Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Страви з м`яса » Бограч
 

Бограч

27 серпня, 2012  |  Коментів (17)  |  Рубрика: Страви з м`яса
 

Бограч


сало сире - 200 гр
сало копчене - 100 гр
мясо свинне різне ( шия, шинка, ребра....), яке у вас є - 1 кг
мясо куряче різне ( стегна, крила і т. д. ) - 0,5 кг
різні копченості ( ковбаса різних видів, шпондер, мисливські ковбаски...) - 0,5 - 0,7 кг
картопля - 0,5 кг
помідори - 1 кг
перець солодкий червоний - 0,5 кг
перець гіркий гострий 1 шт
цибуля - 2 шт
морква - 1 шт
часник - 1 головка
зелень петрушки і кропу
сіль, перець, приправи ( лавровий лист, духмяний перець, паприка солодка мелена)


В розігрітому казанку топимо порізане сало сире і копчене.

Бограч


Коли воно добре стопиться + часник цілими зубцями, порізану цибулю

Бограч


потерту моркву.

Бограч


Як все втушиться + все мясо, яке потрібно добре протушити і постійно помішувати...

Бограч


Наступний етап - кидаємо помідори відділені від шкірки і порізані, а також порізаний соломкою перець. Ця вся суміш мяса, помідорів і перцю має добре протушитись.

Бограч


Взагалі-то на сильному вогні це тушиться дуже швидко, приблизно 10 хв. хіба-що , якщо ваші хлопці погано працюють і вогонь слабенький, то треба хоча б 20- 30 хв . У нас хлопці молодці, тож бограч ми зварити швиденько))) Далі даємо порізані різні копченості, тоді кидаємо картоплю і доливаємо води. Вода має тільки покрити все густе і не більше.

Бограч


Бограч має бути густий, тому що це ГУЛЯШ!!! Кидаємо гострий перець, сіль і приправи, нехай все наварюється... Коли картопля звариться - кидаємо зелень і бограч готовий!!!!

Смачного!!!!

За старовинним рецептом праугорських племен ми приготували БОГРАЧ-ГУЛЯШ "bogracs". В інтернет-мережі є безліч варіацій його рецептів, а ми спробували приготувати один із них! БУЛО ДУЖЕ СМАЧНО!!!!


Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 



#1 написав: lana (27 серпня 2012 23:45)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 47
Виглядає так, що й язика можна ковтнути!
 



#2 написав: мари4ка (28 серпня 2012 00:32)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 82
Ланочко, так само і смакує!))))
 



#3 написав: Русланочка (28 серпня 2012 20:22)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 3
Дуже смачний Бограч у вас дівчатка вийшов.Беру собі рецепт на замітку, ми дуже частенько виїжаємо на природу.
 



#4 написав: Яруська (28 серпня 2012 23:15)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 25
Марічко! Дуже апетитно той бограч виглядає! Нам пощастило спробувати цю страву минулого року в Рахові.
 



#5 написав: Ірка-Шкірка (29 серпня 2012 16:39)


Група: Модератор
Коментарів: 194
Марічко!!! Як апетитно winked !!!
Ще один смачний рецепт для кумового казана(він дозволяє в ньому мені готувати lol )!!!
 



#6 написав: ssaazzoonn (29 серпня 2012 17:31)


Група: Кондитер
Коментарів: 160
СПРАВЖНЯ СМАКОТА !!! love
 



#7 написав: gutka (29 серпня 2012 20:33)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 163
пробувала бограч дорогою на фестиваль леквару, в "Мисливській чарді", до нього там додають ще домашню лапшу(тісто,) було смачно, ну а ваш на відкритому повітрі просто сама смакота
 



#8 написав: мари4ка (29 серпня 2012 23:28)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 82
Цитата: Ірка-Шкірка
Ще один смачний рецепт для кумового казана(він дозволяє в ньому мені готувати )!!!

Ірочко, як кум запробує той бограч, то тільки ти в тому казанку й будеш готувати)))))

Цитата: gutka
там додають ще домашню лапшу(тісто,)

Катю, то тісто давали колись пастухи замість картоплі. вони його сушили попередньо і брали на пасовисько, коли йшли на пару днів, бо картопля важка....То так і роблять, щоб зберегти традицію. Але варіацій цієї страви є багато....Ми спробували з картоплею)))) Будо Дууууже смачно!!!!
 



#9 написав: Кіра (7 вересня 2012 16:04)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 293
Аа-а-а-ааааа....бограч це ЩОСЬ!!!!! наїлась його в Мукачево, дуже поживний і смачний!!!!!!ДЯКУЮ за мастер клас
 



#10 написав: Містраль (27 жовтня 2012 14:36)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 3
О-ооо...! На вигляд так смачно! Часто їздимо на природу - це те, що треба! А як правильно казати - бОграч чи богрАч?????? feel
 



#11 написав: Містраль (20 листопада 2012 20:18)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 3
В минулу неділю в лісі був приготований саме по цьому рецепту! Вперше! Жаль фото не можна додати...Дуже смачно! Дякую! Що ще готуєте на вогнищі? 3fb
 



#12 написав: Натонька (21 листопада 2012 22:05)


Група: Адміністратор
Коментарів: 500
Містраль,
ще готували борщ, найшли білого великого гриба і борщ був просто надзвичайний)) Форель ще запікали..


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#13 написав: Darka (16 січня 2013 00:50)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 705
Їздимо на озеро,тепер буде що приготовити(казан маємо)Дякую за рецепт.


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#14 написав: ОЛЕСЯ (25 січня 2013 14:19)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 439
про цю страву ще не знають ваші друзі? Треба їм розповісти m05018 яка це смакота


--------------------
 



#15 написав: Ксенічка (18 лютого 2013 17:38)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 846
Яка чудова страва!!!Закарпатська!!!Я так любю гостринку...перчинку та м"ясну підбірочку в ньому!!!
 



#16 написав: Soni (23 липня 2013 10:15)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 15
Їздили ми на природу, чоловіки готували Бограч, щоб сказати що це смачно це нічого не сказати. Правда сало ми використовували тільки копчене і різні ребра. Також знайомий привіз із Закарпаття спеціальну приправу до Бограчу. Всі з нетерпінням чекали на цю смакоту і казанок з 12 літрів тільки мелькнув.

Ось наш бограч:

 



#17 написав: Pito4ka (28 липня 2013 19:37)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 14
Неймовірно смачна страва!!!! Чоловік у захваті!! Готувала на газу))))) але можу уявити, як бограч на природі смакує!!!!


--------------------
Тварин, яких мало, занесли в Червону книгу, а яких багато - в "Книгу о вкусной и здоровой пище". (Фаіна Раневская)
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Вафельниця
  Пише Cherevichok (Сьогодні, 19:26)
Салат "Веснянка"
  Пише oksana d (Учора, 14:07)
В'язання гачком (крючком)
  Пише Романна ()
Щоб в будинку було тепло
  Пише ОЛЕСЯ ()
Жіночі роздуми...
  Пише Darka ()
Твори добро-2
  Пише Darka ()
Таблиця множення
  Пише ОЛЕСЯ ()
Скарги, пропозиції...
  Пише Натонька ()
Дитячі хвороби і лікування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Миколайчики (свято наближається)
  Пише Натонька ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 90
Гостей: 66
Користувачі: Kvitochka, marareeclema
 
 
  © 2009-2016 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100