Цитата: uliana_y
І я ще жодного разу доброго маку не купила!!!(( То гірчить,то промивала і весь сплив))),то запах таких тухший має!!!))Тепер не купляю!!!А колись домашній такий добрий був!!!)
Не знаю, як хто, а мак я завжди пробую - та й на вигляд він має бути світло-сірим (голубуватим) - це вже ознака добре висушеного маку. Сорт також має значення - перепилений з диким також дає гірчинку і темно-коричневий колір. А на смак мак повинен бути однозначно солодким - такі солодкі сухі зернятка! Моя покійна бабуся завжди вирощувала багато маку - ми його помагали збирати, а, найголовніше, чекали, коли макові коробочки висохнуть на сонці щоб прямо на грядці відламати хвостик і висипати прямо до рота теплі зернятка - така смакота була!
Одним словом, бажаю всім знайти хорошу господиню з гарним маком (як каже народна приказка "Їж, дурню, бо то з маком"!
P.S. Маку це не стосується, але я дуже втішена, що нарешті знайшла какао, яке мені підходить - виробництва шоколадної фабрики "Україна" - прототип старого радянського "Срібного ярлику".