Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Закуски » Сало солене зі спеціями
 

Сало солене зі спеціями

3 лютого, 2014  |  Коментів (3)  |  Рубрика: Закуски
 

Сало солене зі спеціями

сало свіже
сіль кухонна
чиста вода

Спеції:

перець чорний
перець духмяний
перець білий
лист лавровий
кмин
зіра
коріандр
гірчичний порошок
сіль
цукор
часник свіжий

В емальовану каструлю влити теплу воду. Засипати сіль, перемішуючи, поки не перестане розчинятись (~5 склянок води, 1 склянка солі). Охолодити.
Зачищене сало занурити в розсіл шкуркою вгору. Сало має вільно плавати в воді без тягаря. Можна класти в два шари, але не більше, краще вже вкласти його бочком. Каструлю покласти в холод. Тонке сало буде готове через добу, середнє - через дві, а дуже товсте - через три доби.
Потім сало дістати і викласти на решітку, щоб трохи обсохло на повітрі. Час обсихання залежить від товщини сала ~3 год.
Змішати мелені спеції з часником, цукром, сіллю. Все додавала "на око", тому пропорцій нема. Кожен шмат сала натерти спеціями. Поставити на решітку маринуватись на ~2 год.
Можна скласти в каструлю, застеливши дно бавовняною тканиною, щоб краї звисали. Скласти сало. Накрити краями тканини і кришкою. Зберігати в холодильнику. Або в пакети і в морозилку. Сало має визріти ще добу.

Ну, що я хочу вам сказати: сало просто казкове! Їж його щодня і не набридає. З морозилки, трішки відтанувши, чудово ріжеться тонкими плястерками. А далі, шматочок чорного хліба і сало - пііісня...

Слід нагадати: за результатами спеціальних досліджень виявлено, що в 100 грамах свинини міститься 60 міліграмів холестерину, яловичини — 67, телятини — 87, м'яса птиці — 113, маргарину — 186, вершкового масла — 244, білків курячого яйця — 1560, риб'ячого жиру — 5700. Тоді, як у свинячому салі є тільки сліди холестерину. Водночас воно містить у собі всі незамінні аміно- і жирні кислоти. Свіже сало зберігає всі свої біологічно цінні якості, не пошкоджені й не знищені грубою переробкою. Сучасною медициною встановлено, що сало сприяє виведенню з організму радіонуклідів і тому рекомендується з профілактичною метою, особливо в екологічно несприятливих зонах, щоденно його споживати жінкам по 45—50, а чоловікам — по 65—70 грамів.

Отже, шануймося, браття!


Смачного!

Джерело: від tumanofaaaa з сайту hlebopechka.ru

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: ssaazzoonn (3 лютого 2014 18:31)


Група: Кондитер
Коментарів: 160
Гарний рецепт! winked
 



#2 написав: Тереза (3 лютого 2014 18:50)


Група: Кондитер
Коментарів: 626
Добре сало!!!Дякую! cd Класне фото!
 



#3 написав: KASYA (8 лютого 2014 23:48)


Група: Кондитер
Коментарів: 361
При нагоді приготую обо'язково!


--------------------
Інколи серце бачить те, що не видно очам
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька ()
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ ()
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 20
Гостей: 18
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100