Пиріг "Copa Cake "
Цей неймовірно смачний і ароматний пиріг я знайшла на сайті Хлебопечка.ру у Lisss's.
Борошно пшеничне 213 г
Сода 1ч.л.
Сіль 1/4 ч.л.
Цукор 200 г
Масло вершкове 113 г
Яйця 146 г (3 маленьких)
Сметана 240 г
Ванілін
Цедра 1 лимона
Густі пресерви (абрикосові, персикові або ананасові) 240 мл
Грецькі горіхи 100г
Для шоколадного тіста:
Какао 15г (3ст.л.)
Розчинна кава 1ч.л.
Кориця 0,5 ч.л.
Сода 1/4 ч.л.
Кип"яток 3 ст.л.
Пресерви можна купити , або приготувати домашні абрикосові пресерви з кураги.
Духовку розігріти до 190*.
Форму розміром 33/23см, висотою 5 см, змастити маслом, посипати сухарями і покласти в морозилку.
Просіяти борошно, соду, сіль, додати цукор, перемішати. Перетерти борошно з холодним маслом до утворення крупних крихт. Додати яйця ( не збивати), сметану, ваніль, перемішати до однорідності. Одну чашку тіста відкласти, в решту додати цедру.
З морозилки дістати форму, тонким шаром розподілити тісто з цедрою, викласти ложкою пресерви на тісто, акуратно і рівномірно, не доходячи до бортиків 1,5 см. Зверху рівномірно розкласти горіхи.
В невеликій мисці змішати какао, каву, корицю, соду і кип"яток, вимісити до гладкої пасти. Добавити відкладену чашку тіста, перемішати до однорідності. Викласти шоколадне тісто чайною ложкою поверх пресервів, на невеликій відстані, щоб було видно пресерви і горіхи. Не приминати і не розрівнювати.
Випікати 40 хв. Залишити в формі на 15 хв і перекласти на решітку до повного охолодження. Розрізати довгим тонким гострим ножем.
Смачного!