Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Паски » Паска "Ніжна"
 

Паска "Ніжна"

21 квітня, 2011  |  Коментів (18)  |  Рубрика: Випічка » Паски
 

Паска "Ніжна"

1 кг муки
400 грам молока
10 жовтків
100 грам мокрих дріжджів
200 грам масла або маргарину
300 грам цукру
100 грам ізюму
1/2 ч. лож. солі
потерта цедра з 1 лимона

Замісити опару:
Дріжджі розвести в теплому молоці+ 100 грам цукру і 200 грам борошна. Все добре перемішати і поставити в тепле місце, щоб опара збільшилась в 2 рази.
Після того, як суміш підросте- додати решту цукру, жовтки, ізюм, цедру з лимона, сіль і муку. Замісити тісто до однорідності і в кінці додати розтоплений і охолоджений жир.Місити приблизно 10- 15 хв. поки тісто не почне відставати від рук! Поставити в тепле місце, щоб збільшилось в двічі. Тоді його опустити і зачекати, щоб знову підросло. Розложити тісто на 1/3 частини посудиничастини і дати знову піднятись в два рази. Розкалити духовку до температури 200 градусів. Всадити паску і після 10 хв зменшити температуру до 170-160 градусів. Випікати ще 50 хв.
З тієї порції виходить 3 паски діаметром приблизно 18, 20, 25 см.
Звертаю увагу на те, що борошна повинно бути рівно 1 кг( я завжди важу,або купляю фасоване по 1 кг), не більше( бо паска буде туга) і не менше( бо паска опаде). І жир потрібно додавати обовязково в кінці!!!

Паска "Ніжна"


Хочу сказати, що цим рецептом я користуюсь вже 8 років і він мене ще ні разу не підвів!!! Паска дууууже пухка, солодка і ароматна!!! Раджу спробувати!!!

Смачної і ароматної вам паски!!!

Рецепт Дарії Цвек

Спеціально для відвідувачів dreamfood.ua


Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Пушинка (22 квітня 2011 00:24)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 46
дуже гарненька в тебе пасочка - просту суперова. А я свою у суботу пекти буду smile
 



#2 написав: fiona (22 квітня 2011 09:10)


Група: Гості
Коментарів: 0
А хрест чим то викладений?
 



#3 написав: мари4ка (22 квітня 2011 09:47)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 82
Цитата: fiona
А хрест чим то викладений?

Це така посипка-бусинки.Їх на багатьох базарах продяють!
 



#4 написав: Оксана4209 (22 квітня 2011 10:13)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 19
Дуже гарна і апетитна пасочка! winked
 



#5 написав: oksenya75 (22 квітня 2011 10:46)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 20
Пасочка супер!!! І рушничок теж гарненький.
 



#6 написав: Solka (22 квітня 2011 21:25)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 62
Дуже гарна паска! winked Рецепт занотовую 1f7


--------------------
I am a chef, baby, I can cook even a dinosaur, if I find some fresh
Запрошую у свій блог homemadebakery-recipes.blogspot.com
:) ♥ ♥ (:
 



#7 написав: Natalyadiva (22 квітня 2011 21:43)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 153
Гарна пасочка! Супер!! love
 



#8 написав: utya (23 квітня 2011 19:03)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 25
Пасочка просто чудо! belay неможу від неї відірвати очей!
 



#9 написав: Натуля (1 травня 2011 05:31)


Група: Гості
Коментарів: 0
Пекла паску за Вашим рецептом,результат неперевершений.Всім дуже сподобалася,і тепер ділюся,Вашим рецептом з другими так як в Америці другі продукти і не завжди все виходить так,як би хотілося,але за Вашими вимірами і описом все вийшло просто супер! Дякую!!!
 



#10 написав: Ірина12 (12 квітня 2012 23:43)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 9

І я також хочу подякувати Марічці за хороший рецепт.Усі пасочки вийшли гарні на вигляд і дуже смачні. Ще дуже сподобалося,що тісто не є надто солодким і тому чудово підходить для всіх страв Великоднього столу. Дякую!!!
 



#11 написав: jul64yk (13 квітня 2012 14:00)


Група: Гості
Коментарів: 0
Дякую за рецепт, паска вийшла гарна, і достатньо наросла. Спочатку було враження ,що дала забагато муки,бо тісто було так трішки туге, але час зробив своє..і все дуже гарно.
Цього року я вперше пекла паску у своєму житті і ваш рецепт - це перше, що я спрробувала і не помилилась.
Дякую!
 



#12 написав: Fefacka (14 квітня 2012 18:21)


Група: Гості
Коментарів: 0
Просто супер wink Я кілька років поспіль намаголася зробити ПАСКУ, і в мене завжди були якісь проблеми, хоч все робила за рецептом. А з цим рецептом вийшло з першого разу. Дуже дякую Вам за нього. Тепер в мене дійсно святковий настрій, хоча ще не куштували паски, але вигляд у них просто клас. Всім смачної паски m0554
P.S. Доречі мокрих дріжжів у мене не було клала сухі, в кого буде та сама ситуація ділюся інформацією- 100гр. свіжих дріжжів= 30гр. сухих. c0220
 



#13 написав: Ксенічка (20 лютого 2013 15:03)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 839
Добра пасочка та так гарно оздоблена!!!
 



#14 написав: ЮліАнна (8 травня 2013 12:50)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 6
Спекла пасочку по Вашому рецепту, старалась притримуватись всіх вказаних норм. І що можна сказати? А сказати мало, тому що потрібно покоштувати: аромат божественний, смак неперевершений, підходило все чудово, тісто вироблялось чудово! Дякую за рецепт!!!!
 



#15 написав: utya (8 травня 2013 17:34)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 25
Ось і я спробувала цю Паску!!!Вона дуже смачна!

І дотого ж це мая перша випічка Паски!! Все вийшло, робила так як написано в рецепті
 



#16 написав: Mirjamam (16 квітня 2015 12:13)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 1
Всім паскам паска! Шикарна! І в роботі і смакові якості відмінні. А структура - мрія! Печу другу партію. Дякую автору!
 



#17 написав: Tamila (3 травня 2016 19:55)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 1
Дякую за рецепт. І в мене вийшла з першого разу. Смачна, легенька, дійсно ніжна паска.
 



#18 написав: Tetyana Sosnina (16 квітня 2017 09:27)


Група: Гості
Коментарів: 0
Рецепт фантастичний - дякую, що поділитися! Пухка , ніжна, смачнюща. І процес приготування досить простий, головне добряче вимішувати - для працюючої мами просто знахідка) Христос Воскрес! Смачно всім паски!
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька ()
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ ()
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 10
Гостей: 4
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100