Рецепти
 
FaceBook | VK | G+ | TW | PIN | RSS  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Пісні страви » Пісна галета
 

Пісна галета

14 березня, 2014  |  Коментів (6)  |  Рубрика: Пісні страви, Пироги та пиріжки
 

Пісна галета

2,5 скл. борошна
1 ч. л. розпушувача
1/2 скл. олії
1/2 скл. гарячої води
щіпка солі
цукор для посипання

Змішати олію з кип'ятком. Окремо просіяти борошно, розпушувач і сіль. Замісити тісто і залишити його на півгодини відпочити.

Якщо борошна багато, тобто приблизно 2,5 склянки, то тісто виходить досить крутим, вимішувати його приходиться з невеликим зусиллям. Але після відпочинку воно стає еластичним, добре розкатується в великий тонкий пласт, гарно тримає форму і не пропускає ягідний сік. Якщо ж замісити м'яке тісто, з меншою кількістю борошна (скажімо 1,5-2 скл.),то воно практично не розкатується, а тягнеться, нагадує тісто для штруделя. І галета виходить з такого тіста м'яка, ніжна, але не міцна, так би мовити. Його можна використовувати швидше для рулету.

Тісто розкатала-розтягнула в великий круг, сантиметрів 40 в діаметрі, переклала на деко. Тут також є нюанс: начинка буде викладена на середину тіста і частково закрита краями. Оскільки начинка соковита і її досить багато, краще залишити центр чуть товстішим, ніж краї, підстрахувати себе від розривів тіста і втрати соку.

Для начинки ви можете використовувати, яблука, фрукти розморожені, чи сир наприклад, солений або ж солодкий.

Накриваємо начинку свобідно, складочками, як вийде. Якщо зробити краї вузькими, то при розрізанні начинка буде вивалюватись. Тому краще посильніше прикрити начинку, залишивши відкритим тільки сам центр. До речі сама смачна та частина пирога, де ягоди затиснуті тістом. Борти скропити водою, посипати цукром. Взяти кусок фольги, зробити кружок і прикрити ним ягоди, не закриваючи тіста.

Пекти приблизно при 200 С десь півгодини. Потім дістати, розвернути фольгу і прикрити нею весь пиріг. Повернути в духовку і пекти ще хвилин 7-10.

P.S. Я фольгою не прикривала. Дуже смачно вийшло! Для начинки брала 3 яблука, банан, дві жмені морожених вишень, цукор і корицю.

Джерело: За рецепт дуже вдячна Олені, а зустріла його ось тут спочатку в LEOCooker , потім попала ось сюди. Одним словом - пробуйте і експериментуйте!

 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: ксюня (16 березня 2014 12:40)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 110
Апетитно виглядає і мабуть смачно... tongue Дякую за рецептик,буду пекти. winked
 



#2 написав: oksana d (16 березня 2014 19:19)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 299
Апетитно дуже виглядає! winked Дякую! a0a
 



#3 написав: Тереза (16 березня 2014 21:53)


Група: Кондитер
Коментарів: 626
Смакота і красота!!! m0555
 



#4 написав: ОЛЕСЯ (17 березня 2014 23:16)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 401
Смакота


--------------------
 



#5 написав: Darka (18 березня 2014 20:09)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 677
Дуже гарна,попробую m05004


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#6 написав: Ксенічка (23 травня 2015 13:37)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 839
Смачно дуже-дуже!! І гарненько!! a0a
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Знак якості
  Пише ОЛЕСЯ ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ОЛЕСЯ ()
Робота з аерографом у кондитерському мистецтві
  Пише ОЛЕСЯ ()
Нагла поміч :)
  Пише ОЛЕСЯ ()
Сирний пиріг або фальшиве хачапурі
  Пише Chertenok ()
А ваші чоловіки роблять вам сюрпризи?
  Пише Полина ()
Відпочинок в Трускавці
  Пише Fargo ()
Торт "Ейфорія"
  Пише idianka ()
ХЛІБЕЦЬ
  Пише Darka ()
Наталчина кухня - 2 :), Ласкаво прошу...
  Пише Вікуня ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 19
Гостей: 12
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2017 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100