Нова тема... В цій темі збираємо... рецепти мастік, поради різні. Тут йдуть загальні обговорення щодо прикрашання тортів. Ви можете попросити поради, ідей щодо прикрашання. В "галереях" виставляєте свої торти і там обговорюєте їх. Якщо хочете просто похвалити, то плюсуйте репутацію. Тут торти не ставимо, а ставимо в "галереях"
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
Витягнула з холодильника- за 10 хв він весь спотів, не то слово, просто мокрющий
Оце й мені стало страшно. А мені замовили першого автомобіля. Я думала, віддам ввечері, нехай на ніч ставлять у холодильник, але бачу, що цього не можна робити. Краще вже хай вранці забирають!
. Я думала, віддам ввечері, нехай на ніч ставлять у холодильник, але бачу, що цього не можна робити. Краще вже хай вранці забирають!
Ні, ні , то не в тому річ, що стоіть ніч в холодильнику ,- я написала, бо не можу зрозуміти , чого в мене так стається . Я писала, що 2 тижні тому була жара пару день - і я робила торт, і цілу ніч в холодильнику стояв , і все було О.К. То моя подружка , я де неі звонила , як там тортик , чи сподобався іідочці- а вона каже, сидимо на дворі коло хати , то стоіть години зо 3години, ще не пробувала(а жара 28-30 гр).Кажу , постав в холодильник , а вона - то нічого , він в тіньочку... Отак, а тут все то саме, а щось робиться.... А цей торт шахтар я покривала об 11 ранку , все о.к було, стояв в холодильнику 3 год , і мала віддавати - а і за 10 хв почалось. Так що в мене кількість годин в холодильнику нічого не змінило. Я шахтаря спеціально на ніч не накривала- старалась виключити всі ризики : не протирала , не покривала , кондит.картошку повністью(бо там марскапоне було) , зверху ганаш , холодильник на малий холод , щоб перепада з кімнатною температурою не було... ПОМОЖІТЬ , дівчатка , порадами - бо не знаю , що робити...
нінок, і в мене така проблема з "мокрими тортами" . Зимою такого не було. А зараз останні торти, то всі мокрі. Я думаю, що то причина в вологості. Зимою ми опалюємо і повітря сухіше, то й добре все було. Я так само вже і холодильник перед кожним тортом витирала. В мене після ночі торти сухі, а як беру фоткати, то починає мокріти. І ще напевно причина, що забагато барвника, бо мастика тоді крихка, не еластична, рветься.
Я десь читала, що добрі холодильники, на яких є напис No frost. Він як холодить, то ніби витягує вологу з продуктів і мастичні торти не потіють
Та , сьогодні,читала, сиджу на сайтах півдня- все читаю про те "потіння". Писали дівчата , що холодильник No frost хороший для мастичних тортів. В мене б.у німецький , так хороший , сухий був завжди, остатньо місяць задня стінка почала потіти і намерзати , на тортах не відражалось. Аот тепер почалась... Я тільки з мастики "з пухирцями " вилізла , (дякуючи Нетіку) , а тут знову проблема, ще й не маленька...
quote=Natalyadiva]В мене після ночі торти сухі, а як беру фоткати, то починає мокріти[/quote] Все так само точно, просто в мене мокріє , а потім за хв10 не висихає, а ще більш мокрий робиться і починає його дути , а там де капельки- то розлазиться потихеньку.Якби не фен- тоя би не мала , що клієнтам віддати.
, а потім за хв10 не висихає, а ще більш мокрий робиться і починає його дути
Оце маю запитання - в тебе звичайний холодильник?, бо була в мене така ситуація минулого року. Був в мене Донбасс - морозилка у "загальному відділі"))) Намерзало на неї - страшне. Поки чоловік не вирізав піддон з пластика під морозилку - і намерзати стало меньше і вологість понизилася. І з тортиками стало більш-менш.
--------------------
Тварин, яких мало, занесли в Червону книгу, а яких багато - в "Книгу о вкусной и здоровой пище". (Фаіна Раневская)
В мене хороший холодильник б.у великий , німецький , камера окремо півхолодильника і холодильник окремо пів, нічого не намерзає, тільки задня стінка трошки волога .Але він старий і не No Frost , так мені добре, а от з тортами тепер не виходить. Правда , дівчатка якраз хотіла писати- вчора робила пробний торт "Домашній" - то поставила в картонну коробку + запакувала в мішки целофановані, щоб вакуумно ніби зробити. Ніч простояв , сьогодні витягнула- ВСЕ О.К , він зовсім не пітніє, охолоджений добре. На другий раз трохи сильніше холод дам, мені подобаються добре охолоджені торти , навіть якось вони краще ріжуться. Вичитала на сайтах, що треба торт мастичний ізолювати від конденсата картонкою(папір добре вологу вбирає), вакуумною упаковкою , тощо.Правда , сьогодні і не жарко, особого перепада температур немаю, але надіюсь що і в спеку такий спосіб "спрацює".
Я взагаді минуло року в жару в холодильнику сушила свої квіти . У нас в квартирі вологість від жари була велика... От тоді і рятував мене холодильник (у нас Bosh певно суха заморозка... я толком і не знаю )