Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Свята, традиції » Золотенькі пасочки
 

Золотенькі пасочки

18 квітня, 2014  |  Коментів (12)  |  Рубрика: Свята, традиції, Паски
 

Золотенькі пасочки

100 г свіжих дріжджів
0,5 л молока
0,5 л жентиці
8 жовтків і 4 білки
150 гр вершкового масла
25-30 гр горілки
0,5 ст. ложки солі
0,5 склянки цукру
2 - 2,5 кг муки.

Опару я не ставлю, роблю у безопарний спосіб.
Дріжджі розчинити у 0,5 склянки молока. Борошно просіяти. Жовтки відділити від білків і розтерти з сіллю. Так пасочка буде жовтенькою, з тією ж метою яйця беру домашні. Як дріжджі гарно піднімуться, вилити їх у просіяне борошно, додати решту підігрітого молока і жентицю (невеликими порціями), жовтки, білки, горілку, цукор, наприкінці - вершкове масло. Гарно вимісити, доки тісто відставатиме від рук. Тісто поставити у тепле місце. Як гарно виросте (як правило, це займає 1,5-2 години), ще раз його вимісити і знову поставити щоб підходило. Після цього починати робити пасочки. Невеличкі кульки тіста розкласти у форми і, доки воно там підростає, починати тачати коси та усіляки прикраси. Прикраси і коси в "критичних" місцях "приклеяти" на жовток. Жовтком помастити перед самою посадкою у духовку.


Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Тереза (18 квітня 2014 15:51)


Група: Кондитер
Коментарів: 644
Паски-красота!!! cd
 



#2 написав: ssaazzoonn (18 квітня 2014 19:19)


Група: Кондитер
Коментарів: 160
Дуже гарненько виглядають, косички так симпатично викладені. winked
 



#3 написав: Vic (18 квітня 2014 19:24)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 14
Дякую, дівчатка, за приємні слова!
 



#4 написав: Ірка-Шкірка (19 квітня 2014 00:11)


Група: Модератор
Коментарів: 194
Такі гарні пасочки - просто чудо!!!
На косички місите трошки тугіше тісто чи ні?
 



#5 написав: Darka (19 квітня 2014 06:07)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 720
Дуже гарні пасочки love .Зробити навіть не наважусь,бо такого не втну feel


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#6 написав: Іванка (19 квітня 2014 08:36)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 145
Красиві пасочки,а особливо оздоблення ! А що дає жентиця? Рецепт беру на замітку на другий рік,як дочекаємо ,буду пекти за вашим рецептом)
 



#7 написав: Vic (26 жовтня 2014 08:36)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 14
Упс.Дівчатака, перебачте за таку нескору відповідь. Я щось і не очікувала,що мої пасочки викличуть такий собі інтерес. Розумію, що відповідь невчасна, та... промовчати зовсім було б геть не гарно. Може комусь на другий рік згодиться.
Ірка-Шкірка, я роблю коси з того самого тіста. Але тачати треба скоренько, щоб росли коси рівномірно.
Деякі господині кажуть, що роблять окреме тісто, в яке дають менше дріжджів і більше муки. Деякі підмішують в основне тісто муки, щоб було тугим. Я того не роблю. Коси "приклеюю" на жовток, після того, як тісто у формі підросте трохи. Насправді то все не так складно, як видається.
Іванка, що дає жентиця? Вважається, що тісто довше зберігається м"яким і пухким, не пліснявіє. (Я ж не одна така, що потім паски ще тиждень виїдає? fellow ) Та мені здається, що це просто відлуння давнини. Адже в старих традиціях так було. З молока сир до свят робили, а жентицю в тісто користали
 



#8 написав: Магда (26 жовтня 2014 09:21)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 74
Vic, а жентиця - це сироватка? Бо щось я, турок, не розібралась...


--------------------
Дрібниць не буває
 



#9 написав: ОЛЕСЯ (26 жовтня 2014 09:44)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 457
Цитата: Магда
а жентиця - це сироватка? Бо щось я, турок, не розібралась..

Магда, думаю що так ) я також пасочки на сироватці печу.



--------------------
 



#10 написав: Vic (6 листопада 2014 15:17)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 14
Так, жентиця = сироватка. Вибачте за карпатські діалектизми
 



#11 написав: kykysja41145 (9 квітня 2015 10:21)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 35
Дуже гарні паски, немов мальовані m0512 . Скажіть сама паска солодка виходить? мені треба не дуже. чи є у Вас якийсь секрет щоб паска не "сміялася"? я тільки вдруге буду паску робити, минулого року всі сміялися, але рівномірно з усіх боків, ніби так задумано feel

а ще скільки пасок виходить з даної норми, скільки на фото чи то 2 порції. дякую
 



#12 написав: kykysja41145 (14 квітня 2015 17:01)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 35
файно дякую за рецепт. Паска вийшла смачна, пухка. тільки додала столову ложку солі. вийшло 3 великі 18-20 см, 1 величезна на форму 22см, і одна 15см. порція якраз добра і вділити змогла і самим є що їсти love
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Колядки на Дрімфуді
 
Нове на форумі
 
"Гормон щастя" або життя без депресії.
  Пише Darka (Сьогодні, 20:30)
Задумаймось...
  Пише Ксенічка (Сьогодні, 12:23)
Заробіток в інтернеті
  Пише Barbara ()
Коментарі через фейсбук
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дитячі забави
  Пише ОЛЕСЯ ()
Секрети наших бабусь.... або як без хімії.
  Пише ОЛЕСЯ ()
Економимо сімейний бюджет
  Пише ОЛЕСЯ ()
Вірші про тата
  Пише ОЛЕСЯ ()
Безпека дитини в суспільстві
  Пише ОЛЕСЯ ()
Як вберегти зуби здоровими
  Пише ОЛЕСЯ ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 67
Гостей: 46
Користувачі: iiVoffgoxy, fpEmisarax, iaRuispuh, cdEffeply, blExcaws, ywVoffgoxy, ALit
 
 
  © 2009-2016 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100