20 кг капусти
400 г солі
4 кг моркви
лавровий лист (багато)
чорний перець - горошком
Ше недавно не знала, як квасити капусту, та коло свекрухи навчилась)))Нашаткувати тоненько, як тільки можна, капусту.
Взяти величезну каструлю, висипати трохи капусти, посолити, додати трохи натертої моркви. Файно подушити руками. Посипати лавровим листком, перцем. Потім всипати слідуючу порцію капусти в якусь миску, знов посолити, додати моркву, подушити. Висипати до каструлі, файно втрамбувати, посипати перцем, лавровим листком. І далі робити все те саме, поки не закінчиться капуста. Капусту коли віддушуєте з сіллю, пробуйте, чи добре посолена, як ні, то додавайте ше трохи солі.
Покласти в каструлю велику кришу, але так, аби кришка лягла на капусту. Зверху положити меншу каструлю і налити в неї воду.
Поставити в тепле місце на 3-4 дні і можна смакувати.
Файно смакує до печеної бульби та соленої тюльки.