Нова тема... В цій темі збираємо... рецепти мастік, поради різні. Тут йдуть загальні обговорення щодо прикрашання тортів. Ви можете попросити поради, ідей щодо прикрашання. В "галереях" виставляєте свої торти і там обговорюєте їх. Якщо хочете просто похвалити, то плюсуйте репутацію. Тут торти не ставимо, а ставимо в "галереях"
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
Оскільки в нас немає теми,де можна виставляти фігурки (до речі,її варто було б створити,щоб,коли треба щось ліпити,можна було б підглянути вдома,а не рискати по інтернету. Натонько,подумай !!!!),то виставляю свої машинки тут. Ніби і не важко їх робити,та часу вони забирають не мало,то все таке дрібне.Довжина машинок 8 см(+-). То дуже корисна справа,оте фотографування наперід-от тільки зараз побачила,що не зробила Сирнику фару,а може іще комусь,зараз перегляну і дороблю.
galalviv, ти зробила справжнісінький атопарк машин до вибору до кольору. Всі різні, дуже акуратно зроблені, і відповідають оригіналам. Ти великий трудолюб, працюєш на найкращий результат.
--------------------
Мене звати Наталка, рада знайомству.
Хоча й ліпка фігурок займає більше часу,але малеча завжди радіє "стоячим" прикрасам на торті.Хочу сказати,що мені найбільше сподобалось працювати з ліпкою саме з молочною мастикою,на 2 місце поставила б з машмелоу,а ось желатиновою не дуже-швидко засихають детальки,і якщо щось треба поправити,уже будуть тріщиники,шоколадна-теж швидко розтає,нагріваючись в долонях.Отож я тепер повністю перейшла на маршмелоу і молочну.
З молочною я знайома недавно,вона мені дуже сподобалась на смак,ну звичайно це доржче виходить,ніж ММ.,щоб вона вийшла,дуже важливо,треба брати якісну згущьонку(я беру та шо з хлопчиком),сухе молоко замінити на суміш "Малютка"о тоді все вийде .Перевага є така,що завжди можна собі скоренько замісити скільки тобі треба,тай фарбується дуже добре."Маквіна"-це мастика,чорний червоний колір я замішувала,розкатала на силіконовому коврику(може зато нічо не приліпає) поклала на неї плівку і закатала на скалку,перенела на торт зняла плівку і розгладила утюжком...Вибачаюсь,може я нікому Америки не відкрила)))) але думаю що може комусь пригодиться Рецепт такий ----3 частини "Малютки"(можна в ложках,щоб спробувати) -----3 частини пудри, ---- 1 частина згущьонки. ---- 1 ст .ложку сік лимона(сік тут присутній,як клей він скріплює). Але є свої нюанси,по цьому рецепту вона виходить туга(твердіша)добре щось ліпити,сохне добре(але не так швидко як ММ.наприклад цифри за ніч висихають і тримаються.не дубіють,що можна їх зїсти),обтягувати торт,треба дати трошки більше згущьонки і соку-це вже я роблю на око,порошкові барвники розводяться в соку.О такі справи... сама знею експерементую, На всьому треба набити руку
--------------------
Тварин, яких мало, занесли в Червону книгу, а яких багато - в "Книгу о вкусной и здоровой пище". (Фаіна Раневская)
Дівчатка, ДОПОМОЖІТЬ! Вже пару раз хотіла спитати пораду - в мене остатньо виникали проблеми по мастиці, йшло багато бульок , вже зразу при розкатуванні. Остатні торти переробляла мастику пару раз... Я в шоці- не можу зрозуміти в чому проблема, пудра та сама , маршмелоу то саме, нічого не міняла , крохмал той самий. Вже ппобувала різне- міняти нагрів мармишок, пудру , крохмал і т.д. Морально змучилась, бо колись уяви не мала , робила не завжди правильно і все виходило. Могла крупинками піти , но не пухирцями. Вже крутіше місила, що ледь розкачувала , остатній торт то вже думала не витримаю- 3 рази мастику по новій переробляла і все рівно при розкачуванні бачила пухирці, вже на торті розрівнювала якось. Скалка добра , без дефектів - напишіть , може в кого таке було і може порадити що поміняти, бо страх вже бере. Написала в цій темі,(надіюсь , вірно) бо про мастику питаю, я остатньо неуважна якась дуже...
цілком згідна в мене теж таке було. то я тепер пару раз розкачую так як на торт а тоді зминаю і наново і все ок.
Ой . робила я і так - разів зо 5 як на торт, а перед тим хв20-30 місила , то аж задовго. Я раніше набагато менше часу місила - 20-30 хв і все було о.к. Я і пухірців толком на тортах не мала , може 1-2 , я тут ще не накрила- а іх десятками. Дякую дівчатка за пораду-, може щось я не так з температурою нагріву кручу або пудру міняти- може щось вже хімічать чи то я щось хімічу - а от що...
нінок, яка болюча тема. Я з цим стикнулась точнісінько як ти. Тавипитавшись у багатьох, зрозумілащо причинау самім процесі замісу. Так-так, а я й дивувалась,бо думала що добре мішу. Та вимісити зразу то добре, та після холодильника потрібно знову трошки підігріти і добре вимісити, вона аж тоді стає дуже гладенька. При вимішуванні не потрібно багато сипати пудри, по трошички, щобпотім руки неламати при розкачуванні. Напиши сам процес свого замісу, тоді зможу сказати на чому тре найбільше звернути увагу.
--------------------
Ніколи не повертайся назад, там все залишилось без змін!!!