Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Національна кухня » Українська кухня » Моя киселиця
 

Моя киселиця

26 листопада, 2014  |  Коментів (5)  |  Рубрика: Національна кухня » Українська кухня
 

Моя киселиця

250г житньої муки (можна наполовину з пшеничною чи вівсяною)
(опційно плюс 3 ст. ложки вівсяних пластівців)
3 зубки часнику до закваски і 2 зубки до киселиці
щіпка солі
пів чайної ложечки цукру
3/4 л води на закваску і ½ л додатково на киселицю
1 цибуля
100г олії/масла
100г сметани

Закваска:
Муку вимішати з половиною води, щоб не було грудочок (додати вівсяні пластівці), долити решту води, додати подрібнений часник, сіль, цукор, вилити у слоїк, можна покласти окраєць сухого житнього хліба, зав’язати марлею і поставити у тепле місце на 4дні при кімнатній температурі.
Киселиця:
Через 4 дні у банячку скип’ятити півлітра води, закваску розмішати і половину закваски через ситечко процідити до киплячої води, розмішати і заварити. Окремо попередньо стушкувати на олії цибулю і додати до киселиці, влити сметану, заварити. Вимкнути газ і додати розтовчений з сіллю часник. Досолити до смаку. Якщо не піст, дуже смачно додати підсмажений шпондерок чи ковбаски, грибочки і зварені покришені яєчка. Подавати з картоплею або хлібом.
Решту закваски можна заморозити, чи, якщо готуватимете киселицю через день-два, додати до закваски ще 2 повні ложки муки, влити склянку теплої води і залишити бродити. Такою закваскою можна заквашувати інші зупки чи борщик. А також додавати у дріжджове тісто при випічці хліба.

Джерело: Від бабусі

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 



#1 написав: Darka (27 листопада 2014 04:06)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 702
Щось цікаве,ніколи про таке не чула.На смак до чого подібне? Уміли наші бабусі з невибагливих продуктів,готовити смачнющі страви p0714


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#2 написав: Маруня (27 листопада 2014 09:31)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 30
Дарочко,
смак особливий, навіть не знаю з чим порівняти, може, капусняк з квашеної капусти зі сметаною, але киселиця не має бути дуже кисла.
 



#3 написав: інна (27 листопада 2014 20:22)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 8
Це лемківська страва,мій чоловік її дуже любить,але моя свекруха її готуе без сметани і шпондеру.Окремо варить квасолю або картоплю,і потім в тарілку дає картоплю і киселицю
 



#4 написав: Кіра (28 листопада 2014 00:35)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 293
моє прізвище -КИСИЛИЦЯ! тепер ясно, від чого походить воно))))
 



#5 написав: KASYA (5 жовтня 2015 22:05)


Група: Кондитер
Коментарів: 361
Маруня, тепер, після журека, буду готувати ще киселицю. Я так думаю, що це взагалі одна і та сама страва, просто в поляків має назву журек, а в українців - киселиця a0a


--------------------
Інколи серце бачить те, що не видно очам
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Вафельниця
  Пише ОЛЕСЯ (Учора, 17:46)
Таблиця множення
  Пише ОЛЕСЯ (Учора, 17:27)
Скарги, пропозиції...
  Пише Натонька (Учора, 10:40)
Дитячі хвороби і лікування
  Пише ОЛЕСЯ (Учора, 02:03)
Миколайчики (свято наближається)
  Пише Натонька ()
В гостях у Оксани - 3
  Пише oksana d ()
Таргани, мурашки, комарі - комашки шкідники
  Пише Тереза ()
Що в нас нині на столі - 7
  Пише ОЛЕСЯ ()
Тулумби
  Пише Chernousalyona ()
Дитячі тортики -6
  Пише Лилия ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 62
Гостей: 50
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2016 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100