Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Пляцки (випічка Західної України) » Медівник на потім
 

Медівник на потім

23 січня, 2015  |  Коментів (5)  |  Рубрика: Випічка » Пляцки (випічка Західної України)
 

Медівник на потім
[center]

Тісто
3 яйця
1 склянка цукру
1 склянка меду
2 ст. ложки сметани
1 столова ложка олії
0,5 кг муки
1 чайна ложечка соди
1-2 чайні ложечки кориці
1 склянка горіхів
жменя родзинок
Сироп
3 столові ложки цукру
0,5 склянки води
Гвоздика, пахучий перець, мускатний горіх

Для сиропу цукор в невеликій посудині поставити на газ і , увесь час мішаючи, довести до темно-коричневого кольору. Обережно ( може «стріляти») влити 0,5 склянки кип’ятку, розмішати. Приправи подрібнити, всипати в гарячий сироп, накрити кришкою і залишити, щоб повністю остиг, відцідити. В холодний сироп всипати соду, розмішати.
Горіхи порізати, родзинки запарити і висушити. З муки, потрібної для тіста, взяти 2 столові ложки і вимішати з родзинками і горіхами.
Мед розігріти, щоб був рідкий, остудити.
Збити яйця з цукром, додати мед, сметану, олію. Поступово сипати муку і підливати сироп, додати корицю. Тісто має бути, як густа сметана. Коли тісто добре збилося ( на поверхні з’являються пухирці), всипати горіхи з родзинками і мукою і добре вимішати.
Пекти спочатку при 160, потім 200С . Форма 16х34 см.
Готовий медівник, коли він повністю остигне, загорнути в рушничок, потім в папір, а тоді в поліетиленовий мішок і сховати від домашніх мінімум на тиждень. Я свій медівник на Різдво пекла 30 грудня. Зберігається довго. На Йордан приховала шматочок – був ще кращий.

Джерело: Старий сімейний рецепт. Так пекла медівник ще моя бабця.

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Darka (23 січня 2015 09:58)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 726
Дуже цікавий медівник.Дякую за рецепт,будемо печи m0554 .


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#2 написав: Маруня (23 січня 2015 10:46)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 30
Дякую за рецепт! Обов'язково спробую 86a0
 



#3 написав: Тереза (23 січня 2015 17:26)


Група: Кондитер
Коментарів: 644
Такий незвичний медівник!!!Дякую! m0554
 



#4 написав: ОЛЕСЯ (24 січня 2015 18:50)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 458
Цікавий рецепт. Треба собі на Паску приготувати


--------------------
 



#5 написав: chajka (21 січня 2017 19:52)


Група: Модератор
Коментарів: 97
Пекла , дуже насичений медівниковий смак, я ще до сиропу додавала суміш спецій для пряників....до тіста давала 3 вида горіхів , без родзинок, різала на шматки , поливала шоколадом та обсипала крихтами шоколадного бісквіту з горіхами..... справжній медівник, дякую за рецепт. :)
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Колядки на Дрімфуді
 
Нове на форумі
 
Вишивка
  Пише Darka (Сьогодні, 00:24)
Барахолка
  Пише Валя (Учора, 13:34)
Задумаймось...
  Пише Ксенічка ()
"Гормон щастя" або життя без депресії.
  Пише Ксенічка ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Barbara ()
Коментарі через фейсбук
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дитячі забави
  Пише ОЛЕСЯ ()
Секрети наших бабусь.... або як без хімії.
  Пише ОЛЕСЯ ()
Економимо сімейний бюджет
  Пише ОЛЕСЯ ()
Вірші про тата
  Пише ОЛЕСЯ ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 66
Гостей: 45
Користувачі: iaRuispuh, uxtetsjazy, sjRuispuh, Willietwemy, byEmisarax, tatalya
 
 
  © 2009-2016 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100