Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Свята, традиції » Золотенькі пасочки
 

Золотенькі пасочки

18 квітня, 2014  |  Коментів (12)  |  Рубрика: Свята, традиції, Паски
 

Золотенькі пасочки

100 г свіжих дріжджів
0,5 л молока
0,5 л жентиці
8 жовтків і 4 білки
150 гр вершкового масла
25-30 гр горілки
0,5 ст. ложки солі
0,5 склянки цукру
2 - 2,5 кг муки.

Опару я не ставлю, роблю у безопарний спосіб.
Дріжджі розчинити у 0,5 склянки молока. Борошно просіяти. Жовтки відділити від білків і розтерти з сіллю. Так пасочка буде жовтенькою, з тією ж метою яйця беру домашні. Як дріжджі гарно піднімуться, вилити їх у просіяне борошно, додати решту підігрітого молока і жентицю (невеликими порціями), жовтки, білки, горілку, цукор, наприкінці - вершкове масло. Гарно вимісити, доки тісто відставатиме від рук. Тісто поставити у тепле місце. Як гарно виросте (як правило, це займає 1,5-2 години), ще раз його вимісити і знову поставити щоб підходило. Після цього починати робити пасочки. Невеличкі кульки тіста розкласти у форми і, доки воно там підростає, починати тачати коси та усіляки прикраси. Прикраси і коси в "критичних" місцях "приклеяти" на жовток. Жовтком помастити перед самою посадкою у духовку.


Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 



#1 написав: Тереза (18 квітня 2014 15:51)


Група: Кондитер
Коментарів: 641
Паски-красота!!! cd
 



#2 написав: ssaazzoonn (18 квітня 2014 19:19)


Група: Кондитер
Коментарів: 160
Дуже гарненько виглядають, косички так симпатично викладені. winked
 



#3 написав: Vic (18 квітня 2014 19:24)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 14
Дякую, дівчатка, за приємні слова!
 



#4 написав: Ірка-Шкірка (19 квітня 2014 00:11)


Група: Модератор
Коментарів: 194
Такі гарні пасочки - просто чудо!!!
На косички місите трошки тугіше тісто чи ні?
 



#5 написав: Darka (19 квітня 2014 06:07)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 705
Дуже гарні пасочки love .Зробити навіть не наважусь,бо такого не втну feel


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#6 написав: Іванка (19 квітня 2014 08:36)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 138
Красиві пасочки,а особливо оздоблення ! А що дає жентиця? Рецепт беру на замітку на другий рік,як дочекаємо ,буду пекти за вашим рецептом)
 



#7 написав: Vic (26 жовтня 2014 08:36)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 14
Упс.Дівчатака, перебачте за таку нескору відповідь. Я щось і не очікувала,що мої пасочки викличуть такий собі інтерес. Розумію, що відповідь невчасна, та... промовчати зовсім було б геть не гарно. Може комусь на другий рік згодиться.
Ірка-Шкірка, я роблю коси з того самого тіста. Але тачати треба скоренько, щоб росли коси рівномірно.
Деякі господині кажуть, що роблять окреме тісто, в яке дають менше дріжджів і більше муки. Деякі підмішують в основне тісто муки, щоб було тугим. Я того не роблю. Коси "приклеюю" на жовток, після того, як тісто у формі підросте трохи. Насправді то все не так складно, як видається.
Іванка, що дає жентиця? Вважається, що тісто довше зберігається м"яким і пухким, не пліснявіє. (Я ж не одна така, що потім паски ще тиждень виїдає? fellow ) Та мені здається, що це просто відлуння давнини. Адже в старих традиціях так було. З молока сир до свят робили, а жентицю в тісто користали
 



#8 написав: Магда (26 жовтня 2014 09:21)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 73
Vic, а жентиця - це сироватка? Бо щось я, турок, не розібралась...


--------------------
Дрібниць не буває
 



#9 написав: ОЛЕСЯ (26 жовтня 2014 09:44)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 439
Цитата: Магда
а жентиця - це сироватка? Бо щось я, турок, не розібралась..

Магда, думаю що так ) я також пасочки на сироватці печу.



--------------------
 



#10 написав: Vic (6 листопада 2014 15:17)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 14
Так, жентиця = сироватка. Вибачте за карпатські діалектизми
 



#11 написав: kykysja41145 (9 квітня 2015 10:21)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 34
Дуже гарні паски, немов мальовані m0512 . Скажіть сама паска солодка виходить? мені треба не дуже. чи є у Вас якийсь секрет щоб паска не "сміялася"? я тільки вдруге буду паску робити, минулого року всі сміялися, але рівномірно з усіх боків, ніби так задумано feel

а ще скільки пасок виходить з даної норми, скільки на фото чи то 2 порції. дякую
 



#12 написав: kykysja41145 (14 квітня 2015 17:01)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 34
файно дякую за рецепт. Паска вийшла смачна, пухка. тільки додала столову ложку солі. вийшло 3 великі 18-20 см, 1 величезна на форму 22см, і одна 15см. порція якраз добра і вділити змогла і самим є що їсти love
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Вафельниця
  Пише Cherevichok ()
Салат "Веснянка"
  Пише oksana d ()
В'язання гачком (крючком)
  Пише Романна ()
Щоб в будинку було тепло
  Пише ОЛЕСЯ ()
Жіночі роздуми...
  Пише Darka ()
Твори добро-2
  Пише Darka ()
Таблиця множення
  Пише ОЛЕСЯ ()
Скарги, пропозиції...
  Пише Натонька ()
Дитячі хвороби і лікування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Миколайчики (свято наближається)
  Пише Натонька ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 53
Гостей: 37
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2016 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100