|
3 скл. цукру 4 ст.л. олії 0.5 скл. холодної води 2 яйця 1 скл. молока 0.5 скл. сметани 0.5 скл. меду 1 ст.л. соди 2 ст.л. оцту борошно
Одну склянку цукру і дві столові ложки олії помістити в каструльку, помішуючи, на малому вогні довести до розчинення цукру, обережно залити водою і залишити до повного розчинення. Якщо все таки карамель не повністю розчинилась у воді, розігріти на вогні і охолодити. Яйця збити з двома склянками цукру до побіління, поступово додавати молоко, сметану, охолоджену карамель, мед, соду, погашену оцтом. Борошна додавати стільки, щоб тісто було як густа сметана. Рекомендую додати добру пригорщу горіхів - це підкреслить смак медівника. Форму для випікання ( у мене 20х35 см, можна більшу) щедро змастити жиром, обсипати борошном, викласти тісто. Випікати при 170С десь годину-годині десять до сухої палички.
Цей медівник любить собі вирости "куполом", так от на хлібопічці знайшла пораду, як позбавитись або зменшити цю проблему: З старого рушника нарізати смужок ( краще якщо їх можна буде скласти вдвоє-втроє) по висоті вашої форми, змочити їх водою, викрутити зайву воду, обмотати краї форми по периметру, кінці смужок скріпити булавкою. Все, можна класти в духовку і пекти. Наочна інформація ще тут http://askannamoseley.com/2012/05/how-to-bake-perfect-cakes/
P.S. Рецепт також знаходиться в авторській темі ось тут
Джерело: Рецепт з маминого зошита
|
|