Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Пляцки (випічка Західної України) » Пляцок з зефіром та желе
 

Пляцок з зефіром та желе

1 березня, 2015  |  Коментів (11)  |  Рубрика: Випічка » Пляцки (випічка Західної України)
 

Пляцок з зефіром та желе

Тісто:
4 яйця
3 скл. цукру
3 скл. сметани
1,5 ч. л. амоняку
1,5 ч. л. розпушувача
3 скл. борошна
4 ст. л. какао

Крем:
3 жовтки
цукор до смаку
1 пакетик ванільного цукру
1 ст. л. борошна (з верхом)
1 ст. л. крохмалю (з верхом)
300-350 мл молока
450-500 г масла
1-2 ст. л. коньяку

2 пачки вишневого желе
10 шт. зефіру в шоколаді
консервовані вишні (за бажанням)

Форма 18 на 33 см.

Тісто
Яйця (цілі) добре збити з цукром, додати сметану з розчиненим в ній амоняком та збити. В окремій мисці змішати просіяне борошно, розпушувач і какао та по трохи додавати (за 3-5 прийомів) до яєчно-сметанної суміші, збиваючи міксером.
Тісто розділити на 3 частини та по черзі випекти коржі. Температура випікання 180 градусів, приблизний час випікання - 20-23 хв.

Крем
Жовтки злегка збити з декількома ложками цукру вінчиком, додати ванільний цукор, борошно та крохмаль та збити вінчиком, щоб не було грудочок. Далі по трохи вливати молоко і добре розмішувати. Поставити на маленький вогонь та, постійно помішуючи, варити до загустіння.

Цукор до крему я ніколи ложками чи склянками не відміряю, завжди роблю "на око". Тому коли суміш трохи нагріється я її пробую, щоб перевірити крем на солод. Якщо замало цукру, то даю ще трохи. Маса має бути досить солодка, бо буде збиватись із несолодким маслом, то потім смак збалансується.

Масло кімнатної температури збити та по ложці додавати охолоджену заварену масу. В кінці додати коньяк та ще раз добре збити.

Крему до цього пляцка йде багато, бо треба добре ним заповнити проміжки між половинками зефіру.

2 пачки вишневого желе (галяретки) розвести в гарячій воді (не в кипятку!), беручи на половину менше води, ніж по інструкції. Бляшку, в якій пеклися коржі, застелити харчовою плівкою, вилити желе і поставити в холодильник для застигання.

Збираємо пляцок так: корж - крем - желе - крем - корж - крем - половинки зефіру розрізом донизу, поміж зефір накладаємо вишні (за бажанням) - крем - корж. Прикрашаємо за бажанням (в мене тоненький шар крему і тертий шоколад).


Смачного! :)

Джерело: захотілось мені пляцка з зефіром - ось і получився такий :)
рецепт тіста від Натоньки (пляцок "Снікерс") на 1,5 порції.

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 



#1 написав: ОЛЕСЯ (1 березня 2015 22:19)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 437
Гарнезний розріз


--------------------
 



#2 написав: Наталюня (2 березня 2015 07:31)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 88
ОЛЕСЯ, дякую! smile
 



#3 написав: Кіра (2 березня 2015 19:54)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 293
Файний пляцок!
 



#4 написав: ro_sa (2 березня 2015 20:17)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 45
Ну дуже симпатиченький пляцок tongue
 



#5 написав: Mariyka (3 березня 2015 15:21)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 4
А в мене кілька запитань, бо хочеться спекти:
тісто виходить лятим?
склянка 200 чи 250 мл?
 



#6 написав: Наталюня (3 березня 2015 16:56)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 88
Кіра, ro_sa, дякую за відгуки! 3fb

Mariyka, так - тісто виходить таким, що треба виливати на бляшку. А склянка в мене 200 гр. Щоправда цукру я ніколи не даю повні склянки, завжди трошки недосипаю. Але по рецепту (від Натоньки з пляцка "Снікерс") таки пропорція 1:1:1 цукор, борошно і сметана. Таке цікаве тісто. Часто печу коржі саме за таким рецептом, подобається воно, бо яєць багато не потрібно. Завжди получається. А пляцок виходить високим і досить ситним. Пробуйте, печіть, нехай вдається і смакує! :)
 



#7 написав: ксюня (3 березня 2015 18:23)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 110
Ситний та гарний пляцок winked
 



#8 написав: Тереза (3 березня 2015 19:23)


Група: Кондитер
Коментарів: 641
Чудовий пляцок!!!
 



#9 написав: maryanab (8 квітня 2015 18:34)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 8
дуже цікавий пляцок! а поки він пропитується желе не розтане? чи його потрібно настоювати тільки в холодильнику?
 



#10 написав: Наталюня (9 квітня 2015 09:44)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 88
ксюня, Тереза, дякую за відгуки smile

Цитата: maryanab
а поки він пропитується желе не розтане? чи його потрібно настоювати тільки в холодильнику?

maryanab, ще таких випадків, щоб желе розтануло в пляцку в мене не було, ні в цьому пляцку, ні в будь-якому іншому. Води беру на половину менше, ніж описано в інструкції на упаковці. А зберігаю як коли, як є місце в холодильнику - тоді там, а як немає - тоді виношу в прохолодне місце, де температура трохи менша за кімнатну. Але думаю, що навіть за кімнатної не розтануло б, хіба би літом в жару +35...
 



#11 написав: maryanab (9 квітня 2015 11:25)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 8
дякую за вашу відповідь, буду пробувати пекти
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Миколайчики (свято наближається)
  Пише Натонька (Учора, 10:34)
В гостях у Оксани - 3
  Пише oksana d ()
Таргани, мурашки, комарі - комашки шкідники
  Пише Тереза ()
Що в нас нині на столі - 7
  Пише ОЛЕСЯ ()
Тулумби
  Пише Chernousalyona ()
Дитячі тортики -6
  Пише Лилия ()
Сало "Ніжне"
  Пише Kisame01 ()
Олaдки під шоколaдом
  Пише Yana Van ()
Наші рожеві мрії...
  Пише наталія3105 ()
Торт "Ейфорія"
  Пише kykysja41145 ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 73
Гостей: 60
Користувачі: law
 
 
  © 2009-2016 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100