Рецепти
 
FaceBook | VK | G+ | TW | PIN | RSS  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Свята, традиції » Тушена квашена капуста з сушеними опеньками
 

Тушена квашена капуста з сушеними опеньками

7 січня, 2014  |  Коментів (5)  |  Рубрика: Свята, традиції, Пісні страви, Гриби, Капуста, Українська кухня
 

Тушена квашена капуста з сушеними опеньками

500 г квашеної капусти
1 цибулина
7-8 великих сушених опеньків
перець горошком
олія

І знову традиційне страва - один із староукраїнських рецептів нашої родини. Цю страву подавали на Свят-вечір, а також готували на протязі посту.

Сушені опеньки помити і замочити на 15-20 хвилин.
Розігріти олію в казані. Покласти квашену капусту. Тушкувати на малому вогні, регулярно помішуючи.
Через 15-20 хвилин почистити і порізати цибулину, ще через 10 додати порізані опеньки і чорний перець горошком.
Постійно помішувати, щоб не пригоріло, можна додавати олію, але ні в якому разі не додавати воду. Солити не потрібно, бо квашена капуста вже солона.
Коли цибуля приготується і капуста набуде золотаво-бежевого кольору, страва готова.
В загальному готується хвилин 40-45.

Специфіка страви в тому, що гриби мають бути саме сушені опеньки, бажано великі, з повністю розкритими шапками.

Джерело: Мій сімейний рецепт (готували обидві бабусі).

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Darka (8 січня 2014 21:01)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 677
Цікавий рецепт,шкода що нема сушених опеньок.Вміли наші бабусі з простих продуктів придумувати такі смачні страви.


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#2 написав: Слава (8 січня 2014 21:20)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 7
а в наших краях опеньки сушили тільки для двох страв - отакої от капусти та ще тушеної пісної картоплі. Восени можна буде згадати і насушити собі трохи ....
 



#3 написав: Darka (9 січня 2014 21:46)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 677
Славочка я б насушила ,та вони в нас не ростуть .Хіба привезла б трохи з дому,та коли це буде................. bully


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#4 написав: Слава (9 січня 2014 22:14)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 7
А де - у Вас? Десь за кордоном? чи у нас на Україні,та в степах?
 



#5 написав: Mira (28 січня 2014 22:02)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 13
Яка класна страва! Дякую! t6025
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Подорож потягом
  Пише ОЛЕСЯ ()
Пиріг з вишнями
  Пише Irinka ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 35
Гостей: 14
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2018 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler\'s Top100