Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Закуски » Закуски в середземноморському стилі
 

Закуски в середземноморському стилі

19 серпня, 2013  |  Коментів (5)  |  Рубрика: Закуски
 

Закуски в середземноморському стилі


Перша тарілка:
(зліва)
моцарелла
сіль
цедра лимону (натерта тонкою стружкою)
перець чілі
оливкова олія
бальзамічний оцет


1. Чілі запекти на вогні до почорніння шкірки, покласти в пакет, зав'язати пакет і охолодити. Акуратно зняти чорну шкірку за допомогою маленького гострого ножа, вибрати усі зернятка, нарізати довгими тоненькими пасочками.

Закуски в середземноморському стилі


Покласти в мисочку, полити оливковою олією, бальзамічним оцтом, трішечки посоли. (Перець приготувала звечора).
2. Моцареллу нарізати невеликими кусочками, викласти на тарілку, посолити, поверх сиру натерти лимонну цедру, викласти на кожний шматочок полоски чілі перцю. Скропити сумішшю олії та оцту, що залишилися від перцю.

Друга тарілка:
листя базиліку, м'яти(меліси), петрушки
оливкова олія
бальзамічний оцет
сіль, перець


Можна подавати на одній тарілці з моцареллою - це одна закуска smile .
Листочки зелені викласти в миску, посолити, поперчити, заправити легенько оливковою олією та бальзамічним оцтом, акуратно вимішати. Викласти на тарілку.

Третя тарілка:
слабосолена червона риба (червона рибака+суміш солі та цукру 1:1, лавровий лист)
грецькі гострі мариновані оливки

Четверта тарілка:

Помідори чері фаршировані бринзою
з перцем, оливками та базиліком


помідори чері
бринза (приблизно 100г на 14 невеличких помідорків) smile
базилік, петрушка - листя
оливки солені, мариновані
перець чілі
червоний болгарський перець
оливкова олія


1. Спекти болгарський перець - цього разу пекла в духовці на пергаментному папері.
Перець помити, розрізати навпіл, вибрати серединку, зернятка, змастити з двох сторін оливковою олією, викласти на папір, пекти до почорніння шкірки. Викласти в пакет, закрити, охолодити, зняти шкірку, порізати великими шматками (розрізала половинки на 3-4 частини).

Закуски в середземноморському стилі


2. Помідори чері помити, висушити, зрізати верхівку, вийняти серединку, викласти зрізаною стороною вниз на дошку чи тарілку на 20 хвилин.
3. Приготувати начинку: на дрібній терці натерти бринзу, додати дрібно порізані листя базиліку та петрушки.
Як варіант - можна додати подріблений часник, але з бализіком мені подобається більше.
4. Нафарширувати кожний помідорчик бринзою та зеленню.
5. В банку викладати шарами:
- листя базиліку
- шматки перцю
- фаршировані чері
- кружальця перцю чілі (за бажанням - додає більше смаку, ніж гостроти)
- оливки - зелені, чорні, солені,мариновані - які є
- шматочки бринзи - якщо залишилася

Залити доверху оливковою олією (її потім можна використовувати до салатів).

Закуски в середземноморському стилі


Поставити в холодильник на ніч.
* для перекладання шарів можна також використати гілочки розмарину
** В одному з рецептів радили до начинки з бринзи додати вершкового масла - але, як на мене, це виходить масло масляне - в оливковій олії воно краще настоюється і зберігається smile

Закуски в середземноморському стилі


Закуски в середземноморському стилі

Джерело: Перші дві тарілки - рецепт від Джеймі Олівера, остання - фаршировані чері скомпонувала цей рецепт з двох знайдених рецептів - з харч.ру та Іванни і трохи обєднала, трохи змінила, але рецепт дуже сподобався!!!

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 



#1 написав: lana (19 серпня 2013 16:31)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 47
Ірусю, проковтнула навіть язика!!! Ото смакота! А особливо сподобалася ідея з фаршированими чері. Обов"язково спробую!!!!
 



#2 написав: idianka (19 серпня 2013 19:24)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 95
Як завжди, оригінально і яскраво! Краса!


--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
 



#3 написав: Ірка-Шкірка (19 серпня 2013 21:05)


Група: Модератор
Коментарів: 194
lana, idianka,

Дякую!!! Готуйте і куштуйте на здоров'я!!!
Рецепт фаршированих чері довго довго "бродив" у моїй голові, поки дійшов до пуття.
А моцареллу ми усі дуже любимо, тим паче, що в улюблений молочний магазин привозять свіжу розважну моцареллу щотижня, але капрезе мені набрид за літо - тому з радістю скористалася рецептом Джеймі Олівера.
 



#4 написав: Канарейка (11 грудня 2013 19:36)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 144
супер класне блюдо, хоч зара й не літо , все одно спробую.

З.І. Які в тебе файні ті тарельцята!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 



#5 написав: Ірка-Шкірка (1 січня 2014 16:21)


Група: Модератор
Коментарів: 194
Цитата: Канарейка
Які в тебе файні ті тарельцята!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Таперівські - я їх дуже люблю!
Це менажниця Алегро - буває в різних кольорах.
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Вафельниця
  Пише Cherevichok ()
Салат "Веснянка"
  Пише oksana d ()
В'язання гачком (крючком)
  Пише Романна ()
Щоб в будинку було тепло
  Пише ОЛЕСЯ ()
Жіночі роздуми...
  Пише Darka ()
Твори добро-2
  Пише Darka ()
Таблиця множення
  Пише ОЛЕСЯ ()
Скарги, пропозиції...
  Пише Натонька ()
Дитячі хвороби і лікування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Миколайчики (свято наближається)
  Пише Натонька ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 55
Гостей: 28
Користувачі: Ірка-Шкірка
 
 
  © 2009-2016 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100