1 кг муки
400 грам молока
10 жовтків
100 грам мокрих дріжджів
200 грам масла або маргарину
300 грам цукру
100 грам ізюму
1/2 ч. лож. солі
потерта цедра з 1 лимона
Замісити опару:
Дріжджі розвести в теплому молоці+ 100 грам цукру і 200 грам борошна. Все добре перемішати і поставити в тепле місце, щоб опара збільшилась в 2 рази.
Після того, як суміш підросте- додати решту цукру, жовтки, ізюм, цедру з лимона, сіль і муку. Замісити тісто до однорідності і в кінці додати розтоплений і охолоджений жир.Місити приблизно 10- 15 хв. поки тісто не почне відставати від рук! Поставити в тепле місце, щоб збільшилось в двічі. Тоді його опустити і зачекати, щоб знову підросло. Розложити тісто на 1/3 частини посудиничастини і дати знову піднятись в два рази. Розкалити духовку до температури 200 градусів. Всадити паску і після 10 хв зменшити температуру до 170-160 градусів. Випікати ще 50 хв.
З тієї порції виходить 3 паски діаметром приблизно 18, 20, 25 см.
Звертаю увагу на те, що борошна повинно бути рівно 1 кг( я завжди важу,або купляю фасоване по 1 кг), не більше( бо паска буде туга) і не менше( бо паска опаде). І жир потрібно додавати обовязково в кінці!!!
Хочу сказати, що цим рецептом я користуюсь вже 8 років і він мене ще ні разу не підвів!!! Паска дууууже пухка, солодка і ароматна!!! Раджу спробувати!!!Смачної і ароматної вам паски!!!Рецепт Дарії ЦвекСпеціально для відвідувачів dreamfood.ua