Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Торти та тістечка » Торт морквяний з родзинками
 

Торт морквяний з родзинками

4 листопада, 2014  |  Коментів (2)  |  Рубрика: Випічка » Торти та тістечка
 

Торт морквяний з родзинками

Для тіста:
250 гр борошна 1 1 ч.л. розпушувачу
4 яйця
320 гр цукру (кількість цукру можна зменшити до 280 - 300г)
120 гр родзинок
1/3 цедри апельсина
цедра 1 лимона
2-3 моркви середнього розміру ( додавала і 2, і 3 моркви - особливої різниці не було)
6 ст.л. олії
1 гр кориці
1/12 скл. дрібнорізаних або тертих грецьких горіхів - за бажанням

Для крему:
300 гр вершкового сиру (замінила сирковою масою)
1/2 банки консервованих персиків
6 ст.л. цукрової пудри (не давала, тому що сиркова маса була досить солодкою)
400 гр сметани
за бажанням - 200 мл вершків 30 - 36% - крем стає набагато ніжнішим, хоча сирковий крем також дуже смачний...

Для пропитки коржів:
80 - 100 мл води
1 - 2 ст.л. цукру
2 - 3 ст.л. лимонного цукру
за бажанням 1 - 2 ст.л. коньяку (рому або фруктового лікеру)

1. В невеликій мисці змішати промиті родзинки, цедру апельсина, лимону, моркву, терту на терці для цедри, корицю - цей запах мені відразу нагадав про зимові свята :)
Торт морквяний з родзинками

2. Яйця + цукор - добре збити міксером до утворення міцної піни (перший раз маса вперто не хотіла збиватися на "стоячу", але торт виріс гарно).
Торт морквяний з родзинками

Додайте підготовлену масу з родзинок і моркви, борошно і ще раз все перемішати.
Торт морквяний з родзинками

Додати олію, акуратно вимішати. Готове тісто викласти в круглу форму
Торт морквяний з родзинками

і пекти в духовці при температурі 170-180С протягом 40 - 50 хвилин (до сухого сірничка - в оригіналі було 30 хвилин і 150 градусів, але цього для мого тіста було замало).
Перший торт я пекла у круглій 24- й формі, а наступного дня (для домашнього вжитку) спекла два 20-и см тортики.
3. Корж охолодити - краще спекти ввечері і залишити до ранку, щоб відійшов. Розрізати на 2 - 3 коржі.
4. Для крему сметану, сир кімнатної температури і цукор-пудру збити до пухкої однорідної маси. Якщо додаєте вершки - їх бажано збити окремо і акуратно вимішати з сирковою масою.
5. Персики очистити від дрібних шматочків кісточки - зазвичай так буває, нарізати невеликими шматочками.
6. На тортівницю викладати корж, пропитаний сиропом, крем, шматочки персиків.
Верх прикрасити за бажанням.
7. Залишити в холоді на 12 - 24 годин.

"Не любителям" родзинок їх можна замінити на порізану дрібними шматочками курагу або яблуко.

Джерело: Рецепт сподобався ще на стадії "прочитування" складників - можна сказати, що це дуже ароматний і корисний морквяно-сирковий тортик і для дорослих, і для дітлахів.

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: idianka (4 листопада 2014 17:33)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 94
Колись давно lol пекла морквяний тортик, смачний був. А скільки моркви по об'єму виходить? Бо в моєму рецепті чітко писало "склянка тертої моркви" smile


--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
 



#2 написав: Darka (4 листопада 2014 20:45)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 677
Іринко торт супер,люблю морквяний торт(купляю) ,тепер сама попробую спечи.Гарна фотографія,передає весь смак love .Дякую за рецепт. b5a


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька ()
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ ()
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 16
Гостей: 13
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100