для пісочного коржа: 120 г холодного вершкового масла 1 ч. л. ванільного екстракту 80 г цукрової пудри 150 г пшеничного борошна 40 г картопляного крохмалю
Інгредієнти для крему: 200 г халви 100 г молока 80 г будь-яких горіхів (у мене фундук)
Крім того: 45 г темного шоколаду, розтопленого на водяній бані.
Корж. Помістити всі інгредієнти в блендер і перемішати в однорідну масу (або місити традиційним способом, вручну). Форму квадрата зі стороною 24 см простелити пергаментним папером. На форму рівномірно розподілити тісто (можна попередньо розкачати тісто між двома шарами паперу для випічки). Випікати при температурі 160 ° C протягом приблизно 30 хвилин, до золотистого кольору. Охолодити.
Крем. Помістіть халву і горіхи в блендер і збити до однорідної, гладкої маси (у мене горіхи трохи великими залишилися). Покласти в каструлю, додати молоко і довести до кипіння, помішуючи час від часу. Варити близько 3 хвилин, поки суміш не загусне. Отриману масу залити на остиглий корж і вирівняти.
Прикрасити мазурку розтопленим шоколадом.
Джерело: З одного польського блогу (адаптовано)
|