500 гр. меду
2 яйця
300 гр. цукру
300 гр. масла
50 гр. какао
2 ч. лож. розпушувача
крапля аромату рому
щіпка меленої гвозрики, кардамону,імбиру, анісу, цедра лимона і апельсину, і крапля ваніліну.
1 кг. 250 гр. муки
1-Мед, цукор і масло розігріти на водяній бані поки цукор не розтопиться (не доводити до кипіння). Зняти з плити і злегка охолодити( до 60 градусів).
2-половину муки перемішати з прянощами, какао, цедрою і розпушувачем.
3-В медову масу додати яйця в два прийоми.
4-Поступово вмішуючи пряну муку, добре вимісити тісто. Потім поступово додавати решту муки і добре вимісити тісто. Воно повинно бути тугит і еластичним. Місити треба приблизно 25 хв.
5-Тісто залишити на ніч в холодильник.
6-Вирізати деталі треба, розтачавши тісто товщиною 0,5 см. Випікати при температурі 180 градусі приблизно 10 хв.
ВСІМ ВЕСЕЛОЇ ПІДГОТОВКИ ДО СВЯТ!!!!!Спеціaльно для відвідувaчів сaйту dreamfood.uaРецепт підглянула на сайті http://kuharka.ru