|
6 гр сухих дріжджів 7 гр закваски сухої 30 гр клейковини пшеничної 250 гр борошна пшеничного 250 гр борошна житнього 15 гр солі 5 гр солоду житнього 15 мл гарячої (95 градусів) води 375 мл води
Засипати всі інгредієнти у хлібопічку, як того вимагає інструкція (в мою спочатку дріжджі і всі сухі інгредієнти, а потім рідкі), солод попередньо запарити киплячою водою. Тісто буде досить крутим, тому, при можливості потрібно ставити ніж для замісу житнього хліба. Випікати в режимі "житній". Хліб виходить дуже щільний, з ледве вловимою кислинкою, за смаком і консистенцією схожий на круглий "український" хліб. Я довго збиралася спробувати цей рецепт, та все якось скептично до нього відносилася, аж поки таки не спекла. Тепер у нас цей хлібчик посунув з першого місця заварний хліб, який впевнено лідирував аж три роки.
Джерело: рецепт з упаковки солоду Діамант Рогамальт
|
|