Каталог рецептівОвочева запіканкаЗапіканка з цвітної капустиПіца як в піцерії
Запіканка від Діми Клімашенко
ПАСТІЦІО (грецька кухня)
500 г трубчастих макаронів
2 ст л солі
1 ст л оливкової олиї
1 ст л вершкового масла
тертий сир
Для фаршу :1/2 кг говяжого фаршу
2-3 помідори
200 г води
100г оливкової олії
2 великі цибулини
1 ст л томатної пасти, розведеної в 3-4 ст л води
100г білого сухого вина
2 ст л кришеної петрушки
щіпка цукру для томатів
сіль, перець
Для соусу бешамель: 4-5 ст л муки
4 ст л вершкового масла або 5 - оливкової олії
1 л молока
сіль, перець
мускатний горіх
1.Помідори подрібнити в блендері .Цибулю порізати дрібними кубиками.Додати 200г води і закип'ятити.
Другу цибулю підсмажити на оливковій оліїі до золотистого кольору.Додаємо форш і смажимо,поки фарш не втратить свій червоний колір.Додаємо вино, через 2-3 хвилини - гарячу воду і залишаємо на маленькому вогні 10 хв, поки не википить вода.Додаємо помідори,пасту і трохи цукру і залишаємо знову на 20-25 мін.Потім додаємо сіль, перець і петрушку і варимо 15 хв.
2.Макарони варимо 5 хв. в підсоленій воді з додаванням оливкової олії.Проціджуємо і перемішуємо з растопленим вершковим маслом.
Форму змащуємо маслом і викладаємо половину макаронів, зверху фарш, потім тертий сир, друга частина макаронів і заливаємо все соусом бешамель.Зверху посипаємо сиром і в духовку.Запікаємо десь 1 годину при 180 *.
Для бешамелю Муку піджарюємо на маслі.Поступово вливаємо молоко.Добре розмішати і варити шоб добре загусло.Посолити ,поперчити,додати мускатний горіх.Я ще вмішую 2 сирі яїчка,коли соус трохи остине.