250 гр. масла
500 гр. муки
3 п. кисілю лимонного
2 ст. лож. какао
1 ст. ( 200 гр. ) води
3 ч. лож. розпушувача
1 - 1,5 стак цукру ( я давала 1 стакан, мені достатньо)
5 яєць
додатково :
1 ст. цукрової пудри
4 ст. лож. лимонного соку
терта цедра з лимона ( для посипки)
Всі складники повинні бути кімнатної температури.
- Масло розтопити і остудити ( воно повинно бути рідкувате).
- Жовтки збити з цукром до білого кольору, поступово, по ложці, додавати масло, воду і муку перемішану з розпушувачем, чергуючи до вичерпання продуктів.
- 1/4 тіста відділити і додати до неї какао. А до решти тіста додати кисіль. Все добре вимішати.
- Білки збити до стійких піків. 1/4 білків додати до шоколадного тіста, а решту до світлого.
- Форму змастити маслом і обсипати панірувальними сухарями. У форму викладати почергово світле і темне тісто. Випікати приблизно 50 - 60 хв. при теипературі 190 градусів. Коли кекс вистигне, полити його люкером і посипати тертою цедрою лимона.
- Люкер : до пудри поступово додавати лимонний сік і інтенсивно втирати.
Кекс просто чудовий!!!! В міру ароматний, сочний і мягенький!!!! Надзвичайно ніжний!!! Раджу всім спробувати. Я вже давно шукала рецепт на ідеальний кекс і нарешті знайшла))))
Рецептик взяла на .mojewypiekі Дуже люблю випічку з того сайту!!!