Рецепти
 
FaceBook | VK | G+ | TW | PIN | RSS  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Свята, традиції » Тушена квашена капуста з сушеними опеньками
 

Тушена квашена капуста з сушеними опеньками

7 січня, 2014  |  Коментів (5)  |  Рубрика: Свята, традиції, Пісні страви, Гриби, Капуста, Українська кухня
 

Тушена квашена капуста з сушеними опеньками

500 г квашеної капусти
1 цибулина
7-8 великих сушених опеньків
перець горошком
олія

І знову традиційне страва - один із староукраїнських рецептів нашої родини. Цю страву подавали на Свят-вечір, а також готували на протязі посту.

Сушені опеньки помити і замочити на 15-20 хвилин.
Розігріти олію в казані. Покласти квашену капусту. Тушкувати на малому вогні, регулярно помішуючи.
Через 15-20 хвилин почистити і порізати цибулину, ще через 10 додати порізані опеньки і чорний перець горошком.
Постійно помішувати, щоб не пригоріло, можна додавати олію, але ні в якому разі не додавати воду. Солити не потрібно, бо квашена капуста вже солона.
Коли цибуля приготується і капуста набуде золотаво-бежевого кольору, страва готова.
В загальному готується хвилин 40-45.

Специфіка страви в тому, що гриби мають бути саме сушені опеньки, бажано великі, з повністю розкритими шапками.

Джерело: Мій сімейний рецепт (готували обидві бабусі).

 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Darka (8 січня 2014 21:01)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 677
Цікавий рецепт,шкода що нема сушених опеньок.Вміли наші бабусі з простих продуктів придумувати такі смачні страви.


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#2 написав: Слава (8 січня 2014 21:20)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 7
а в наших краях опеньки сушили тільки для двох страв - отакої от капусти та ще тушеної пісної картоплі. Восени можна буде згадати і насушити собі трохи ....
 



#3 написав: Darka (9 січня 2014 21:46)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 677
Славочка я б насушила ,та вони в нас не ростуть .Хіба привезла б трохи з дому,та коли це буде................. bully


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#4 написав: Слава (9 січня 2014 22:14)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 7
А де - у Вас? Десь за кордоном? чи у нас на Україні,та в степах?
 



#5 написав: Mira (28 січня 2014 22:02)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 13
Яка класна страва! Дякую! t6025
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Знак якості
  Пише ОЛЕСЯ ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ОЛЕСЯ ()
Робота з аерографом у кондитерському мистецтві
  Пише ОЛЕСЯ ()
Нагла поміч :)
  Пише ОЛЕСЯ ()
Сирний пиріг або фальшиве хачапурі
  Пише Chertenok ()
А ваші чоловіки роблять вам сюрпризи?
  Пише Полина ()
Відпочинок в Трускавці
  Пише Fargo ()
Торт "Ейфорія"
  Пише idianka ()
ХЛІБЕЦЬ
  Пише Darka ()
Наталчина кухня - 2 :), Ласкаво прошу...
  Пише Вікуня ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 43
Гостей: 26
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2017 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100