Пиріг з ревенем "3-в-1"Існуе думка, що зовнішня форма, або вигляд блюда певним чином позначаються на його смакових якостях (
чи нам цього не знати), от я і вирішила в одному тісті і з одніею начинкою спробувати поеднати декілька видів оздоблення. Всі вони зустрічаються в інеті з незначними інтерпретаціями - то треба пробувати.
Тісто:
200 гр маргарину
200 гр цукру,
2 жовтка
2 ст.ложки сметани
2,5 стакани муки,
сода,погашена
Замішуемо тісто,викладаемо більшу частину на лист і посипаемо сухарями. Далі викладаемо начинку - ревінь,почищений, порізаний на шматки і посипаний попередньо цукром( пустить трохи соку).У мене було близько 1 кг обчищеного ревіню.
Ревінь можна посипати корицею,або ваніліном - на смак. В мене ще був пакет замороженої смородини -треба було використати.
Із частини залишків тіста зробити решіткуприблизно на дві третини пирога, із решти залишків тіста розкачуемо пласт і накриваемо частку пирога,де немае решітки.
Далі збиваемо 2 білки , додати 1 чайну ложку лимонного соку і 100 гр цукрової пудри - цим заповнити половину проміжків на решітці.
І ще одна заливка: 1 жовточок, 1 столова ложка сметани, 1 столова ложка цукру і 1 чайна ложка крохмалю - змішати і залити решту проміжків на решітці.
Посипаемо мигдальними пластівцями.
Сподіваюсь - не намудрувала .
Ось іще поставлю фото підготовленого до випечки тіста-перед тим, як закладала в духовку.