Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Закуски » Три гарячі лаваші для пікніку
 

Три гарячі лаваші для пікніку

8 вересня, 2013  |  Коментів (5)  |  Рубрика: Закуски
 

Три гарячі лаваші для пікніку


Лаваш використовують для приготування багатьох страв, але найчастіше він зустрічається в швидких закусках – особисто для мене знайомство з лавашом відбулося на шашликах, де ми загортали в невеликі тоненькі кружальця лавашу гілочки зеленої цибулі, петрушки та кропу і смакували з шашликом. Було смачно, але з швидким розвитком всесвітньої павутини рецептів лавашу можна знайти стільки, що, певно, на півжиття вистачить готувати щодня нову страву з лавашу і не повторитися.
Тепер на природі нам смакує печений лаваш з різноманітними начинками… Пропоную вам три мої улюблені рецепти:


1. Лаваш овочевий з сиром


Три гарячі лаваші для пікніку


Рецепт цього лавашу я вже виставляла, але тоді він, щедро здобрений соусом і загорнутий в харчову плівку, охолоджувався в холодильнику і згодом нарізався порційними шматками, а тепер, трошки видозмінений, запікається на грилі…

Для приготування нам потрібно:
1 упаковка лавашу - 3 листи (цього року ми постійно купляли прямокутний лаваш, випечений в Рудно)

Для соусу:
Майонез – 200г (майонез по рецепту Любані)
Гірчиця – 1 ч.л.
Мед – 1 ч.л.
Кетчуп – 2 ст.л.
Чорний мелений перець

Три тарілки з начинками:
1 тарілка:

твердий сир – 200г – натерти на дрібній терці (можна комбінувати сири – використовувати твердий сир навпіл з бринзою – як це робила я того разу , чи з моцарелою – також дуже смачно, особливо з додаванням базиліку до зелені)

2 тарілка
2 свіжих огірки – нарізати (або натерти) соломкою, додати
2 пучки зелені – петрушки та кропу (за смаком можна також додати листя базиліку та селери) – дрібно порізані
½ зеленого перцю, нарізаного соломкою.

3 тарілка
1 морква – нарізати дрібною соломкою або натерти на грубій терці, додати
1 червоний болгарський перець, нарізаний дрібною соломкою.

зелений салат – розділити на окремі листочки, добре промити, просушити
* для серединки також можна використати мариновані мідії, варені креветки, слабосолену червону рибу - але тоді це буде швидше окрема страва, а не закуска до шашлику m05108


На чисту поверхню викласти лист лавашу, довшою стороною до себе, рівномірно розподілити на ньому натертий сир. Саме цей сирний прошарок захищає лаваш від розповзання і дає хрустку смачну скоринку. Другий лист лавашу (а потім і третій) викласти на перший, зсунувши до себе на 4 – 5 см – щоб дальній довгий край не виступав при загортанні за найнижчий лист. Змастити лист соусом, акуратно розкласти начинку з другої тарілки. Зверху викласти третій лист лавашу, змастити соусом, викласти начинку з третьої тарілки. Вздовж довгого краю (найближчого до вас) викласти листи салату, накладаючи один на другий, туго загорнути лаваш від себе, притискаючи листи та начинку, розрізати навпіл, викласти на гриль, пекти з обох сторін, акуратно перевертаючи – щоб сир розплавився і лаваш був гарячим. Готується на вогні дуже швидко.

Лаваш з сиром та зеленню

Три гарячі лаваші для пікніку


листи лавашу – розрізати на 4 частини
сир до смаку - твердий сир, бринза, моцарелла, домашній сир – комбінуйте на ваш смак
дрібно нарізана зелень – кріп, петрушка, базилік


Сир натерти на дрібній терці чи розім’яти вилкою, вимішати з зеленню, акуратно накласти на листи лавашу, скласти як налисник (боки можна не загортати досередини - я складала втроє), приплюснути рукою, запекти на грилі чи на решітці

Три гарячі лаваші для пікніку


Лаваш з соусом болоньєзе та сиром

Три гарячі лаваші для пікніку


листи лавашу

соус болоньєзе:
350 – 400 г телячого фаршу
3 – 4 зубці часнику – дрібно нарізати
2 цибулини – нарізати кубиками
1 ч.л. каррі
1 ст. л. паприки
1 ч.л. прованських трав
сіль, перець – до смаку
3 ст.л. томатної пасти
вода – 350 – 400мл
2 ст.л. муки (щоб зекономити на часі приготування, хоча можна і протушкувати протягом 4 годин – як в кращих італійських традиціях…)
3 ст.л. олії

твердий сир – дрібно натерти


На добре розігрітій пательні підсмажити цибулю, часник, каррі, паприку до золотистого кольору, додати фарш, добре обсмажити, постійно помішуючи, до готовності м’яса, в кінці додати томатну пасту, вимішану з водою та мукою, прованські трави, за смаком додати сіль, цукор, перець, інші спеції, протушкувати, помішуючи, 5 хвилин. Соус готовий. Охолодити.

На лист лавашу викладати соус тонким шаром, зверху посипати сиром, скрутити рулетом, приплюснути рукою, запекти на грилі. Цей варіант особливо сподобався моїм дітям - нагадує піццу і швидко готується lol ...


Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Darka (8 вересня 2013 07:51)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 677
Іринка,це просто супер,супер закусочки, love взяла в записник.


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#2 написав: Марія Митник (8 вересня 2013 10:26)


Група: Кондитер
Коментарів: 51
Іра , це , насправді, смачно, і зовсім просто....Дякую....
 



#3 написав: Ірка-Шкірка (8 вересня 2013 12:21)


Група: Модератор
Коментарів: 194
Darka, Марія Митник дякую!!!
Рада, що рецепт сподобався - нехай смакує t0242 !!!
 



#4 написав: KASYA (9 вересня 2013 22:10)


Група: Кондитер
Коментарів: 361
Закуски, як завжди - смачнезні!


--------------------
Інколи серце бачить те, що не видно очам
 



#5 написав: jul4uk (23 вересня 2013 16:22)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 4
Ірино, це супер закуска, дякую за рецепт. Чоловік і діти одобрили love
Робила уже двічі - лаваш овочевий з сиром і сиром та зеленню, сфотографувати не встигла, швидко все зїли. lol
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька ()
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ ()
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 58
Гостей: 40
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100