Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Хліб » Хліб Український
 

Хліб Український

8 серпня, 2013  |  Коментів (6)  |  Рубрика: Випічка » Хліб
 

Хліб Український

6 гр сухих дріжджів
7 гр закваски сухої
30 гр клейковини пшеничної
250 гр борошна пшеничного
250 гр борошна житнього
15 гр солі
5 гр солоду житнього
15 мл гарячої (95 градусів) води
375 мл води

Засипати всі інгредієнти у хлібопічку, як того вимагає інструкція (в мою спочатку дріжджі і всі сухі інгредієнти, а потім рідкі), солод попередньо запарити киплячою водою. Тісто буде досить крутим, тому, при можливості потрібно ставити ніж для замісу житнього хліба. Випікати в режимі "житній".
Хліб виходить дуже щільний, з ледве вловимою кислинкою, за смаком і консистенцією схожий на круглий "український" хліб.
Я довго збиралася спробувати цей рецепт, та все якось скептично до нього відносилася, аж поки таки не спекла. Тепер у нас цей хлібчик посунув з першого місця заварний хліб, який впевнено лідирував аж три роки.

Джерело: рецепт з упаковки солоду Діамант Рогамальт

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Сонечко (8 серпня 2013 17:23)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 55
що таке "суха закваска"? та "клейковина пшенична"?


--------------------
The world is a diaper so let someone else change it.
 



#2 написав: Магда (8 серпня 2013 20:26)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 71
що таке "суха закваска"? та "клейковина пшенична"?
Сонечко, цитую упаковку: "пшенична клейковина отримана шляхом екстракції вологим способом небілкових компонентів пшеничного борошна. Завдяки оптимальному співвідношенню в'язкості і еластичності, дозволяє заповнити деякі недоліки пшениці. Завдяки клейковині підвищується гігроскопічна здатність борошна; поліпшуються пружно-еластичні властивості тіста; підвищуються обсяг і формостійкість подових виробів; поліпшується еластичність м'якушки і знижується її крихкість; подовжується термін зберігання свіжості виробів.
Суха закваска, склад: екстракт житнього борошна, житнє солодове борошно, підкислювачі, суха молочна сироватка. Властивості: дозволяє скоротити час виробництва житнього хліба до 2,5 - 3 годин; забезпечує кращий розподіл вологи і водопоглинання завдяки високому вмісту желірованого солодового борошна; покращує смак і аромат, зменшує крихкість м'якушки; при дозуванні 0,5% гарантовано знижує ризик пліснявіння і зараження «картопляною хворобою» виробів із пшеничного борошна; сприяє уповільненню процесу черствіння хліба.
Як бачимо, ніякої "хімії" (по крайній мірі, заявленої smile ).


--------------------
Дрібниць не буває
 



#3 написав: maryanab (13 листопада 2013 12:15)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 8
Скажіть, будь ласка, де можна придбати клейковину пшеничну і суху закваску?
 



#4 написав: Магда (13 листопада 2013 20:12)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 71
Цитата: maryanab
де можна придбати клейковину пшеничну і суху закваску?


maryanab, я все купую в інтернеті: domashniyhleb.com.ua


--------------------
Дрібниць не буває
 



#5 написав: Іванка (14 листопада 2013 13:37)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 139
Магда,дуже апетитний хліб!
Дякую за рецепт і посилання де можна купити клейковину cd Чула,що зараз багато хто відмовляєтья від дріжджів, а от мені цікаво чи можна чимось(окрім порошка до печива,соди,амонію ) замінити дріжджі у піцці?
 



#6 написав: Магда (15 листопада 2013 19:04)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 71
Цитата: Іванка
чи можна чимось(окрім порошка до печива,соди,амонію ) замінити дріжджі у піцці?

Іванка, я думаю, можна замінити живою закваскою (її вирощують самостійно з житнього борошна на воді, підкормлюючи пшеничним борошном). Але її потрібно тиждень вирощувати, а потім весь час підтримувати. Для хліба точно підходить ідеально, може й для піци підійде. Якщо цікаво - в мене є рецепт живої закваски твердого типу, можу скинути в ПП, бо виставляти як окремий рецепт не можу: давно вже не вирощую і не маю фоток.


--------------------
Дрібниць не буває
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька ()
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ ()
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 6
Гостей: 3
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100