Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Пляцки (випічка Західної України) » Жар-птиця
 

Жар-птиця

13 травня, 2013  |  Коментів (13)  |  Рубрика: Випічка » Пляцки (випічка Західної України)
 

Жар-птиця

Для тіста:
2 яйця
50 г маргарину
200 г цукру
1 скл. молока
2 ч. л. амонію
борошна, скільки забере
2 ст. л какао

Крем:
400 г молока
3 жовтки
300 г цукру
3 ст. л. борошна
400 г масла

Для тіста:
Яйця розтерти з цукром, додати м'який маргарин, молоко з амонієм, трохи борошна.
Тісто розділити на 2 частини. До однієї додати какаю і домісити борошна. Замісити тісто, легше як на вареники.
І біле, і коричневе тісто розділити на 4 частини.
Розкачувати як на Спартак і випекти 4 білі і 4 коричневі коржі.

Для крему:
Жовтки розтерти з цукром і борошном,додати 150 г молока.Решту молока поставити на вогонь, як закипить, вилити розведені жовтки. Постійно помішуючи, заварити,щоб загустіло. Охолодити.
Збити масло,додаючи по ложці холодну заварену масу.
Перемащувати,чергуючи білі і коричневі коржі.

P.S. Форма 20*30

Джерело: Із записника.

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Канарейка (13 травня 2013 14:09)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 143
спокусливо виглядає, треба спробувати
 



#2 написав: Тереза (13 травня 2013 17:25)


Група: Кондитер
Коментарів: 626
Пляцок-бомбезний!!!дякую за рецепт!!!Фото-клас!!!
 



#3 написав: Galina_Nedomirko_ (13 травня 2013 17:40)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Цитата: Тереза
Фото-клас!!!

Якраз фото не дуже вдале.Насправді виглядав краще.Такий як Спартак,тільки чорні і білі коржі,а крем жовтенький,бо на жовтках.
Взагалі то дешевий пляцок.
 



#4 написав: KASYA (13 травня 2013 21:40)


Група: Кондитер
Коментарів: 361
Цитата: Канарейка
спокусливо виглядає, треба спробувати


АГА!


--------------------
Інколи серце бачить те, що не видно очам
 



#5 написав: Darka (14 травня 2013 03:56)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 677
Що тут казати,пробувати треба love. Люблю такі пляцки з тонкими коржами,завжди гарно виглядають в розрізі.


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#6 написав: gutka (14 травня 2013 20:54)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 163
такий смачний вигляд winked
 



#7 написав: Ксенічка (15 травня 2013 13:47)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 839
Дуже красивий має вигляд пляцочок!!!Галинко, дякую !!
 



#8 написав: Майя Шутенко (17 травня 2013 19:28)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Галинко!!!Пляцок-супер,така вже солодка спокуса) tongue
Ти Майстриня -золоті руки love,
Для Тебе-подарунок)

 



#9 написав: kosacjka (1 червня 2014 19:48)


Група: Кондитер
Коментарів: 6
Галя, пекла я Вашу жар птицю вже багато разів. Всім дуже подобається. Тільки крем я даю інший: масло + сметана + цукор + сік лимона. Коржі гарно пропитуються і торт має приємну кислинку


--------------------
Мене звати Оля і до мене звертатись на "ти"
 



#10 написав: Galina_Nedomirko_ (1 червня 2014 21:45)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Цитата: kosacjka
Галя, пекла я Вашу жар птицю вже багато разів. Всім дуже подобається.

Рада,Оля,що сподобався тобі пляцок. wink
Цитата: kosacjka
Тільки крем я даю інший: масло + сметана + цукор + сік лимона. Коржі гарно пропитуються і торт має приємну кислинку

Оля,якщо можеш,розкажи про порції і як готувати такий крем.
 



#11 написав: kosacjka (1 червня 2014 23:48)


Група: Кондитер
Коментарів: 6
Цитата: Galina_Nedomirko_
Оля,якщо можеш,розкажи про порції і як готувати такий крем.


Пропорція така: 2 пачки сметани і 2 пачки масла, цукор і сік лимона на смак. Сметану беру магазинну. Головне щоб і масло і сметана були кімнатної температури. Збиваю міксером масло, додаю цукрову пудру, а потім не перестаючи збивати вливаю з пачки сметану, додаю сік лимона до смаку (залежить від кислоти сметани). Колись сметану відціджувала, але потім зрозуміла, що у поєднанні з маслом це робити не потрібно. Крему получається досить багато, але це так треба. Крем практично весь впитується у коржі, вони трохи розбухають і просто тануть у роті.

Я ці коржі деколи напечу багато, трохи підсушу, а потім складаю у пакетик і вони довго можуть зберігатися, а потім раз - хтось просить солоденького, а я раз-раз перемастила, він трошки постояв і десь пропав tongue lol

Дуже люблю цей пляцок він гарно тримає форму і легко переносить любі транспортування на любі відстані.

Ще раз дякую за чудовий рецепт a0a


--------------------
Мене звати Оля і до мене звертатись на "ти"
 



#12 написав: Galina_Nedomirko_ (2 червня 2014 19:09)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Дякую,Олечко,за крем,спробую. a0a
 



#13 написав: Наталія (25 березня 2016 11:07)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 5
І я роблю такий крем він в мене з "Монастирської хати"
приблизно 600 гр. сметани жирність хоча б 30 % якщо з магазину можна комбінувати магазинна + сепараторна (або магазинну трошки на марлю дати стекти)
цукор-пудра 200 гр
масло 300 гр
лимонний сік 2 ст. л і пробувати можна ще додавати
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька ()
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ ()
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 27
Гостей: 25
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100