Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Перші страви » Журик
 

Журик

30 квітня, 2013  |  Коментів (4)  |  Рубрика: Перші страви, Страви з м`яса
 

Журик

2,5 л води
300-400 г телятини (чи реберець з м'ясом)
300-400 г ковбаси
200 г бочка копченого перерощого (шпондеру)
1 велика морква
1 корінь петрушки (можна і брусок селери)
1 цибуля
2 картоплі (можна не давати)
100-150 мл сметани
1-2 ст. л. борошна
2 лаврових листки
4-5 шт. пахучого перцю
сіль, перець до смаку
1 зубець часнику
зелень
50 мл олії
яйця варені (на 1 порцію - 1 куряче чи 2 перепелині)

Телятину цілим шматком заливаємо водою, як закипить, воду злити, м'ясо промити. Кладемо його у каструлю з водою (приблизно 2,5 л) і варимо майже до готовності (в мене 35-40 хв.). Тоді кладемо у цей бульйон цілі морквину та корінь петрушки, картоплю і бочок. Варимо ще 15 хв. і додаємо ковбасу.
Журик

Я брала спеціальні білі ковбаски до журика. Вони складаються з телячого та курячого м'яса, є вареними і некопченими.
Журик

Варимо ще 10 хв. Витискаємо туди зубець часнику. Додаємо лаврові листки, пахучий перець.
Витягнути з зупи м'ясо, бочок, ковбаски і овочі. Подізати м'ясо шматочками, бочок соломкою, ковбасу, моркву та петрушку кільцями, картоплю великими брусками. Цибулю нарізати півкільцями та протушити на олії. Додати все це до бульйону. Борошно розтерти зі сметаною та влити в зупу. Посолити та поперчити до смаку. Додати подрібнену зелень (кріп, петрушка). У тарілку до зупи класти розрізані надвоє (чи на четверо) відварені яйця.
Смачного !
Зупа дуже смачна і ситна ! Ковбаски білі, думаю, можна замінити на звичайні копчені .

P.S. Журик - це традиційна перша страва (зупа) польської кухні. ЇЇ готують на Великдень (і не тільки). Ще журик називають білим борщем. Традиційно його готують на спеціальному заквасці із житнього борошна. Я пропоную Вам спрощений варіант журика.

Джерело: Щось схоже колись готувала моя бабуся. А спосіб приготування підглянула на сайті Przy kuchennym stole.

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 



#1 написав: Магда (1 травня 2013 20:09)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 73
Natalyi,

200 г бочка копченого перерощого (шпондеру) - це почеревина (сало з прорістю з брюшнини)?
Аж соромно, тільки зараз дізналася про таку мабуть смачну страву. Дуже цікаво, якщо встигну - обов'язково приготую на Великдень. Скільки всього напланувала, доведеться переглянути список страв, аби втиснути туди журик.


--------------------
Дрібниць не буває
 



#2 написав: Darka (2 травня 2013 08:42)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 705
Дуже вже цікавий той Журик,треба готовити.Дякую за рецепт winked


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#3 написав: Natalyi (13 травня 2013 15:31)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 43
Цитата: Магда
200 г бочка копченого перерощого (шпондеру) - це почеревина (сало з прорістю з брюшнини)?

Ой, а я не знаю, що таке почеревина feel Але думаю, що ми маємо те саме на увазі - то сало, з шматочками м;яса.
Цитата: Darka
,треба готовити.

Готуйте, він смачний і ситний . Всім моїм гостям дуже сподобався !!!


--------------------
Головне в житті - це СІМ'Я ! Кaр'єрa - не чекaє Тебе вдомa, гроші - не витруть Твої сльози, a слaвa - не обійме Тебе вночі ...
 



#4 написав: ginger (16 серпня 2013 19:56)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 12
Я живу в Польщі і цей журек готую щотижня. Тільки білий борщ і журек - то різні речі. А ще є залевайка. То все супи на основі житнього квасу. Звичайне пшеничне борошно не підходить. Або ж вийде несправжній журек. Житній квас - кислий і освіжаючий. Для українця - найкраща річ після перепою) Як на мене - поляки люблять дуже кисле, для українців квасу додаю менше. В магазинах продаються рідкий квас в пляшках і порошковий в пакетиках. а самі квас роблять тут рідко.
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Вафельниця
  Пише Cherevichok (Сьогодні, 19:26)
Салат "Веснянка"
  Пише oksana d (Учора, 14:07)
В'язання гачком (крючком)
  Пише Романна ()
Щоб в будинку було тепло
  Пише ОЛЕСЯ ()
Жіночі роздуми...
  Пише Darka ()
Твори добро-2
  Пише Darka ()
Таблиця множення
  Пише ОЛЕСЯ ()
Скарги, пропозиції...
  Пише Натонька ()
Дитячі хвороби і лікування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Миколайчики (свято наближається)
  Пише Натонька ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 84
Гостей: 63
Користувачі: Kvitochka
 
 
  © 2009-2016 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100