Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Пляцки (випічка Західної України) » Медівник на потім
 

Медівник на потім

23 січня, 2015  |  Коментів (4)  |  Рубрика: Випічка » Пляцки (випічка Західної України)
 

Медівник на потім
[center]

Тісто
3 яйця
1 склянка цукру
1 склянка меду
2 ст. ложки сметани
1 столова ложка олії
0,5 кг муки
1 чайна ложечка соди
1-2 чайні ложечки кориці
1 склянка горіхів
жменя родзинок
Сироп
3 столові ложки цукру
0,5 склянки води
Гвоздика, пахучий перець, мускатний горіх

Для сиропу цукор в невеликій посудині поставити на газ і , увесь час мішаючи, довести до темно-коричневого кольору. Обережно ( може «стріляти») влити 0,5 склянки кип’ятку, розмішати. Приправи подрібнити, всипати в гарячий сироп, накрити кришкою і залишити, щоб повністю остиг, відцідити. В холодний сироп всипати соду, розмішати.
Горіхи порізати, родзинки запарити і висушити. З муки, потрібної для тіста, взяти 2 столові ложки і вимішати з родзинками і горіхами.
Мед розігріти, щоб був рідкий, остудити.
Збити яйця з цукром, додати мед, сметану, олію. Поступово сипати муку і підливати сироп, додати корицю. Тісто має бути, як густа сметана. Коли тісто добре збилося ( на поверхні з’являються пухирці), всипати горіхи з родзинками і мукою і добре вимішати.
Пекти спочатку при 160, потім 200С . Форма 16х34 см.
Готовий медівник, коли він повністю остигне, загорнути в рушничок, потім в папір, а тоді в поліетиленовий мішок і сховати від домашніх мінімум на тиждень. Я свій медівник на Різдво пекла 30 грудня. Зберігається довго. На Йордан приховала шматочок – був ще кращий.

Джерело: Старий сімейний рецепт. Так пекла медівник ще моя бабця.

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 



#1 написав: Darka (23 січня 2015 09:58)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 705
Дуже цікавий медівник.Дякую за рецепт,будемо печи m0554 .


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#2 написав: Маруня (23 січня 2015 10:46)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 30
Дякую за рецепт! Обов'язково спробую 86a0
 



#3 написав: Тереза (23 січня 2015 17:26)


Група: Кондитер
Коментарів: 641
Такий незвичний медівник!!!Дякую! m0554
 



#4 написав: ОЛЕСЯ (24 січня 2015 18:50)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 438
Цікавий рецепт. Треба собі на Паску приготувати


--------------------
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
В'язання гачком (крючком)
  Пише Романна (Учора, 16:18)
Торт медовий «Улюблений»
  Пише Катя Некрасова (Учора, 14:00)
Салат "Веснянка"
  Пише yulia (Учора, 14:00)
Канапки польські.
  Пише svet.vet (Учора, 13:45)
Щоб в будинку було тепло
  Пише ОЛЕСЯ (Учора, 11:09)
Жіночі роздуми...
  Пише Darka ()
Твори добро-2
  Пише Darka ()
Вафельниця
  Пише ОЛЕСЯ ()
Таблиця множення
  Пише ОЛЕСЯ ()
Скарги, пропозиції...
  Пише Натонька ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 36
Гостей: 22
Користувачі: Andreyka
 
 
  © 2009-2016 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100