Перша тарілка:(зліва)
моцарелла
сіль
цедра лимону (натерта тонкою стружкою)
перець чілі
оливкова олія
бальзамічний оцет1. Чілі запекти на вогні до почорніння шкірки, покласти в пакет, зав'язати пакет і охолодити. Акуратно зняти чорну шкірку за допомогою маленького гострого ножа, вибрати усі зернятка, нарізати довгими тоненькими пасочками.
Покласти в мисочку, полити оливковою олією, бальзамічним оцтом, трішечки посоли. (Перець приготувала звечора).
2. Моцареллу нарізати невеликими кусочками, викласти на тарілку, посолити, поверх сиру натерти лимонну цедру, викласти на кожний шматочок полоски чілі перцю. Скропити сумішшю олії та оцту, що залишилися від перцю.
Друга тарілка:листя базиліку, м'яти(меліси), петрушки
оливкова олія
бальзамічний оцет
сіль, перецьМожна подавати на одній тарілці з моцареллою - це одна закуска
.
Листочки зелені викласти в миску, посолити, поперчити, заправити легенько оливковою олією та бальзамічним оцтом, акуратно вимішати. Викласти на тарілку.
Третя тарілка:слабосолена червона риба (червона рибака+суміш солі та цукру 1:1, лавровий лист)
грецькі гострі мариновані оливки
Четверта тарілка:Помідори чері фаршировані бринзою
з перцем, оливками та базиліком
помідори чері
бринза (приблизно 100г на 14 невеличких помідорків)
базилік, петрушка - листя
оливки солені, мариновані
перець чілі
червоний болгарський перець
оливкова олія
1. Спекти болгарський перець - цього разу пекла в духовці на пергаментному папері.
Перець помити, розрізати навпіл, вибрати серединку, зернятка, змастити з двох сторін оливковою олією, викласти на папір, пекти до почорніння шкірки. Викласти в пакет, закрити, охолодити, зняти шкірку, порізати великими шматками (розрізала половинки на 3-4 частини).
2. Помідори чері помити, висушити, зрізати верхівку, вийняти серединку, викласти зрізаною стороною вниз на дошку чи тарілку на 20 хвилин.
3. Приготувати начинку: на дрібній терці натерти бринзу, додати дрібно порізані листя базиліку та петрушки.
Як варіант - можна додати подріблений часник, але з бализіком мені подобається більше.
4. Нафарширувати кожний помідорчик бринзою та зеленню.
5. В банку викладати шарами:
- листя базиліку
- шматки перцю
- фаршировані чері
- кружальця перцю чілі (за бажанням - додає більше смаку, ніж гостроти)
- оливки - зелені, чорні, солені,мариновані - які є
- шматочки бринзи - якщо залишилася
Залити доверху оливковою олією (її потім можна використовувати до салатів).
Поставити в холодильник на ніч.
* для перекладання шарів можна також використати гілочки розмарину
** В одному з рецептів радили до начинки з бринзи додати вершкового масла - але, як на мене, це виходить масло масляне - в оливковій олії воно краще настоюється і зберігається