Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Страви з птиці » Індичка запечена
 

Індичка запечена

17 лютого, 2014  |  Коментів (6)  |  Рубрика: Страви з птиці
 

Індичка запечена

1 індичка (вага 4,5 кг)

Маринад 1:
1 цибуля
0,5 кореня селери
1 петрушка
1 морква
1 ч. л. натертого кореня імбиру
1 ч. л. кориці
1 ч. л. чорного меленого перцю
1 ч. л. духм'яного перцю (горошком)
1 ч. л. цукру
1 скл. (200 г) солі
3,5 л. води

Маринад 2:
6 зубків часнику
1 ст. л. меду
1 ст. л. гірчиці
1 ст. л. сметани
1 ст. л. суміші сухих трав (базилік, чебрець, орегано, розмарин)

Начинка:
3 апельсини
3 яблука (кисло-солодкі)
100 чорносливу

Закип'ятити воду, додати усі інгредієнти маринаду 1 і поварити 15 хв. Охолодити, перелити у велику каструлю чи відро, помістити в маринад індичку.
Маринувати 12-14 годин, впродовж яких індичку кілька раз в маринаді перевернути, щоб краще промаринувалась.
Далі індичку витягнути з маринаду і натерти зверху і всередині маринадом 2, для якого змішати часник, видавлений через часникодавку, мед, гірчицю, сметану і сухі трави.
Яблука і апельсини (зі шкіркою) розрізати на 4 частини, додати чорнослив і нафарширувати індичку. Зашити ниткою. Перекласти індичку в гусятницю (на дно гусятниці ще можна покласти порізані яблука) і поставити в розігріту духовку запікати на середній температурі 3-3,5 години. В останню годину час від часу поливати соком, який виділяється з індички. Індичка готова, якщо при наколюванні ніж чи виделка м'яко входять в м'ясо і не виділяється рожевий сік.

Індичка запечена


P.s. Ввжається, що час запікання індички визначається з розрахунку на кожен кілограм ваги - 40 хв. Так мене консультувала коліжанка.

Джерело: ідея з передачі "Все буде смачно" з моїми корективами та консультації коліжанки в якої запечена індичка - коронна страва.

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 



#1 написав: oksana d (17 лютого 2014 19:23)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 304
Смакота! t0242 Дякую! a0a
 



#2 написав: Таня (17 лютого 2014 19:50)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 21
Смачно виглядає. winked amam
 



#3 написав: ОЛЕСЯ (17 лютого 2014 20:10)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 439
Де б то індичку для такої смачної страви знайти?


--------------------
 



#4 написав: Майя Шутенко (17 лютого 2014 22:06)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Смакота і краса!!!! winked
 



#5 написав: Darka (18 лютого 2014 02:44)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 705
Індичка супер love


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#6 написав: Канарейка (18 лютого 2014 21:14)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 144
дуже добра птиця!!!!!!!!!!
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Вафельниця
  Пише Cherevichok ()
Салат "Веснянка"
  Пише oksana d ()
В'язання гачком (крючком)
  Пише Романна ()
Щоб в будинку було тепло
  Пише ОЛЕСЯ ()
Жіночі роздуми...
  Пише Darka ()
Твори добро-2
  Пише Darka ()
Таблиця множення
  Пише ОЛЕСЯ ()
Скарги, пропозиції...
  Пише Натонька ()
Дитячі хвороби і лікування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Миколайчики (свято наближається)
  Пише Натонька ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 57
Гостей: 30
Користувачі: Ірка-Шкірка
 
 
  © 2009-2016 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100