1 скл. пшона
1 л молока
60 г вершкового масла
жменя ізюму і кураги
цукор за смаком
Пшоно промити декілька раз, щоб не було білого нальоту, потім залити гарячою кипяченою водою. Кипятком теж залити ізюм і курагу. З пшона зливаємо воду, курагу дрібно нарізаємо. Все перемішуємо з пшоном. Викладаємо масу у формочки.Заливаємо молоком. Ріжемо кусочками вершкове масло і додаємо зверху на молоко. Духовку розігріваємо до 190С і відправляємо у духовку на 1,5 годину ( в мене за 1 годину було готове). В процесі можна доливати молоко. Якщо зверху почне пригорати, то зменшити температуру до 180С.
Ця каша смачна і в теплому і в холодному виді. На сніданок підходить ідеально.