Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Прикрашаємо (декоруємо) торти - 3
Натонька
прагну досконалості...
25 жовтня 2010 14:39
Повідомлення #1


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6357
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14626
Нова тема...
В цій темі збираємо... рецепти мастік, поради різні. Тут йдуть загальні обговорення щодо прикрашання тортів. Ви можете попросити поради, ідей щодо прикрашання. В "галереях" виставляєте свої торти і там обговорюєте їх. Якщо хочете просто похвалити, то плюсуйте репутацію. Тут торти не ставимо, а ставимо в "галереях"

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Яілатан
11 травня 2012 23:01
Повідомлення #511


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1213
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1173
Реєстрація: 23.11.2011

ICQ:--

Бали: 3848
Pito4ka,
Я взагалі по-моєму десь читала, що на 3D тортики, треба міцну серединку. І форму надати легше ну і тримаються краще.
Natalyadiva,
Мені здається тут щось з вологістю. Хоча я не майстер. може перепад температур відбувається? Тре десь пошукати причину.
Перейти на початок сторінки
yaarysya
11 травня 2012 23:06
Повідомлення #512


Файна господиня
  • 51

Репутація: 925
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 394
Реєстрація: 1.01.2012

ICQ:--

Бали: 2348
Цитата: Natalyadiva
Дівчата, в мене така проблема. Вже останні 4 торти, що я робила, мокріють в холодильнику, стають липкі.

Швидше за все причина в тому, що йде різкий перепад температур, та ще й + вологість повітря. А зі свого досвіду ще можу сказати, що торти які я змащую горілкою чомусь "мокріють" більше, тому тепер стараюся крохмаль змітати майже сухим пензликом.
Перейти на початок сторінки
kristi_sk
11 травня 2012 23:08
Повідомлення #513


Файна господиня
  • 51

Репутація: 354
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 393
Реєстрація: 8.07.2011

ICQ:--

Бали: 996
Pito4ka,
Цитата: Pito4ka
Мій висновок - нижні коржі взагалі не буду просочувати, а лише верхні

Чому ,нижні коржі можна просочувати,але в тому випадку коли корж тугий,наприклад такий як у полі-робсоні. А бісквіти я взагалі ніколи не просочую,тому що вони дуже ніжні та пухкі. Тим паче коли крем сметанковий або сирний,та й із масляними також. Корж сам вбере вологу від крему :bully: і буде суперовий
Перейти на початок сторінки
Яілатан
11 травня 2012 23:11
Повідомлення #514


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1213
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1173
Реєстрація: 23.11.2011

ICQ:--

Бали: 3848
kristi_sk,
А я люблю пропитані, коли масляний, то обов'язково. Скільки людей, стільки смаків....
Перейти на початок сторінки
kristi_sk
11 травня 2012 23:19
Повідомлення #515


Файна господиня
  • 51

Репутація: 354
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 393
Реєстрація: 8.07.2011

ICQ:--

Бали: 996
Цитата: Яілатан
А я люблю пропитані, коли масляний, то обов'язково. Скільки людей, стільки смаків....


звичайно що свій смак я нікому не нав"язую, кому як подобається. Але на даний момент я говорила не про всі коржі а тільки про бісквіт!!!
Перейти на початок сторінки
Яілатан
11 травня 2012 23:24
Повідомлення #516


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1213
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1173
Реєстрація: 23.11.2011

ICQ:--

Бали: 3848
kristi_sk,
я тебе зрозуміла і теж мала на увазі бисквіт. Я теж нікому не нав'язую свої смаки, просто люблю так.
Перейти на початок сторінки
kristi_sk
11 травня 2012 23:36
Повідомлення #517


Файна господиня
  • 51

Репутація: 354
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 393
Реєстрація: 8.07.2011

ICQ:--

Бали: 996
Яілатан,
:cd: :friends:
Перейти на початок сторінки
Яілатан
11 травня 2012 23:38
Повідомлення #518


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1213
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1173
Реєстрація: 23.11.2011

ICQ:--

Бали: 3848
kristi_sk,
:m0642: :m05004:
Перейти на початок сторінки
нінок
13 травня 2012 01:34
Повідомлення #519


Файна господиня
  • 51

Репутація: 900
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 923
Реєстрація: 26.12.2011

ICQ:--

Бали: 2892
[quote=Pito4ka]Мені прислали фото розрізу, на якому зразу ж стало видно причину моєї помилки Я надто просочила сиропом світлий бісквіт, і він просто не витримав ваги і зігнувся. Більш того - в замовниці торт стояв в холодильнику добу (вже не знаю які там умови в тому холодильнику були - температура, волога), але сироп просочився і тортик по її словам "плавав" у сиропі. мастика теж змокла і навіть трохи порвалася збоку. Мій висновок - нижні коржі взагалі не буду просочувати, а лише верхні[/quote
Я просочую майже завжди , в мене всі просять мокріший, то не гарантія ,що в цьому проблема... Я досі часто використовую конд. картошку, хоч не сильно мені це до душі, бока то майже весь час. В мене остатньо сирні все, то якби добре не відділила би від мастики то суфле сирне(бо воно навіть немокре, а таке"стояче"- то тортик би потік. В мене не так коржі , як крем... Стількирізних ситуацій , в мене ще досвіду не вистарчає, щоб вірно порадити. :feel:
Перейти на початок сторінки
нінок
13 травня 2012 01:54
Повідомлення #520


Файна господиня
  • 51

Репутація: 900
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 923
Реєстрація: 26.12.2011

ICQ:--

Бали: 2892
Цитата: Natalyadiva
Дівчата, в мене така проблема. Вже останні 4 торти, що я робила, мокріють в холодильнику, стають липкі. Зимою в мене такого не було. Я думаю , може в хол-ку холодно, а зараз жарко і якось температура повітря на це впливає, але взимі в хаті палиться, теж тепло, але не мокріли ніколи. Може це в іншому причина

О, я окремо пишу - БО то остатньо МОЯ ВЕЛИКА ПРОБЛЕМА. Недавно Маквін мій червоний- все О.К, мастика О.К, навіть фото поставлю, щоб не виникало сумнівів по якості(там вдавлені пальці щоб було видно еластичність).Ще фотка з ганашем, так що крем ніяк не міг дати вологість, та ще й спартак був. На фотці так сильно мокро не видно, бо то фотка спочатку, а був двічі більше мокрий, прям каплі стояли, колеса почали відпадати і текти, мастика вже починала розлазитись -ужас...Стояв покритий в холодильнику, потім вночі вже доробляла , не потів, хоч в кухні жара. Ще перед віддаванням робила надписи , ото почалось... Витягнула з холодильника- за 10 хв він весь спотів, не то слово, просто мокрющий, почало дути його- я за фен і просушувала 1,5 год на відстані. Замовниця звонить забирати , а в мене"дурдом"... Я сказала що не встиг охолонути і за 2год завезла сама. Спасла , твільки кусок не просох внизу. Там ще хв 5 крутилась - то стояв, все нормально. Я подумала, що то може не буду протирати горілкою , а сухим пензликом все заберу.
Вчора роблю тортик Шахтар, все нормально , холодильник витерла насухо , щоб на всяк випадок виключити вологість. Навіть не переживала, бо не змащувала. І тут сьогодні те саме почалось- ч не знаю , як позбиралась докупи, знов сушила, десь 1 год, потім охолоджувала, бульки забирала, бо повидувало 5-6 таких 4см.ових, що квіточками вже дирки позатуляла. Не знаю, як дожив- клієнтку попередила, взяла я менше грошей , бо совість мучила мене.Маквін не потів після сушки , а цей по 2ому кругу почав потіти... Вже клієнтці липкий віддавала, то казала, що зразу в холодильник ставить. Неприємно мені дуже і стидно, бо ще таких тортиків, як цей остатній( та і Маквін) я клієнтам не робила... :feel: :recourse: А цей Шахтар був роблений знову до 5 ранку, бо вдень не мала як з малим...Так було обідно, що капєц!
Думаю, що проблема в холодильнику або мастика має барвника більше і рихліша, більше вологи бере...Хоч рожевий тортик 2 нед назад я робила, то тоді стоялва жара пару день під 30 град, і вхолодильнику в мене була холодніша температура і все О.К. А зараз я навіть зменшила, бо думаю- може засильний холод, мастика чутлива , перемерзає.Дівчата, вибачаюсь за таку довгу "оповідь"- ПОМОЖІТЬ , як знаєте чим, бо на вихідні маю 2 торта- для куми ,а другий для тоі знайомоі, що мені весь час нормально марскапоне возить. НЕ ЗНАЮ ЩО РОБИТИ ? ! Чи вже відмовлятись , так не хочеться іх підвести... :recourse:
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 24 листопада 2024 04:55

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 17
Гостей: 13
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100