Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Перші страви » Бограч-гуйяш
 

Бограч-гуйяш

7 вересня, 2013  |  Коментів (6)  |  Рубрика: Перші страви
 

Бограч-гуйяш


Минулого року наші дівчата уже готували бограч на вогні, тому на заміну рибній юшці в казані (стандартний варіант для наших пікніків smile ) я також захотіла спробувати цю страву, тим паче, що в червні цього по дорозі з Косино додому ми обідали біля Мукачево в ресторані бограчем – дуже смачним, хоч і приготованим на плиті (адже угорське слово "bogrács" означає «казанок»).


Бограч-гуйяш
.

Ще мені потрапила на очі дуже смачна стаття про історію та різновиди бограчу, тому я зупинилася на бограчу-гуйяшу (чи гуляшу по-нашому) – густому, наваристому, зі сметанкою…


Бограч-гуйяш


200 г сало свіже – нарізати кубиками
200 ш сало копчене (можна замінити копченим шпондером) – нарізати кубиками
400 г мисливських сосисок – нарізати кільцями шириною 1 – 1,5 см
Близько 1,3 кг м’яса – взяла телятину, свинину (нарізати кубиками 2х2 см) - і курячі гомілки
3 - 4 великі цибулини - нарізати кубиками
3 ст.л. паприки
1 ст. л. кмину (за бажанням)
3 - 5 зубців часнику – дрібно нарізати
1 кг картоплі - - нарізати великими кубиками
3 болгарські перці - нарізати пасочками довжиною до 2 см
500 - 700 г помідорів (можна взяти помідори і томатну пасту або лише томатну пасту) – ошпарити, зняти шкірку (я її просто зрізаю маленьким, але дуже гострим ножем – щоб не бавитися з кип’ятком), нарізати дрібними кубиками, томатну пасту розвести водою, додати сіль, цукор до смаку
2 - 3 морквини – нарізати кружальцями або півкільцями
1 петрушка – зелень і корінь – корінчик нарізати півкільцями, зелень подрібнити
1 селера – зелень (за бажанням) і корінь
зелень кропу – дрібно нарізати
300 - 400 г домашньої сметани
2 – 3 ст.л. муки
½ скл. рісіні – макарончики у вигляді рису або приготувати чіпетке – кльоцки з 300г муки, 2 яєць, та солі
Сіль, перець, лавровий лист – до смаку
гострий перець – до смаку – краще подавати окремо (на мою думку), щоб і дорослі, і діти могли скуштувати смачний наваристий бограч



1. Сало обсмажити, за бажанням шкварки вийняти, щоб не пригорали.
2. Додати цибулю, часник, вимішаний з кмином, паприку – підсмажити, помішуючи.
3. Додати мисливські сосиски – обсмажити.
4. Додати моркву, петрушку, селеру, болгарський перець – трошки обсмажити.
5. Додати м'ясо, дати м’ясу добре обсмажитися, долити води, коли закипить - додати сіль, перець горошком – до смаку – нехай вариться хвилин 20 – 30.
6. Додати картоплю, рісіні або кльоцки та лавровий лист – варити 7-10 хвилин.
7. Додати помідори – варити 7 – 10 хвилин.
8. Заправити сметаною, розмішаною з бульйоном з бограчу та мукою – щоб не було грудочок – через 5 хвилин зняти з вогню, посипати зеленню, накрити кришкою, дати настоятися і смакувати…
9. При подачі, за бажанням, додати чілі-перець.

Бограч-гуйяш


Готування трохи займає часу, але результат того вартий!!!

Джерело: За натхнення велике дякую Марічці та Натоньці, які привернули мою увагу до цієї страви, а інформаційну підтримку у приготуванні smile знайшла в щоденнику Аріни Яріги

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Марія Митник (7 вересня 2013 20:44)


Група: Кондитер
Коментарів: 51
Дуже апетитний бограч...
 



#2 написав: oksana d (7 вересня 2013 21:45)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 299
Смакота winked
 



#3 написав: ssaazzoonn (7 вересня 2013 22:46)


Група: Кондитер
Коментарів: 160
Надзвичайно смачний бограч! amam
 



#4 написав: Ірка-Шкірка (8 вересня 2013 00:29)


Група: Модератор
Коментарів: 194
Так, він був смачний і дуже ситний - на випадок його приготування на природі шашлики можна не брати - не влізуть lol
На жаль, фото мало, тому що кухарем була я, а в кума на селі місце для вогнища та барбекю побудували для дуууже високорослих - то для мене кум мусів принести хатні розкладні сходинки, щоб я діставала до казана, бачила, що в ньому, і могла помішувати - фотографувати при цьому було ніколи m05004
Стоячи на тих сходинках я собі нагадувала шеф-кухаря з "Рататуя" lol
 



#5 написав: idianka (8 вересня 2013 08:05)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 94
Ммм, це має бути смачно! Дякую за рецепт, при нагоді приготую t0242


--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
 



#6 написав: Darka (10 вересня 2013 19:30)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 677
Це просто щось надзвичайне,хочеться попробувати love .Дякую за такий чудовий рецепт.


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька ()
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ ()
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 61
Гостей: 19
Користувачі: Gregorydiatt
 
 
  © 2009-2020 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100 Rambler\'s Top100