|
ТІСТО ПІСОЧНЕ: 250 г масла 250 г цукру 15 г ванільного цукру 3 жовтки 3 ст. л. сметани 1 пачка польського порошку до печива Емікс 500 г муки
МАКОВО-БІЛКОВА НАЧИНКА: 2 скл. маку 350 г цукру 3 жовтки 50 г масла 1 ч. л. польського порошку до печива Емікс цедра 1 цитрини 100 г родзинок 3 ст. л. тертих горіхів 6 білків
Замісити пісочне тісто і покласти в холод на ніч.
Для начинки мак перебрати, промити, залити водою, довести до кипіння, злити воду, змолоти на м’ясорубці. Родзинки запарити і підсушити. Вимішати мак, 150 г цукру, жовтки, м'яке масло, порошок до печива, цедру цитрини, горіхи і родзинки. Білки взбити з 200 г цукру до стійкої піни. По одній ложці додати білкову масу до макової маси. Вимішувати обережно дерев'яною ложкою. Форму 36х23 астелити пергаментом. Викласти 2/3 тіста у форму, виробити бортики, далі викласти макову масу, зверху з рещти тіста виробити сіточку. Змастити жовтком. Пекти при 180° близько 1 години до готовності.
Джерело: http://kolirbarvi.blogspot.com/2013/05/blog-post.html
|
|