Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Закуски » Сало солене зі спеціями
 

Сало солене зі спеціями

3 лютого, 2014  |  Коментів (3)  |  Рубрика: Закуски
 

Сало солене зі спеціями

сало свіже
сіль кухонна
чиста вода

Спеції:

перець чорний
перець духмяний
перець білий
лист лавровий
кмин
зіра
коріандр
гірчичний порошок
сіль
цукор
часник свіжий

В емальовану каструлю влити теплу воду. Засипати сіль, перемішуючи, поки не перестане розчинятись (~5 склянок води, 1 склянка солі). Охолодити.
Зачищене сало занурити в розсіл шкуркою вгору. Сало має вільно плавати в воді без тягаря. Можна класти в два шари, але не більше, краще вже вкласти його бочком. Каструлю покласти в холод. Тонке сало буде готове через добу, середнє - через дві, а дуже товсте - через три доби.
Потім сало дістати і викласти на решітку, щоб трохи обсохло на повітрі. Час обсихання залежить від товщини сала ~3 год.
Змішати мелені спеції з часником, цукром, сіллю. Все додавала "на око", тому пропорцій нема. Кожен шмат сала натерти спеціями. Поставити на решітку маринуватись на ~2 год.
Можна скласти в каструлю, застеливши дно бавовняною тканиною, щоб краї звисали. Скласти сало. Накрити краями тканини і кришкою. Зберігати в холодильнику. Або в пакети і в морозилку. Сало має визріти ще добу.

Ну, що я хочу вам сказати: сало просто казкове! Їж його щодня і не набридає. З морозилки, трішки відтанувши, чудово ріжеться тонкими плястерками. А далі, шматочок чорного хліба і сало - пііісня...

Слід нагадати: за результатами спеціальних досліджень виявлено, що в 100 грамах свинини міститься 60 міліграмів холестерину, яловичини — 67, телятини — 87, м'яса птиці — 113, маргарину — 186, вершкового масла — 244, білків курячого яйця — 1560, риб'ячого жиру — 5700. Тоді, як у свинячому салі є тільки сліди холестерину. Водночас воно містить у собі всі незамінні аміно- і жирні кислоти. Свіже сало зберігає всі свої біологічно цінні якості, не пошкоджені й не знищені грубою переробкою. Сучасною медициною встановлено, що сало сприяє виведенню з організму радіонуклідів і тому рекомендується з профілактичною метою, особливо в екологічно несприятливих зонах, щоденно його споживати жінкам по 45—50, а чоловікам — по 65—70 грамів.

Отже, шануймося, браття!


Смачного!

Джерело: від tumanofaaaa з сайту hlebopechka.ru

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 



#1 написав: ssaazzoonn (3 лютого 2014 18:31)


Група: Кондитер
Коментарів: 160
Гарний рецепт! winked
 



#2 написав: Тереза (3 лютого 2014 18:50)


Група: Кондитер
Коментарів: 641
Добре сало!!!Дякую! cd Класне фото!
 



#3 написав: KASYA (8 лютого 2014 23:48)


Група: Кондитер
Коментарів: 361
При нагоді приготую обо'язково!


--------------------
Інколи серце бачить те, що не видно очам
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Вафельниця
  Пише ОЛЕСЯ (Учора, 17:46)
Таблиця множення
  Пише ОЛЕСЯ (Учора, 17:27)
Скарги, пропозиції...
  Пише Натонька (Учора, 10:40)
Дитячі хвороби і лікування
  Пише ОЛЕСЯ (Учора, 02:03)
Миколайчики (свято наближається)
  Пише Натонька ()
В гостях у Оксани - 3
  Пише oksana d ()
Таргани, мурашки, комарі - комашки шкідники
  Пише Тереза ()
Що в нас нині на столі - 7
  Пише ОЛЕСЯ ()
Тулумби
  Пише Chernousalyona ()
Дитячі тортики -6
  Пише Лилия ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 61
Гостей: 48
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2016 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100