Бігос (перепис бабуні)
Бігос, здається, польська страва.
Дуже смачна і самодостатня, та домашня кров'янка взагалі поза конкуренцією :)))
Квашену капусту відварити (хвилин 30). Води наливати тільки щоб вкрила капусту. Відцідити.
У казанку з товстим дном обсмажити порізаний, як на шкварки, шпондер, додати порізане кусками свинне м'ясо, обсмажити, залити невеликою кількістю води, потушити до напівготовності.
Покласти відварену кислу капусту, додати небагато нашаткованої свіжої капусти, порізані 2 цибулини, сіль, спеції(чорний мелений перець, хмелі-сунелі, лавровий лист, горошинки перців). Закрити кришкою та тушити ще хвилин 40. Помішувати! Можна вкінці додати ще томати в своєму соці. Бабуня ще кладе кисле яблуко.
Смакота!