці на 1,5 години. Відділити білки від жовтків. Жовтки розтерти з цукром і додати в опару. Сметану кімнатної температури теж додати в опару. Також додати ванільний цукор, апельсинову цедру і сіль. Маргарин («Тульчинку») розтопити і охолоджений додати в тісто. Перебрані, промиті, обсушені і обваляні в борошні родзинки теж додати в тісто. Просіяне борошно додавати частинами. Постійно змащуючи руки олією, замісити тісто. Місити приблизно 25-30 хвилин. Накрити рушником і поставити в тепле місце на 1 годину. Тісто накладати в форми на 1/3 висоти форми. Знову поставити в тепле місце на 30 хвилин. Змастити жовтком і випікати 45-50 хвилин при 180.
P.s. Пекла цю паску на Провідну неділю. Паска дуже смачна, ароматна, "пухнаста" і жовтенька (на жаль моє фото не передає цього надзвичайно гарного кольору пасочки). Крім того, я до тіста ще додавала 2 ст. л. коньяку, чого в оригінальному рецепті не було. Я скористалася цим з рецепту іншої паски, але тієї ж господині. На мій смак, коньяк тут не був зайвим, він ще більше підкреслив промат пасочки.
Джерело: За рецепт щиро вдячна автору: Medunya (Леся) з: http://cookorama.net/uk/blog/domashnij-hlib-svoyimy-rukamy/nejmovirno-nizhna-smetankova-paska.html [b][/b]
|
|