Нова тема... В цій темі збираємо... рецепти мастік, поради різні. Тут йдуть загальні обговорення щодо прикрашання тортів. Ви можете попросити поради, ідей щодо прикрашання. В "галереях" виставляєте свої торти і там обговорюєте їх. Якщо хочете просто похвалити, то плюсуйте репутацію. Тут торти не ставимо, а ставимо в "галереях"
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
idianka,ну правильно,бач,ти навіть в вікіпедії знайшла підтвердження цього,а все одно заперечуєш !!!!!!!!! Ми тою "ПІДСТАВКОЮ" її і робимо ,ту ВІДСТАНЬ,яка називається КЛІРЕНС,хіба не так? А підставка-це те на чому ми віддаємо торт,любий-чи машина,чи лялька-все одно. Я не сама це придумала і вас тут вчу,на кулінарних сайтах так воно і називається.
Дівчата, я щось не зовсім розумію про що ви тут спорите. galalviv, Ти маєш на увазі, що КЛІРЕНС, тобто така собі підставка , яку ми робимо для того щоб машина стояла ніби на колесах? Мені здається, що ви про одне говорите))) мій сказав, що в даному випадку "кліренс" - це і є висота нашої підставки. А в реалі, це не матеріальна річ, а відстань від машини до землі. Вот вас почитала і мудре слово знаю)))
хоч підставка в даному випадку виступає в ролі кліренса, вона так не називається, от і все ))
Вона не тільки виступає в ролі кліренса,а так і називається.Не забувайте,що тут іде мова про торти. Не хочу тут давати посилання на інші кулінарні форуми,де випічкою і прикрашанням тортів люди займаються професійно,це їх основна робота,і саме так ця підставка в кондитерській справі називається. А в реалі,то звичайно,що це відстань і підставки під машину ніхто не ставить.
ось тут я розповідала про свою проблему з тортиком. Дуже дякую усім, хто відгукнувся.
Мені прислали фото розрізу, на якому зразу ж стало видно причину моєї помилки Я надто просочила сиропом світлий бісквіт, і він просто не витримав ваги і зігнувся. Більш того - в замовниці торт стояв в холодильнику добу (вже не знаю які там умови в тому холодильнику були - температура, волога), але сироп просочився і тортик по її словам "плавав" у сиропі. мастика теж змокла і навіть трохи порвалася збоку. Мій висновок - нижні коржі взагалі не буду просочувати, а лише верхні
--------------------
Тварин, яких мало, занесли в Червону книгу, а яких багато - в "Книгу о вкусной и здоровой пище". (Фаіна Раневская)
Дівчата, в мене така проблема. Вже останні 4 торти, що я робила, мокріють в холодильнику, стають липкі. Зимою в мене такого не було. Я думаю , може в хол-ку холодно, а зараз жарко і якось температура повітря на це впливає, але взимі в хаті палиться, теж тепло, але не мокріли ніколи. Може це в іншому причина.