Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Страви з м`яса » Хінкалі
 

Хінкалі

20 жовтня, 2014  |  Коментів (6)  |  Рубрика: Страви з м`яса, Все інше, Національна кухня
 

Хінкалі

Для тіста:

3 скл. борошна,
1 ч.л. солі,
2 с.л. олії,
200 мл крижаної води


Для фашу:

500 г м'ясного фаршу,
1 цибулина
сіль,
перець
150 мл крижаної води

Почну з невеликої передісторії. Влітку були ми на відпочинку, і нам порадили ресторан. До "общєпіта" я ставлюсь дуже прискіпливо, але хороші ресторани люблю. Тут же я була просто вражена... І рестораном, і кухнею. В такому гарному, доброму (від "добро"), приємному ресторані я ще не була навіть у себе в Києві. Зараз згадую, і просто млію - я б туди ходила кожен день. Виявляється, в цей ресторан кожен сезон на літо приїжджає повар-грузин. Грузинську кухню я поважаю, сама готую деякі смаколики, ото ж вирішила спробувати ті страви, які готую сама (виключно, щоб знати, чи роблю я їх правильно), і щось новеньке, звичайно ж. Виявилося, що чашушулі я готую досить пристойно - чоловік смакував від професійного повара, і признав, що в мене виходить так само смачно. А от хінкалі в тому ресторані нас порвали. Приїхавши додому, я перерила інтернет, щось знайшла, щось змінила, спробувала - наче вийшло.
От же:

Спочатку робимо фарш. Все дуже просто. Жирне м'ясо перекрутити на м'ясорубці, я беру свинина+яловичина. Так само пропустити через м'ясорубку і цибулину. Додати сіль і свіжезмелений перець (не шкодувати!). Потім підливати крижану воду, добре перемішати і відбити. Готовий фарш поставити в холодильник.
З тістом буде трішки довше. Спочатку борошно просіяти через сито. 2 склянки борошна розмішати з сіллю та олією. Підливаючи потрішки холодну воду, замісити клейке тісто. Накрити рушником і залишити на пів годинки. Потім додати 2/3 склянки борошна, добре вимісити, щоб вийшло круте тісто, залишити ще на пів години. Після цього додати залишок борошна, вимісити, тісто дуже круте, але еластичне. Замотати його в харчову плівку, поставити в холодильник ще на півгодинки.
Готове тісто розкатати досить тонко (2-3мм), вирізати кружальця діаметром 14-16 см. На середину кружальця викласти 1 ст.л. фаршу, тісто зібрати в мішечок, добре скріпити, трішки провернути хвостик, щоб не розклеївся.
У широкій каструлі закип'ятити воду, посолити, обережно опустити в кип'яток мішечки, варити не помішуючи 15 хвилин.
Подавати хінкалі із свіжезмеленим перцем.
В хінкалі для мене найсмачніше це сік, який зберігається в мішечку з тіста. Дуже важливо не втратити його до подачі на стіл. Ось для чого потрібні такі танці з тістом. Хінкалі виходять досить великі, смачні, доросла людина наїсться 5-6 штучками. Головне їсти обережно, щоб сік не стікав по підборіддю :-)

Смачного!

Хінкалі

Джерело: http://shefkuhar.com.ua/

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Roksolana (24 жовтня 2014 02:39)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 67
ого, так смачно описано що аж самій слюні потекли winked


--------------------
Ранок з щастя починається, щастя мамі усміхається!
 



#2 написав: LiLu (26 жовтня 2014 09:51)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 148
Я спробувала перший раз хінкалі. Колись дуже давно магазинні пробувала, вроді були такі нічого. Але домашні в 100 раз кращі. Дякую за рецепт!!



--------------------
Я сильна, а значить, я зумію Пройти по життю тисячу шляхів. Я смілива, а значить здолаю Своїх ворогів і підступи злих людей!
 



#3 написав: Магда (26 жовтня 2014 11:21)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 74
Roksolana, дякую smile

Lilu, яке смачне фото! Я дуже рада, що тобі сподобалися хінкалі.


--------------------
Дрібниць не буває
 



#4 написав: Тереза (26 жовтня 2014 15:16)


Група: Кондитер
Коментарів: 644
Хінкалі так апетитно виглядають,хочеться з'їсти екран lol ,Дякую за рецепт!
 



#5 написав: Darka (29 жовтня 2014 04:55)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 727
Дуже гарний рецепт і смачні фотографії.Буду пробувати робити. m0554 .Дякую


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#6 написав: ОЛЕСЯ (10 серпня 2016 23:37)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 458
Дякую за смачний рецепт


--------------------
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Колядки на Дрімфуді
 
Нове на форумі
 
Вишивка
  Пише Darka (Учора, 00:24)
Барахолка
  Пише Валя ()
Задумаймось...
  Пише Ксенічка ()
"Гормон щастя" або життя без депресії.
  Пише Ксенічка ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Barbara ()
Коментарі через фейсбук
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дитячі забави
  Пише ОЛЕСЯ ()
Секрети наших бабусь.... або як без хімії.
  Пише ОЛЕСЯ ()
Економимо сімейний бюджет
  Пише ОЛЕСЯ ()
Вірші про тата
  Пише ОЛЕСЯ ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 87
Гостей: 61
Користувачі: Bulgariansn, ixxwzbdyttz, vtzvcxgiiw, sjRuispuh, matrona, blExcaws, ywVoffgoxy, Edwinexhal, iiVoffgoxy
 
 
  © 2009-2016 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100