Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Страви з м`яса » Хінкалі
 

Хінкалі

20 жовтня, 2014  |  Коментів (6)  |  Рубрика: Страви з м`яса, Все інше, Національна кухня
 

Хінкалі

Для тіста:

3 скл. борошна,
1 ч.л. солі,
2 с.л. олії,
200 мл крижаної води


Для фашу:

500 г м'ясного фаршу,
1 цибулина
сіль,
перець
150 мл крижаної води

Почну з невеликої передісторії. Влітку були ми на відпочинку, і нам порадили ресторан. До "общєпіта" я ставлюсь дуже прискіпливо, але хороші ресторани люблю. Тут же я була просто вражена... І рестораном, і кухнею. В такому гарному, доброму (від "добро"), приємному ресторані я ще не була навіть у себе в Києві. Зараз згадую, і просто млію - я б туди ходила кожен день. Виявляється, в цей ресторан кожен сезон на літо приїжджає повар-грузин. Грузинську кухню я поважаю, сама готую деякі смаколики, ото ж вирішила спробувати ті страви, які готую сама (виключно, щоб знати, чи роблю я їх правильно), і щось новеньке, звичайно ж. Виявилося, що чашушулі я готую досить пристойно - чоловік смакував від професійного повара, і признав, що в мене виходить так само смачно. А от хінкалі в тому ресторані нас порвали. Приїхавши додому, я перерила інтернет, щось знайшла, щось змінила, спробувала - наче вийшло.
От же:

Спочатку робимо фарш. Все дуже просто. Жирне м'ясо перекрутити на м'ясорубці, я беру свинина+яловичина. Так само пропустити через м'ясорубку і цибулину. Додати сіль і свіжезмелений перець (не шкодувати!). Потім підливати крижану воду, добре перемішати і відбити. Готовий фарш поставити в холодильник.
З тістом буде трішки довше. Спочатку борошно просіяти через сито. 2 склянки борошна розмішати з сіллю та олією. Підливаючи потрішки холодну воду, замісити клейке тісто. Накрити рушником і залишити на пів годинки. Потім додати 2/3 склянки борошна, добре вимісити, щоб вийшло круте тісто, залишити ще на пів години. Після цього додати залишок борошна, вимісити, тісто дуже круте, але еластичне. Замотати його в харчову плівку, поставити в холодильник ще на півгодинки.
Готове тісто розкатати досить тонко (2-3мм), вирізати кружальця діаметром 14-16 см. На середину кружальця викласти 1 ст.л. фаршу, тісто зібрати в мішечок, добре скріпити, трішки провернути хвостик, щоб не розклеївся.
У широкій каструлі закип'ятити воду, посолити, обережно опустити в кип'яток мішечки, варити не помішуючи 15 хвилин.
Подавати хінкалі із свіжезмеленим перцем.
В хінкалі для мене найсмачніше це сік, який зберігається в мішечку з тіста. Дуже важливо не втратити його до подачі на стіл. Ось для чого потрібні такі танці з тістом. Хінкалі виходять досить великі, смачні, доросла людина наїсться 5-6 штучками. Головне їсти обережно, щоб сік не стікав по підборіддю :-)

Смачного!

Хінкалі

Джерело: http://shefkuhar.com.ua/

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 



#1 написав: Roksolana (24 жовтня 2014 02:39)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 67
ого, так смачно описано що аж самій слюні потекли winked


--------------------
Ранок з щастя починається, щастя мамі усміхається!
 



#2 написав: LiLu (26 жовтня 2014 09:51)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 147
Я спробувала перший раз хінкалі. Колись дуже давно магазинні пробувала, вроді були такі нічого. Але домашні в 100 раз кращі. Дякую за рецепт!!



--------------------
Я сильна, а значить, я зумію Пройти по життю тисячу шляхів. Я смілива, а значить здолаю Своїх ворогів і підступи злих людей!
 



#3 написав: Магда (26 жовтня 2014 11:21)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 73
Roksolana, дякую smile

Lilu, яке смачне фото! Я дуже рада, що тобі сподобалися хінкалі.


--------------------
Дрібниць не буває
 



#4 написав: Тереза (26 жовтня 2014 15:16)


Група: Кондитер
Коментарів: 641
Хінкалі так апетитно виглядають,хочеться з'їсти екран lol ,Дякую за рецепт!
 



#5 написав: Darka (29 жовтня 2014 04:55)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 705
Дуже гарний рецепт і смачні фотографії.Буду пробувати робити. m0554 .Дякую


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#6 написав: ОЛЕСЯ (10 серпня 2016 23:37)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 439
Дякую за смачний рецепт


--------------------
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Вафельниця
  Пише Cherevichok (Сьогодні, 19:26)
Салат "Веснянка"
  Пише oksana d (Учора, 14:07)
В'язання гачком (крючком)
  Пише Романна ()
Щоб в будинку було тепло
  Пише ОЛЕСЯ ()
Жіночі роздуми...
  Пише Darka ()
Твори добро-2
  Пише Darka ()
Таблиця множення
  Пише ОЛЕСЯ ()
Скарги, пропозиції...
  Пише Натонька ()
Дитячі хвороби і лікування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Миколайчики (свято наближається)
  Пише Натонька ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 77
Гостей: 51
Користувачі: Kvitochka, olea69
 
 
  © 2009-2016 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100