|
Тісто: 2 великих яйця 2/3 скл цукру (150 г) 3 ст. л. (120 г) гречаного меду (можна іншого) 85 г вершкового масла 1 ч. л. з гіркою соди 2,5 скл. борошна (300-350 г)
Крем: 300 г сметани (25-30%) 150 г маскарпоне 100 г пудри 1/2 банки вареного згущеного молока
Пропитка: журавлина 150 г цукор 100 г вода 3 ст. л.
В сотейник покласти яйця, цукор, мед і вершкове масло. Нагріти на середньому вогні, помішуючи, до повного розчинення цукру. Додати соду і швидко розмішати. Маса при цьому побіліє і збільшиться в об'ємі. Зняти з вогню і всипати 2 склянки борошна (додати ще трохи борошна, якщо тісто буде досить липким) Розмішати та залишити при кімнатній температурі на 10 хвилин, тісто загусне та не буде липнути до рук.
Розділити тісто на рівні частини. Розкатувати доволі тонко 0,3 см, можна підпилювати тісто борошном, щоб легше було розкатати його. Випікати при 180 градусах 3-5 хвилин до золотистого кольору. Готові коржі вирівняти, обрізавши краї (обрізки зберегти для обсипки торта). Для крему покласти всі інгредієнти (кімнатної температури) в чашу міксера і на низькій швидкості перемішати до однорідності.
Журавлину покласти в блендер з цукром, збити та в кінці додати гарячу воду. Просочити та перекласти кремом коржі, обмастити верх та боки торта.
|
|