Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Торти та тістечка » Торт морквяний з родзинками
 

Торт морквяний з родзинками

4 листопада, 2014  |  Коментів (2)  |  Рубрика: Випічка » Торти та тістечка
 

Торт морквяний з родзинками

Для тіста:
250 гр борошна 1 1 ч.л. розпушувачу
4 яйця
320 гр цукру (кількість цукру можна зменшити до 280 - 300г)
120 гр родзинок
1/3 цедри апельсина
цедра 1 лимона
2-3 моркви середнього розміру ( додавала і 2, і 3 моркви - особливої різниці не було)
6 ст.л. олії
1 гр кориці
1/12 скл. дрібнорізаних або тертих грецьких горіхів - за бажанням

Для крему:
300 гр вершкового сиру (замінила сирковою масою)
1/2 банки консервованих персиків
6 ст.л. цукрової пудри (не давала, тому що сиркова маса була досить солодкою)
400 гр сметани
за бажанням - 200 мл вершків 30 - 36% - крем стає набагато ніжнішим, хоча сирковий крем також дуже смачний...

Для пропитки коржів:
80 - 100 мл води
1 - 2 ст.л. цукру
2 - 3 ст.л. лимонного цукру
за бажанням 1 - 2 ст.л. коньяку (рому або фруктового лікеру)

1. В невеликій мисці змішати промиті родзинки, цедру апельсина, лимону, моркву, терту на терці для цедри, корицю - цей запах мені відразу нагадав про зимові свята :)
Торт морквяний з родзинками

2. Яйця + цукор - добре збити міксером до утворення міцної піни (перший раз маса вперто не хотіла збиватися на "стоячу", але торт виріс гарно).
Торт морквяний з родзинками

Додайте підготовлену масу з родзинок і моркви, борошно і ще раз все перемішати.
Торт морквяний з родзинками

Додати олію, акуратно вимішати. Готове тісто викласти в круглу форму
Торт морквяний з родзинками

і пекти в духовці при температурі 170-180С протягом 40 - 50 хвилин (до сухого сірничка - в оригіналі було 30 хвилин і 150 градусів, але цього для мого тіста було замало).
Перший торт я пекла у круглій 24- й формі, а наступного дня (для домашнього вжитку) спекла два 20-и см тортики.
3. Корж охолодити - краще спекти ввечері і залишити до ранку, щоб відійшов. Розрізати на 2 - 3 коржі.
4. Для крему сметану, сир кімнатної температури і цукор-пудру збити до пухкої однорідної маси. Якщо додаєте вершки - їх бажано збити окремо і акуратно вимішати з сирковою масою.
5. Персики очистити від дрібних шматочків кісточки - зазвичай так буває, нарізати невеликими шматочками.
6. На тортівницю викладати корж, пропитаний сиропом, крем, шматочки персиків.
Верх прикрасити за бажанням.
7. Залишити в холоді на 12 - 24 годин.

"Не любителям" родзинок їх можна замінити на порізану дрібними шматочками курагу або яблуко.

Джерело: Рецепт сподобався ще на стадії "прочитування" складників - можна сказати, що це дуже ароматний і корисний морквяно-сирковий тортик і для дорослих, і для дітлахів.

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 



#1 написав: idianka (4 листопада 2014 17:33)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 95
Колись давно lol пекла морквяний тортик, смачний був. А скільки моркви по об'єму виходить? Бо в моєму рецепті чітко писало "склянка тертої моркви" smile


--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
 



#2 написав: Darka (4 листопада 2014 20:45)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 705
Іринко торт супер,люблю морквяний торт(купляю) ,тепер сама попробую спечи.Гарна фотографія,передає весь смак love .Дякую за рецепт. b5a


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Салат "Веснянка"
  Пише oksana d (Сьогодні, 14:07)
В'язання гачком (крючком)
  Пише Романна (Учора, 16:18)
Щоб в будинку було тепло
  Пише ОЛЕСЯ (Учора, 11:09)
Жіночі роздуми...
  Пише Darka ()
Твори добро-2
  Пише Darka ()
Вафельниця
  Пише ОЛЕСЯ ()
Таблиця множення
  Пише ОЛЕСЯ ()
Скарги, пропозиції...
  Пише Натонька ()
Дитячі хвороби і лікування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Миколайчики (свято наближається)
  Пише Натонька ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 65
Гостей: 47
Користувачі: oksana d
 
 
  © 2009-2016 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100