Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Головна » Баранина, запечена в маринаді з ялівцю та розмарину
 

Баранина, запечена в маринаді з ялівцю та розмарину

3 лютого, 2014  |  Коментів (1)  |  Рубрика: Головна, Страви з м`яса
 

Баранина, запечена в маринаді з ялівцю та розмарину

1,5 кг баранини (можна на кістці)
8 шт. ягід ялівцю
3 гілочки свіжого розмарину
сіль
чорний перець горошком
оливкова олія

Баранину (найсмачніше так виходять реберця) помити, обсушити паперовим рушничком.
В ступці перетерти чорний перець горошком з ягодами ялівцю, додати крупну сіль і ще раз перетерти товкачиком, добре подрібнити та розмішати ароматну суміш. Капнути трішки оливкової олії, щоб утворилася густа кашка. З гілочок розмарину обібрати листочки, додати до соусу, добре розмішати.
Цим соусом натерти м'ясо, загорнути його в плівку і поставити в холодильник маринуватися мінімум на 3 години. За годину до запікання баранину слід дістати з холодильника і потримати при кімнатній температурі.
Духовку розігріти до 250 градусів Цельсія. Взяти глибоке деко, налити в нього води так, щоб на палець покрила дно. Поставити в деко решітку (прослідити, щоб решітка не торкалася води), а на решітку викласти м'ясце. Цю конструкцію поставити в гарячу духовку. Через 30 хвилин перевірити наявність води в деці (якщо випарувался - долити грамину), а м'ясо накрити фольгою (не замотати повністю, а лише накрити - так щоб пара знизу проходила через м'ясо) і запікати ще годину чи півтори, залежить від величини шматка. Я розжилася термометром для запікання, і тепер легко визначаю готовність м'яса - для баранини температура готовності не більше 65 градусів. Тоді м'ясо виходить сочним, не сирим і не сухим.
Готову баранину дістати з духовки, залишити під фольгою відпочити хвилин 15. На гарнір подати печений гарбуз або картоплю.
Такий маринад для баранини я вивела шляхом "научного тику" для гостей які категорично відмовлялися їсти саме баранину, бо вона "погано пахне і має солодкий присмак".

Джерело: рецепт власний

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 



#1 написав: mamulet55 (3 лютого 2014 00:29)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 9
дякую для мене важливо шо немає запаху
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Вафельниця
  Пише Cherevichok (Сьогодні, 19:26)
Салат "Веснянка"
  Пише oksana d (Учора, 14:07)
В'язання гачком (крючком)
  Пише Романна ()
Щоб в будинку було тепло
  Пише ОЛЕСЯ ()
Жіночі роздуми...
  Пише Darka ()
Твори добро-2
  Пише Darka ()
Таблиця множення
  Пише ОЛЕСЯ ()
Скарги, пропозиції...
  Пише Натонька ()
Дитячі хвороби і лікування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Миколайчики (свято наближається)
  Пише Натонька ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 72
Гостей: 46
Користувачі: Kvitochka, Galya, olea69
 
 
  © 2009-2016 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100