|
500 г нежирної свинини 300 г вареного рису 3 стебла молодої цибулі сіль та перець до смаку 2-3 ст.л. олії для смаження 2 ст. л. борошна вода зелень
М"ясо перемолоти , цибулю також ( разом з зеленими перами). Додати відварений охолоджений рис, сіль та перець до смаку. Гарно все вимішати. Сформувати маленькі кульки (великі не робіть, бо при обсмажуванні вони не встигнуть "скріпитись" і можуть при тушінні просто розвалитись). Обсмажити тефтелі в олії на маленькому вогні , акуратно перевертаючи, щоб вони обсмажились з усіх боків. Дно невеликої каструлі викласти зеленню ( це щоб тефтельки не пригоріли) , можна дно вкрити цибулєю або морквою. Скласти всі обсмажені кульки в каструлю. Борошно підсмажити на сухій пательні, постійно помішуючи, щоб не згоріло, посолити, і тудиж, в гарячу пательню ( вогонь вже вимкнутий) влити 250 мл теплої води, перемішати ( вийде густа каша))), і знову долити 250 мл теплої води. Гарно перемішати ( можна вінчиком). Грудочок борошна не повинно бути ( якщо у вас все-таки є такі грудочки, процідіть соус через сито). Залити соусом тефтелі і тушити під кришкою 20 хв, після закипання, на максимально маленькому вогні. Смачного)))
Джерело: сімейний рецепт :)
|
|