сало сире - 200 гр
сало копчене - 100 гр
мясо свинне різне ( шия, шинка, ребра....), яке у вас є - 1 кг
мясо куряче різне ( стегна, крила і т. д. ) - 0,5 кг
різні копченості ( ковбаса різних видів, шпондер, мисливські ковбаски...) - 0,5 - 0,7 кг
картопля - 0,5 кг
помідори - 1 кг
перець солодкий червоний - 0,5 кг
перець гіркий гострий 1 шт
цибуля - 2 шт
морква - 1 шт
часник - 1 головка
зелень петрушки і кропу
сіль, перець, приправи ( лавровий лист, духмяний перець, паприка солодка мелена)
В розігрітому казанку топимо порізане сало сире і копчене.
Коли воно добре стопиться + часник цілими зубцями, порізану цибулю
потерту моркву.
Як все втушиться + все мясо, яке потрібно добре протушити і постійно помішувати...
Наступний етап - кидаємо помідори відділені від шкірки і порізані, а також порізаний соломкою перець. Ця вся суміш мяса, помідорів і перцю має добре протушитись.
Взагалі-то на сильному вогні це тушиться дуже швидко, приблизно 10 хв. хіба-що , якщо ваші хлопці погано працюють і вогонь слабенький, то треба хоча б 20- 30 хв . У нас хлопці молодці, тож бограч ми зварити швиденько))) Далі даємо порізані різні копченості, тоді кидаємо картоплю і доливаємо води. Вода має тільки покрити все густе і не більше.
Бограч має бути густий, тому що це ГУЛЯШ!!! Кидаємо гострий перець, сіль і приправи, нехай все наварюється... Коли картопля звариться - кидаємо зелень і бограч готовий!!!!
Смачного!!!!
За старовинним рецептом праугорських племен ми приготували БОГРАЧ-ГУЛЯШ "bogracs". В інтернет-мережі є безліч варіацій його рецептів, а ми спробували приготувати один із них! БУЛО ДУЖЕ СМАЧНО!!!!