Нова тема... В цій темі збираємо... рецепти мастік, поради різні. Тут йдуть загальні обговорення щодо прикрашання тортів. Ви можете попросити поради, ідей щодо прикрашання. В "галереях" виставляєте свої торти і там обговорюєте їх. Якщо хочете просто похвалити, то плюсуйте репутацію. Тут торти не ставимо, а ставимо в "галереях"
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
Нетік ,я тобі дуже дякую за відповідь. Я вже навіть не знаю,що думати- але розумію,що щось мусить бути ,дуже схиляюсь до твоєі думки ,що діло в процесі. Роблю так - грію в мікрі(+ ч.л.лимонний сік),щобне сильно зовсім поплавилось,підмішуюпо трохи пудру,перемішуюі викидаю на стіл,підмішуючи потроху просіяну пудру і вимішую.Мішу довго, до такоі як би сказати еластичності .Після холодильника трошки гріла і ще хв 10-20 вимішувала,залежності від стану мастики.Перед тим як просити поміч- старалась читати на форумі про мастику і т.д,думала ,може сама розберусь,не вийшло... Дуже засмучую,що стараюсь більше і вже трохи більше знаю- а тут таке з мастикою,дивина , та й годі.
Дуже засмучую,що стараюсь більше і вже трохи більше знаю- а тут таке з мастикою,дивина , та й годі.
така ж паніка булав мене, навіть думка милькнула про те щоб залишити цю справу. Та дуже радію що маю інший характер і добилась того що хотіла. Десь я прочитала, що ще залежить відтогов якій посудині розтоплюється мастика, потрібно скляну або керамічну посудину брати. Ще я розігрівши мармишки,зафарбовую (якщо треба) і присипаю пудрою, залишаю щоб трошки підстигло. Тоді на посипану пудрою дошку викладаю ці мармишки починаю місити додаючи потрошки пудру. Після цього замісу кладу в холодильник. Потім трошки підігріваю і вже мішу на крохмалі до потрібної гладкості. Час не засікала,так як кожного разу по іншому, в залежності від температури, продуктів. Якщо розкачавши бачу пухирці то продовжую місити. І не треба щоббула сильно туга для покривання,адже наші руки тоді довго незможуть працювати Можливо щось візьмеш з того,та найкраще ще пробуй по різному, твій підхід буде самим правильнішим. Як щось ще то питай, рада буду допомогти
--------------------
Ніколи не повертайся назад, там все залишилось без змін!!!
така ж паніка булав мене, навіть думка милькнула про те щоб залишити цю справу.
То саме ,навіть страшно було самій признатись в тому ,а ти написала - то я вже вголос це і озвучила .Буду"боротись" ,поки сили є,просто дивує ,що трохи це почаласьні з того ,ні з сього.Десь на торті 15-18 такі проблеми почали виходити,дуже вибиває з рівноваги.Нетік, ти собі навіть не представляєш як ти допомогла-дякую велике,я хоч почула ,що були схожі проблеми і тепер я вже не думаю,що "зовсім тупенька",що навіть мастику не можу нормальну зробити... Буду пробувати далі,бо дуже подобається торти робити та й заробіток з них для мене незайвий.
Дівчатка, можливо, хтось підкаже, де можна придбати блискітки для квітів. Ними посипають пелюстки квітів, а схожі вони на блискітки для очей, ну тільки, звичайно, харчові! Ось на цьому короваї посипані лілії всерединці (фото з сайту магазину).
oksana_k, я думаю,що ти питаєш про кандурін?-так називається перламутровий барвник.В нас він продається на базарі,де всякі штучки для тортів,а у вас-не знаю.В інтернет магазинах є,пошукай.
Є крім кандуріну і блискітки вони грубші. Кандурін такий як порошок. Залежить що тобі потрібно, в одному з інтернет магазинів є точно. Поки не згадала в якому)))
Є крім кандуріну і блискітки вони грубші. Кандурін
То точно , але щось я придивлялась до тих лілій- то там всередині кандурін сухий розтушований , може й навіть украінський коричневий( в мене є такий, колір в нього приглушений і не темний), подібнийдо того, що на фото.Сильно так і не зрозумієшз фото ,зблизька не видно.
Дівчата, допоможіть!!!!! робила вночі машинку, вирізала, склала, зранку начерно обмазала картошкою, а в обід відкриваю холодильник і бачу ось таке - коржі попросідали, кабіна з"їхала набік, картошка вся потріскалася ось
Щойно сиділа і заново обрізала, підкажіть по формі, чи все добре, чи ще десь треба прибрати чи додати? Мені особливо не подобається бік, але не можу зрозуміти, що йому треба, око замилилося((((
--------------------
Тварин, яких мало, занесли в Червону книгу, а яких багато - в "Книгу о вкусной и здоровой пище". (Фаіна Раневская)
Pito4ka, Віка,навіть не знаю,шо сказати...,по фото не дуже видно,то вже як покриєш,то все вилізе.Єдине що скажу-вона мені якась дуже висока виглядає,як танк,низ дуже масивний. Я тільки 2 рази робила машинку,то перший раз робила без підставки(спойлер вроді називається),але то була типу гоночна,то зійшло.А як робила Сирника,то ставила його на той спойлер-так класніше і правдивіше виглядає.