Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Паски » Ніжна сметанкова паска
 

Ніжна сметанкова паска

21 квітня, 2015  |  Коментів (2)  |  Рубрика: Випічка » Паски
 

Ніжна сметанкова паска

200 г маргарину (рослинно-вершкова суміш "Тульчинка")
50 г олії
олія
50 г свіжих дріжджів
250 г молока
250 г сметани
1 яйце ціле
7 жовтків
40 г цукру ванільного
40 г
4 ст. л. апельсинової цедри
100 світлих родзинок
0,5 кг цукру
1 ч.л. солі
1,3 кг пшеничного борошна

Приготувати опару: розтерти свіжі дріжджі з половиною склянки цукру. Влити склянку теплого (250 г) молока і додати одне ціле яйце, перемішати. Додати 2 склянки борошна, гарно перемішати. Тісто повинно бути, як на оладки. Залишити в теплому місці на 1,5 години.
Відділити білки від жовтків. Жовтки розтерти з цукром і додати в опару. Сметану кімнатної температури теж додати в опару. Також додати ванільний цукор, апельсинову цедру і сіль. Маргарин («Тульчинку») розтопити і охолоджений додати в тісто. Перебрані, промиті, обсушені і обваляні в борошні родзинки теж додати в тісто. Просіяне борошно додавати частинами. Постійно змащуючи руки олією, замісити тісто. Місити приблизно 25-30 хвилин.
Накрити рушником і поставити в тепле місце на 1 годину.
Тісто накладати в форми на 1/3 висоти форми. Знову поставити в тепле місце на 30 хвилин.
Змастити жовтком і випікати 45-50 хвилин при 180.


P.s. Пекла цю паску на Провідну неділю. Паска дуже смачна, ароматна, "пухнаста" і жовтенька (на жаль моє фото не передає цього надзвичайно гарного кольору пасочки). Крім того, я до тіста ще додавала 2 ст. л. коньяку, чого в оригінальному рецепті не було. Я скористалася цим з рецепту іншої паски, але тієї ж господині. На мій смак, коньяк тут не був зайвим, він ще більше підкреслив промат пасочки.

Джерело: За рецепт щиро вдячна автору: Medunya (Леся) з: http://cookorama.net/uk/blog/domashnij-hlib-svoyimy-rukamy/nejmovirno-nizhna-smetankova-paska.html [b][/b]

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Darka (21 квітня 2015 20:27)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 677
Пасочки гарні.......................і смачні love Я цього року тоже пекла на сметані, рецепт давній ще з дому но майже одинаковий, на маслі.Коньяк або ром дійсно не лишні,завжди добавляю в тісто.


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#2 написав: Тереза (25 квітня 2015 21:45)


Група: Кондитер
Коментарів: 626
Чудова пасочка!!! belay
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька ()
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ ()
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 19
Гостей: 4
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100