Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Страви з птиці » Індичка запечена
 

Індичка запечена

17 лютого, 2014  |  Коментів (6)  |  Рубрика: Страви з птиці
 

Індичка запечена

1 індичка (вага 4,5 кг)

Маринад 1:
1 цибуля
0,5 кореня селери
1 петрушка
1 морква
1 ч. л. натертого кореня імбиру
1 ч. л. кориці
1 ч. л. чорного меленого перцю
1 ч. л. духм'яного перцю (горошком)
1 ч. л. цукру
1 скл. (200 г) солі
3,5 л. води

Маринад 2:
6 зубків часнику
1 ст. л. меду
1 ст. л. гірчиці
1 ст. л. сметани
1 ст. л. суміші сухих трав (базилік, чебрець, орегано, розмарин)

Начинка:
3 апельсини
3 яблука (кисло-солодкі)
100 чорносливу

Закип'ятити воду, додати усі інгредієнти маринаду 1 і поварити 15 хв. Охолодити, перелити у велику каструлю чи відро, помістити в маринад індичку.
Маринувати 12-14 годин, впродовж яких індичку кілька раз в маринаді перевернути, щоб краще промаринувалась.
Далі індичку витягнути з маринаду і натерти зверху і всередині маринадом 2, для якого змішати часник, видавлений через часникодавку, мед, гірчицю, сметану і сухі трави.
Яблука і апельсини (зі шкіркою) розрізати на 4 частини, додати чорнослив і нафарширувати індичку. Зашити ниткою. Перекласти індичку в гусятницю (на дно гусятниці ще можна покласти порізані яблука) і поставити в розігріту духовку запікати на середній температурі 3-3,5 години. В останню годину час від часу поливати соком, який виділяється з індички. Індичка готова, якщо при наколюванні ніж чи виделка м'яко входять в м'ясо і не виділяється рожевий сік.

Індичка запечена


P.s. Ввжається, що час запікання індички визначається з розрахунку на кожен кілограм ваги - 40 хв. Так мене консультувала коліжанка.

Джерело: ідея з передачі "Все буде смачно" з моїми корективами та консультації коліжанки в якої запечена індичка - коронна страва.

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: oksana d (17 лютого 2014 19:23)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 299
Смакота! t0242 Дякую! a0a
 



#2 написав: Таня (17 лютого 2014 19:50)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 21
Смачно виглядає. winked amam
 



#3 написав: ОЛЕСЯ (17 лютого 2014 20:10)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 397
Де б то індичку для такої смачної страви знайти?


--------------------
 



#4 написав: Майя Шутенко (17 лютого 2014 22:06)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Смакота і краса!!!! winked
 



#5 написав: Darka (18 лютого 2014 02:44)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 677
Індичка супер love


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#6 написав: Канарейка (18 лютого 2014 21:14)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 143
дуже добра птиця!!!!!!!!!!
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Маса для канапок (грибна, сиркова)
  Пише Oborvanec (Учора, 07:37)
закуска з червоної риби
  Пише Oborvanec (Учора, 07:37)
Гріночки
  Пише Oborvanec (Учора, 07:36)
Улюблений гамбургер хобіта Фродо
  Пише Oborvanec (Учора, 07:35)
Колсяка для ребенка
  Пише Oborvanec (Учора, 07:34)
водопровід
  Пише ellenastarodub ()
Ванна кімната
  Пише ellenastarodub ()
Вершки 33%
  Пише Натонька ()
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ ()
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 24
Гостей: 11
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2020 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100 Rambler\'s Top100