| 
 
 
-вершки 35% жирності-500 мл.-цукор 100гр.
 -желатин 10 гр.
 -2 шт. апельсин
 для сиропу
 -води пів стакану
 -апельсиновий сік пів стакану
 -ванільний цукор
 
 
 
 1. апельсинову цедру потерти на дрібній терці.2.желатин насипати в маленьку тарілку і добавити пару ложок води, та залишити на 30 хв.
 3.вершки розділити на дві рівні частини,одну частину поставити в холодильник а в другу добавити цукор розмішати і поставити на вогонь.довести до кипіння,зменшити вогонь і варити приблизно 10 хв і мішати щоб не пригоріло.зняти з плити і накрити кришкою.
 4.дістати з холодильника другу половину вершків і збити на круту піну.
 5.миску з желатином розтопити на водяній бані і додати до гарячих вершків з цукром,туди вилити збиті вершкиі апельсинову цедру.
 6.розлити по тарілочках і поставити в холодильник на 4 години.
 7.апельсин почиститиі розділити на дольки.з кожної дольки зняти пльонку і порізати на частинки маленькі.
 8.зварити сироп із стакана цукру з стаканом апельсинового соку і водою. добавити до сиропу частинки апельсину і проварити. забрати з вогню і дати охолонути.
 9.виложуємо в тарілочки до вершків.
 |