Цитата: Natalyadiva
Дівчата, в мене така проблема. Вже останні 4 торти, що я робила, мокріють в холодильнику, стають липкі. Зимою в мене такого не було. Я думаю , може в хол-ку холодно, а зараз жарко і якось температура повітря на це впливає, але взимі в хаті палиться, теж тепло, але не мокріли ніколи. Може це в іншому причина
О, я окремо пишу - БО то остатньо МОЯ ВЕЛИКА ПРОБЛЕМА. Недавно Маквін мій червоний- все О.К, мастика О.К, навіть фото поставлю, щоб не виникало сумнівів по якості(там вдавлені пальці щоб було видно еластичність).Ще фотка з ганашем, так що крем ніяк не міг дати вологість, та ще й спартак був. На фотці так сильно мокро не видно, бо то фотка спочатку, а був двічі більше мокрий, прям каплі стояли, колеса почали відпадати і текти, мастика вже починала розлазитись -ужас...Стояв покритий в холодильнику, потім вночі вже доробляла , не потів, хоч в кухні жара. Ще перед віддаванням робила надписи , ото почалось... Витягнула з холодильника- за 10 хв він весь спотів, не то слово, просто мокрющий, почало дути його- я за фен і просушувала 1,5 год на відстані. Замовниця звонить забирати , а в мене"дурдом"... Я сказала що не встиг охолонути і за 2год завезла сама. Спасла , твільки кусок не просох внизу. Там ще хв 5 крутилась - то стояв, все нормально. Я подумала, що то може не буду протирати горілкою , а сухим пензликом все заберу.
Вчора роблю тортик Шахтар, все нормально , холодильник витерла насухо , щоб на всяк випадок виключити вологість. Навіть не переживала, бо не змащувала. І тут сьогодні те саме почалось- ч не знаю , як позбиралась докупи, знов сушила, десь 1 год, потім охолоджувала, бульки забирала, бо повидувало 5-6 таких 4см.ових, що квіточками вже дирки позатуляла. Не знаю, як дожив- клієнтку попередила, взяла я менше грошей , бо совість мучила мене.Маквін не потів після сушки , а цей по 2ому кругу почав потіти... Вже клієнтці липкий віддавала, то казала, що зразу в холодильник ставить. Неприємно мені дуже і стидно, бо ще таких тортиків, як цей остатній( та і Маквін) я клієнтам не робила...
А цей Шахтар був роблений знову до 5 ранку, бо вдень не мала як з малим...Так було обідно, що капєц!
Думаю, що проблема в холодильнику або мастика має барвника більше і рихліша, більше вологи бере...Хоч рожевий тортик 2 нед назад я робила, то тоді стоялва жара пару день під 30 град, і вхолодильнику в мене була холодніша температура і все О.К. А зараз я навіть зменшила, бо думаю- може засильний холод, мастика чутлива , перемерзає.Дівчата, вибачаюсь за таку довгу "оповідь"- ПОМОЖІТЬ , як знаєте чим, бо на вихідні маю 2 торта- для куми ,а другий для тоі знайомоі, що мені весь час нормально марскапоне возить. НЕ ЗНАЮ ЩО РОБИТИ ? ! Чи вже відмовлятись , так не хочеться іх підвести...