|
500 г квашеної капусти 1 цибулина 7-8 великих сушених опеньків перець горошком олія
І знову традиційне страва - один із староукраїнських рецептів нашої родини. Цю страву подавали на Свят-вечір, а також готували на протязі посту.
Сушені опеньки помити і замочити на 15-20 хвилин. Розігріти олію в казані. Покласти квашену капусту. Тушкувати на малому вогні, регулярно помішуючи. Через 15-20 хвилин почистити і порізати цибулину, ще через 10 додати порізані опеньки і чорний перець горошком. Постійно помішувати, щоб не пригоріло, можна додавати олію, але ні в якому разі не додавати воду. Солити не потрібно, бо квашена капуста вже солона. Коли цибуля приготується і капуста набуде золотаво-бежевого кольору, страва готова. В загальному готується хвилин 40-45.
Специфіка страви в тому, що гриби мають бути саме сушені опеньки, бажано великі, з повністю розкритими шапками.
Джерело: Мій сімейний рецепт (готували обидві бабусі).
|
|