Пиріг яблучний із заварним кремом250 гр масла чи маргарину
500 гр.муки
1жовток
1 яйце
180-200 гр.цукру
1-2 ст.ложки сметани
1 чайна ложка розпушувача
Крем2 пачки ванільного пудингу (по 40гр)
3-5 ст.л.цукру
700 мл.молока
5-6 шт.середніх яблук не дуже твердих
2-4 ст.ложки панірувальних сухарів
Спосіб приготування:
Пшеничну муку просіяти з розпушувачем
Додати масло або маргарин нарізані на кубики
Перетерти, додати яйця, цукор замісити сметаною м'яке тісто.
Поділити тісто на дві частини.
Поставити в холодильник на 1год.
Форму для випічки викласти папером (в мене кругла для піци,діаметром 30см,то я змастила маслом)
Одну частину тіста розкачати на поверхні пріпиленій борошном
Перекласти тісто на деко
Посипати панірувальними сухарями.
Яблука очистити від шкірки
Зверху викласти на тісто тонко нарізані часточки
Я їх натерла на грубій терці.
Для начинки із зазначених продуктів зварити Пудингову суміш
500 мл.молока поставити в каструльці на вогонь і дати закипіти
В останньому 200 мл.молоке розчинити Пудинговий порошок з цукром
І залити в гаряче кипляче молоко.
Проварити до перших пухирців.
І залити гарячим на яблука
З другої частини теста вирізати смужки і викласти на тісто у вигляді решітки.
Випікати в заздалегідь розігрітій духовці 200 гр приблизно
40-45 хв.Якщо в горі тесту швидко схопиться, через 10-15 хвилин прикрити фольгою.
Остиглий пиріг посипати цукровою пудрою з ванільним цукром.
Рецепт з сайту say7.