Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Національна кухня » Українська кухня » Моя киселиця
 

Моя киселиця

26 листопада, 2014  |  Коментів (5)  |  Рубрика: Національна кухня » Українська кухня
 

Моя киселиця

250г житньої муки (можна наполовину з пшеничною чи вівсяною)
(опційно плюс 3 ст. ложки вівсяних пластівців)
3 зубки часнику до закваски і 2 зубки до киселиці
щіпка солі
пів чайної ложечки цукру
3/4 л води на закваску і ½ л додатково на киселицю
1 цибуля
100г олії/масла
100г сметани

Закваска:
Муку вимішати з половиною води, щоб не було грудочок (додати вівсяні пластівці), долити решту води, додати подрібнений часник, сіль, цукор, вилити у слоїк, можна покласти окраєць сухого житнього хліба, зав’язати марлею і поставити у тепле місце на 4дні при кімнатній температурі.
Киселиця:
Через 4 дні у банячку скип’ятити півлітра води, закваску розмішати і половину закваски через ситечко процідити до киплячої води, розмішати і заварити. Окремо попередньо стушкувати на олії цибулю і додати до киселиці, влити сметану, заварити. Вимкнути газ і додати розтовчений з сіллю часник. Досолити до смаку. Якщо не піст, дуже смачно додати підсмажений шпондерок чи ковбаски, грибочки і зварені покришені яєчка. Подавати з картоплею або хлібом.
Решту закваски можна заморозити, чи, якщо готуватимете киселицю через день-два, додати до закваски ще 2 повні ложки муки, влити склянку теплої води і залишити бродити. Такою закваскою можна заквашувати інші зупки чи борщик. А також додавати у дріжджове тісто при випічці хліба.

Джерело: Від бабусі

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Darka (27 листопада 2014 04:06)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 677
Щось цікаве,ніколи про таке не чула.На смак до чого подібне? Уміли наші бабусі з невибагливих продуктів,готовити смачнющі страви p0714


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#2 написав: Маруня (27 листопада 2014 09:31)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 30
Дарочко,
смак особливий, навіть не знаю з чим порівняти, може, капусняк з квашеної капусти зі сметаною, але киселиця не має бути дуже кисла.
 



#3 написав: інна (27 листопада 2014 20:22)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 8
Це лемківська страва,мій чоловік її дуже любить,але моя свекруха її готуе без сметани і шпондеру.Окремо варить квасолю або картоплю,і потім в тарілку дає картоплю і киселицю
 



#4 написав: Кіра (28 листопада 2014 00:35)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 289
моє прізвище -КИСИЛИЦЯ! тепер ясно, від чого походить воно))))
 



#5 написав: KASYA (5 жовтня 2015 22:05)


Група: Кондитер
Коментарів: 361
Маруня, тепер, після журека, буду готувати ще киселицю. Я так думаю, що це взагалі одна і та сама страва, просто в поляків має назву журек, а в українців - киселиця a0a


--------------------
Інколи серце бачить те, що не видно очам
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька ()
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ ()
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 14
Гостей: 10
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2020 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100 Rambler\'s Top100