Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Торт "Веселі профітролі"
 

Торт "Веселі профітролі"

18 березня, 2013  |  Коментів (10)  |  Рубрика: Випічка, Торти та тістечка
 

Торт "Веселі профітролі"

Коржі :
0,5 скл. (1 скл. - 240 мл) какао
180 мл води (окропу)
6 яєць
300 г цукру
120 мл олії
10 г розпушувача
280 г борошна ( 2 скл.)

Профітролі :
90 мл води
60 г маргарини
2 яйця (великі чи 3 малих)
80 г борошна

Для суфле :
1 л вершків (чи сметани)
3-4 ст.л. цукрової пудри
4 ст.л.шоколадної пасти Нутелла (або 50 г шоколаду розтопленого)
3 ст.л. вареного згущеного молока
25 г желатину

Для крему:
250 г маскарпоне
2 ст.л. збитої сметани
цукрова пудра до смаку

Корж на боки:
2 яйця великих
4 ст.л. цукру
80 г борошна
1 ст.л. какао
1 ч.л. розпушувача

Шоколадний корж.
Какао залити окропом, добре вимішати, охолодити (вийде густа маса). Жовтки збити з половиною цукру. Збиваючи на малих оборотах, додати олію. Борошно вимішати з розпушувачем і поступово додати до яєчної маси. Додати какао. Білки збити з рештою цукру та легко підмішати в тісто. (Після додавання борошна тісто буде дуже густим, але коли підмішати збиті білки, воно розріджується і буде такої консистенції, як на бісквіт). Вилити у форму діаметром 23 см. Випікати до готовності при 180*С. Готовий корж розрізати на три частини.
Торт "Веселі профітролі"


Корж на боки.
Яйця збити з цукром. Сухі складники вимішати і додати до яєць. Вимішати і вилити у квадратну форму розміром 20*20 см. Випікати до готовності. Готовий корж розрізати надвоє і потім кожен розрізати пополам. У Вас вийде 4 смужки розміром 10 см на 20 см.

Профітролі.
Воду з маргарином підігрівати на вогні доки маргарин не розтопиться. Зробити малий вогонь. Всипати борошно і добре розтерти, щоб не було комочків. Відставити. Маса буде схожа на картопляне пюре. До цієї маси додати яйця ( по одному !!!), добре розтираючи (я роблю це виделкою). Готову масу накласти у кондитерський мішечок та витискати тістечка, розміром з каштан, на деко (розігріте та не змащене жиром). Випікати перших 5 хв. при 190*С , потім пекти при 160*С до рум'яного кольору. Готові профітролі мають бути легкими та порожніми всередині.

Крем до профітролей.
Маскарпоне розтерти з пудрою та збитими вершками (чи сметаною). Я замість пудри додала 2 ст.л. згущеного молока.
Кондитерським шприцом начинити профітролі кремом. Для торта потрібно 14-15 таких тістечок.
Торт "Веселі профітролі"


Суфле.
Желатин залити холодною водою, коли набухне, розтопити (але не кип'ятити). Вершки збити з пудрою. Розділити на дві частини - 1/3 та 2/3. До більшої частини (це буде шоколадне суфле) додати шоколадну пасту (чи розтоплений шоколад) та 2/3 частини желатину. Добре вимішати. До меншої частини вершків ( це карамельне суфле) додати варене згущене молоко та 1/3 частину желатину. Добре вимішати.

Складаємо торт.
На дно тортівниці зі з'ємними боками кладемо один корж (він буде верхом нашого торта), пропитуємо його (я пропитала згущеним молоком). Обкладаємо бісквітними смужками боки. Викладаємо один коло одного профітролі.
Торт "Веселі профітролі"

Заливаємо шоколадним суфле. Зверху кладемо ще один корж. І заливаємо карамельним суфле.
Торт "Веселі профітролі"

Прикриваємо третім коржом (це буде низ торта). Ставимо в холодильник для застигання.
Потім знімаємо роз'ємну форму(бортики), обрізаємо боки, якщо зависокі. Перевертаємо торт, обмащуємо будь-яким кремом, прикрашаємо до смаку.
Торт "Веселі профітролі"

Цей торт можна покривати мастикою. Якщо мастикою не покривати, то можна не випікати квадратний корж, а боки тортівниці просто обгорнути харчовою плівкою. Профітролі - це ті самі заварні тістечка ( чи птисі), їх можна напекти зазделегідь. Без начинки вони можуть зберігатися 5-8 днів точно. Замість маскарпоне можна взяти вершки чи сметану. Коли робила шоколадне суфле, то теплий розтоплений шоколад влила під час збивання у холодну сметану і він відразу застигав такими ниточками. Тому суфле вийшло з шоколадними цяточками.
Торт смачний і дуже цікавий у розрізі ! Написано дуже багато, але реально торт робиться швидко і легко.
Торт "Веселі профітролі"

Джерело: За ідею торта та суфле дякую сайту annasweetdreams.com
Рецепти коржів та профітролей - із мого записника.

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 



#1 написав: Tatiana (19 березня 2013 12:54)


Група: Кондитер
Коментарів: 47
Цікавий рецепт. Гарна ідея. На свята спробую спекти. Наталочко, дякую ! a0a
 



#2 написав: KASYA (19 березня 2013 13:17)


Група: Кондитер
Коментарів: 361
Дуже гарний тортик!


--------------------
Інколи серце бачить те, що не видно очам
 



#3 написав: uliana_y (19 березня 2013 16:32)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 42
давно думала спекти торт в середині з профітролями).Треба на ДН малого спробувати)Дякую за готовий варіант)


--------------------
Життя, як велика непрочитана книга!
Так багато в ній ілюстрованих подій,
а ти, крутишся, вертишся, як дзига
і плекаєш в серціі сотні надій!
 



#4 написав: Natalyi (19 березня 2013 20:15)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 43
Цитата: Tatiana
Наталочко, дякую !

Наздоров`я !
Цитата: KASYA
Дуже гарний тортик!

І смачний теж .
Цитата: uliana_y
давно думала спекти торт в середині з профітролями).Треба на ДН малого спробувати)Дякую за готовий варіант)

І я,Улянко, давно до нього приглядалася. От і спробувала. Моїм всім сподобався. Дуже класний в розрізі. Не нудний. Суфле таке ніжне. І робиться швидко, тільки треба заварних наперед спекти.
Печіть, дівчата .


--------------------
Головне в житті - це СІМ'Я ! Кaр'єрa - не чекaє Тебе вдомa, гроші - не витруть Твої сльози, a слaвa - не обійме Тебе вночі ...
 



#5 написав: Darka (20 березня 2013 02:01)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 702
Дякую Наталю за гарний і смачний тортик,найблищим часом спробую зробити.Маю запрошення в гості але треба йти з тортом love


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#6 написав: Ксенічка (20 березня 2013 22:13)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 846
Natalyi, торт чудесний і рецепти коржів і саме прикрашання!! Дякую за гарну знахідку, яка стане в пригоді неодмінно!!
 



#7 написав: utya (26 вересня 2013 16:03)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 25
накінець-то і я цей торт спробувала...Пекла мамі на ДН.

Ліпився довго, але воно того варто.

Коржі просто КЛАС!! А замість вершків брала магазину сметану - все вийшло.
 



#8 написав: ксюня (13 листопада 2013 22:02)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 110
Дякую Наталю за гарний рецепт.Пекла донечці на день народження,усі були в захваті. Ось який вийшов тортик wink
 



#9 написав: Valentyna (30 січня 2014 20:27)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 58
гарна ідея wink
 



#10 написав: Галушка (25 січня 2015 13:12)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 3
спеціально зареєструвалась на форумі щоб прокоментувати тут ваш торт. це була просто бомба!!! гості були в величезному шоці від побаченого і такого чудового на смак тортика, а я від того, що сотворила такий шедевр. love величезне дякую автору.
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Дитячі хвороби і лікування
  Пише ОЛЕСЯ (Сьогодні, 02:03)
Миколайчики (свято наближається)
  Пише Натонька ()
В гостях у Оксани - 3
  Пише oksana d ()
Таргани, мурашки, комарі - комашки шкідники
  Пише Тереза ()
Що в нас нині на столі - 7
  Пише ОЛЕСЯ ()
Тулумби
  Пише Chernousalyona ()
Дитячі тортики -6
  Пише Лилия ()
Сало "Ніжне"
  Пише Kisame01 ()
Олaдки під шоколaдом
  Пише Yana Van ()
Наші рожеві мрії...
  Пише наталія3105 ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 28
Гостей: 13
Користувачі: ОЛЕСЯ
 
 
  © 2009-2016 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100