Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Пляцки (випічка Західної України) » Білі ночі
 

Білі ночі

9 грудня, 2013  |  Коментів (58)  |  Рубрика: Випічка » Пляцки (випічка Західної України)
 

Білі ночі

Для коржів:
3 яйця
1 скл. цукру
1 скл. сметани
1 пач. маргарину
5-6 скл. борошна
1 ст. л. амонію

Крім того
2 ст. л. какао
50 г цукру
50 г масла

Для крему:
1 яйце
2 ст. л. борошна
250 г молока
400 г масла
200 г цукру-пудри

Форма 20-30 см
Коржі:
Амоній розвести у сметані.
Маргарин посікти з борошном,додати яйця,збиті з цукром і сметану з амонієм.
Розділити тісто на 2 частини.До однієї частини додати 2 ст.л какао,50 г масла і 50 г цукру. Замісити тісто як на вареники.
Кожну порцію тіста розділити на 9 кульок і поставити в холодильник на 12 год.

Білі ночі


Потім беремо чорну кульку,накладаємо зверху білу і розкачуємо.
Вийде 9 чорно-білих коржів.
Крем:
Яйце розтерти з борошном,додавши трошки молока.
Молоко закип'ятити,влити суміш яйця з борошном і заварити.Охолодити.
Масло збити з пудрою,додаючи по ложці холодну заварену масу.

P.S. Крем робила Шарлот, масла пішло більше, приблизно 550 г.
Виходить височенький пляцок, швидше як торт.

Джерело: Рецепт від сільської господині

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#31 написав: Galina_Nedomirko_ (15 грудня 2013 21:10)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Цитата: інна
які мають бути коржі коли спечуться в мене були тверді

Інна,власне щойно спекла на замовлення,щоб завтра ввечері перемастити. Коржі тверді,але на завтра вони відійдуть(винесла в холодну кімнату.)А якщо відразу перемащувати,можна скропити солодкою кавою.
Цитата: інна
мені було замало крему,робила на 500 грам масла і півлітра молока

Масла мені пішло десь 550 г,а скільки молока не скажу точно.Бо заварювала Шарлот одночасно і на "Слойку".От маю таку звичку,робити все на око,не люблю то все важити.Так що,вибачте мені. feel
 



#32 написав: Марія Митник (21 грудня 2013 16:36)


Група: Кондитер
Коментарів: 51
Галинко, Твої пляцки смачнющі....Буду цей пекти на свята і тоді прозвітую..
 



#33 написав: luba38aa (25 грудня 2013 14:08)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 2
А я хочу спитати чи можна замінити чимось амоній бо в нас нема
 



#34 написав: Міла 83 (26 грудня 2013 19:02)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 3
Доброго дня, підкажіть, а випікати на перід можна, тобто зараз на 30 грудня
 



#35 написав: Galina_Nedomirko_ (26 грудня 2013 20:48)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Цитата: Міла 83
Доброго дня, підкажіть, а випікати на перід можна, тобто зараз на 30 грудня

Можна,вони сухі і тим більше холодно.
 



#36 написав: idianka (7 січня 2014 18:10)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 94
Спекла на Різдво цей пляцочок, дуууже великий. Можна половину тіста робити lol Взяла більшу форму, десь 20 на 35 см, тісто поділила на 8 частин, крем робила по рецепту, гарно збився, не поділила на ще один корж lol Гарний в розрізі, добрий на смак winked


--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
 



#37 написав: Galina_Nedomirko_ (7 січня 2014 21:28)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Цитата: idianka
Спекла на Різдво цей пляцочок, дуууже великий.

А мені так подобаються високі пляцки....
Цитата: idianka
Гарний в розрізі, добрий на смак

Дуже гарний шматочок. b5a
 



#38 написав: Ірця (14 січня 2014 12:38)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 65
І я на Різдво пекла цей пляцок,дуже смачний,буду повторювати ще. Так само як і idianka,поділила на 8 частин і крему не вистачило на один корж lol Але то ніяк не вплинуло на вигляд і смак. Дякую за рецепт! 3fb
 



#39 написав: Galina_Nedomirko_ (14 січня 2014 16:19)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Цитата: Ірця
І я на Різдво пекла цей пляцок,дуже смачний,буду повторювати ще.

Гарненький!!!!!!!!!Мені він теж подобається.
Цитата: Ірця
Так само як і idianka,поділила на 8 частин і крему не вистачило на один корж

Треба таки більше крему робити,бо коржів багато.
 



#40 написав: Natalyadiva (17 січня 2014 21:25)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 153
І я на Різдво пекла цей пляцок, спекла 9 коржів, але перемастила лише 8, бо трохи замало крему.
Ось мій кусочок:
 



#41 написав: Galina_Nedomirko_ (18 січня 2014 06:04)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Цитата: Natalyadiva
І я на Різдво пекла цей пляцок

Наталочко,гарнесенький вийшов. winked
 



#42 написав: Galina_Nedomirko_ (27 лютого 2014 14:11)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Приймайте,тепер пекла у формі 35*35,тісто поділила на 7 ч.Якраз добре було.
 



#43 написав: coxana02 (12 травня 2014 15:24)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 4
Скажіть будь ласка, а якщо не ставити тісто в холодильник, а зразу спекти?це буде чимось відрізнятись?дякую.
 



#44 написав: Galina_Nedomirko_ (12 травня 2014 17:20)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Цитата: coxana02
Скажіть будь ласка, а якщо не ставити тісто в холодильник, а зразу спекти?це буде чимось відрізнятись?дякую.

Не пробувала,тому сказати не можу нічого.
 



#45 написав: zhe-maria (6 листопада 2014 19:22)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 4
Скажіть, будь ласка, як у одну частину тіста ввести масло, какаю і цукор.
Ну з цукром і какао ще більш менш ясно, а от як ввести масло? Його топити і додати чи потерти кусочками і вимішувати.
Шось я взагалі не придумаю fellow
Допоможіть!
 



#46 написав: Galina_Nedomirko_ (7 листопада 2014 06:38)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Цитата: zhe-maria
як ввести масло? Його топити і додати чи потерти кусочками і вимішувати.

Додаю м"яке масло.
 



#47 написав: zhe-maria (7 листопада 2014 14:03)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 4
Galina_Nedomirko_,
Дуже дякую! a0a
 



#48 написав: Ірця (3 грудня 2014 22:05)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 65
Знову пекла цей смачнющий пляцок winked Дуже сподобався маминим коліжанкам smile
 



#49 написав: Galina_Nedomirko_ (4 грудня 2014 07:23)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Цитата: Ірця
Знову пекла цей смачнющий пляцок Дуже сподобався маминим коліжанкам

І в нас цей пляцок частий гість! Іринко,фото чудове.
 



#50 написав: boruska33 (19 квітня 2015 13:19)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 2
і я вже випробувала ваш рецепт цього смачнезного пляцка. Дякую за рецепт, Дуже ніжний і смачний пляцок.
 



#51 написав: KASYA (21 квітня 2015 16:58)


Група: Кондитер
Коментарів: 361
Спекла (накінець lol ) на Провідну неділю - дуже смачно! Хто ще не пік - рекомендую!
Пекла у бритванці 27х32 см, то в мене тільки 7 коржів. Галинко, ще раз дякую за смачні рецепти випічки a0a



--------------------
Інколи серце бачить те, що не видно очам
 



#52 написав: Кіра (24 липня 2015 22:12)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 289
смачний пляцок) а він підійде на замовлення?
 



#53 написав: Krasotinka (7 вересня 2015 13:22)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 110
Добрий день!Скажіть будь-ласка,а 1 пачка маргарину це скільки грамів,бо вони бувають різні?
 



#54 написав: Galina_Nedomirko_ (13 вересня 2015 15:09)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Цитата: Кіра
смачний пляцок) а він підійде на замовлення?

Кіра,постійно роблю його на замовлення.
Цитата: Krasotinka
Добрий день!Скажіть будь-ласка,а 1 пачка маргарину це скільки грамів,бо вони бувають різні?

250 г
 



#55 написав: Krasotinka (17 вересня 2015 16:36)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 110
Смачний пляцок але в мене він получився суховатий треба все ж таки більше крему,пекла 8 коржів!!Дуже дякую за рецепт!Ось моє фото
 



#56 написав: Оксанка_Б (4 січня 2016 19:08)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 14
Дівчата, а ніхто не пробував замість амоняку дати порошок до печива? Дякую!
 



#57 написав: marichka86 (13 червня 2016 09:33)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 11
Зробила на пів порції попробувати. СМАКОТА))
 



#58 написав: anniov (7 січня 2017 17:41)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 0
Пляцок надзвичайно смачний!!! Велике спасибі!
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька ()
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ ()
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 42
Гостей: 23
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100