Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Перші страви » Бограч-гуйяш
 

Бограч-гуйяш

7 вересня, 2013  |  Коментів (6)  |  Рубрика: Перші страви
 

Бограч-гуйяш


Минулого року наші дівчата уже готували бограч на вогні, тому на заміну рибній юшці в казані (стандартний варіант для наших пікніків smile ) я також захотіла спробувати цю страву, тим паче, що в червні цього по дорозі з Косино додому ми обідали біля Мукачево в ресторані бограчем – дуже смачним, хоч і приготованим на плиті (адже угорське слово "bogrács" означає «казанок»).


Бограч-гуйяш
.

Ще мені потрапила на очі дуже смачна стаття про історію та різновиди бограчу, тому я зупинилася на бограчу-гуйяшу (чи гуляшу по-нашому) – густому, наваристому, зі сметанкою…


Бограч-гуйяш


200 г сало свіже – нарізати кубиками
200 ш сало копчене (можна замінити копченим шпондером) – нарізати кубиками
400 г мисливських сосисок – нарізати кільцями шириною 1 – 1,5 см
Близько 1,3 кг м’яса – взяла телятину, свинину (нарізати кубиками 2х2 см) - і курячі гомілки
3 - 4 великі цибулини - нарізати кубиками
3 ст.л. паприки
1 ст. л. кмину (за бажанням)
3 - 5 зубців часнику – дрібно нарізати
1 кг картоплі - - нарізати великими кубиками
3 болгарські перці - нарізати пасочками довжиною до 2 см
500 - 700 г помідорів (можна взяти помідори і томатну пасту або лише томатну пасту) – ошпарити, зняти шкірку (я її просто зрізаю маленьким, але дуже гострим ножем – щоб не бавитися з кип’ятком), нарізати дрібними кубиками, томатну пасту розвести водою, додати сіль, цукор до смаку
2 - 3 морквини – нарізати кружальцями або півкільцями
1 петрушка – зелень і корінь – корінчик нарізати півкільцями, зелень подрібнити
1 селера – зелень (за бажанням) і корінь
зелень кропу – дрібно нарізати
300 - 400 г домашньої сметани
2 – 3 ст.л. муки
½ скл. рісіні – макарончики у вигляді рису або приготувати чіпетке – кльоцки з 300г муки, 2 яєць, та солі
Сіль, перець, лавровий лист – до смаку
гострий перець – до смаку – краще подавати окремо (на мою думку), щоб і дорослі, і діти могли скуштувати смачний наваристий бограч



1. Сало обсмажити, за бажанням шкварки вийняти, щоб не пригорали.
2. Додати цибулю, часник, вимішаний з кмином, паприку – підсмажити, помішуючи.
3. Додати мисливські сосиски – обсмажити.
4. Додати моркву, петрушку, селеру, болгарський перець – трошки обсмажити.
5. Додати м'ясо, дати м’ясу добре обсмажитися, долити води, коли закипить - додати сіль, перець горошком – до смаку – нехай вариться хвилин 20 – 30.
6. Додати картоплю, рісіні або кльоцки та лавровий лист – варити 7-10 хвилин.
7. Додати помідори – варити 7 – 10 хвилин.
8. Заправити сметаною, розмішаною з бульйоном з бограчу та мукою – щоб не було грудочок – через 5 хвилин зняти з вогню, посипати зеленню, накрити кришкою, дати настоятися і смакувати…
9. При подачі, за бажанням, додати чілі-перець.

Бограч-гуйяш


Готування трохи займає часу, але результат того вартий!!!

Джерело: За натхнення велике дякую Марічці та Натоньці, які привернули мою увагу до цієї страви, а інформаційну підтримку у приготуванні smile знайшла в щоденнику Аріни Яріги

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 



#1 написав: Марія Митник (7 вересня 2013 20:44)


Група: Кондитер
Коментарів: 50
Дуже апетитний бограч...
 



#2 написав: oksana d (7 вересня 2013 21:45)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 302
Смакота winked
 



#3 написав: ssaazzoonn (7 вересня 2013 22:46)


Група: Кондитер
Коментарів: 160
Надзвичайно смачний бограч! amam
 



#4 написав: Ірка-Шкірка (8 вересня 2013 00:29)


Група: Модератор
Коментарів: 194
Так, він був смачний і дуже ситний - на випадок його приготування на природі шашлики можна не брати - не влізуть lol
На жаль, фото мало, тому що кухарем була я, а в кума на селі місце для вогнища та барбекю побудували для дуууже високорослих - то для мене кум мусів принести хатні розкладні сходинки, щоб я діставала до казана, бачила, що в ньому, і могла помішувати - фотографувати при цьому було ніколи m05004
Стоячи на тих сходинках я собі нагадувала шеф-кухаря з "Рататуя" lol
 



#5 написав: idianka (8 вересня 2013 08:05)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 95
Ммм, це має бути смачно! Дякую за рецепт, при нагоді приготую t0242


--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
 



#6 написав: Darka (10 вересня 2013 19:30)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 702
Це просто щось надзвичайне,хочеться попробувати love .Дякую за такий чудовий рецепт.


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Миколайчики (свято наближається)
  Пише Натонька (Сьогодні, 10:34)
В гостях у Оксани - 3
  Пише oksana d (Учора, 18:33)
Таргани, мурашки, комарі - комашки шкідники
  Пише Тереза ()
Що в нас нині на столі - 7
  Пише ОЛЕСЯ ()
Тулумби
  Пише Chernousalyona ()
Дитячі тортики -6
  Пише Лилия ()
Сало "Ніжне"
  Пише Kisame01 ()
Олaдки під шоколaдом
  Пише Yana Van ()
Наші рожеві мрії...
  Пише наталія3105 ()
Торт "Ейфорія"
  Пише kykysja41145 ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 89
Гостей: 74
Користувачі: gapedTer, royasials
 
 
  © 2009-2016 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100