Рецепт желатиновоі мастики , яку я постійно використовую. Вибачаюсь, якщо цей рецепт у нас вже є на форумі, старалась проглядати , але не можу все повністю продивитись уважно.
ЖЕЛАТИНОВА МАСТИКА. 10 гр желатину
50 гр кипяченоі прохолодноі води
500 гр пудри
залити желатин водою, дати постояти 20-30 хв, потім розтопити на газі або на водяній бані(різниці немає). Додавати поступово просіяну пудру , потім гарно замісити. Пудри йде рівно по рецепту , має бути еластична і не липнути до рук. Мастику зберігати в холодильнику добре замотану, зразу можна виткористовувати - що мені дуже подобається.
Примітки. Після холодильника Жм крихка, не переживайте- так має бути. Беру іі напів до ММ , починаю місити - спочатку 2-3 хв. кришиться , потім все стає гарне, еластичне. Якщо немає часу"бавитись" - нагрійте трошки в мікрохвильовці, то при вимішуванні з ММ кришитись не буде.Використовую ЖМ до фігурок 1:1 , до квітів домішую трохи , до виробів різних - то додаю до ММ , щоб сохло швидше.
Рецепт взятий з нету, точно не впевнена- ніби з самовару.